• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen met een oosters tintje

Redactie door Redactie
in Visgerechten
0
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry – Wie houdt er niet van mosselen? Mosselen zijn heerlijk, gezond en je kunt er lekker mee variëren. Daarnaast zijn ze snel en makkelijk klaar te maken. Altijd handig als je veel mensen te eten hebt. Je vindt in dit artikel een recept om mosselen klaar te maken op een andere manier dan je waarschijnlijk gewend bent. Het recept is echter net zo makkelijk te maken en ze staan net zo snel op tafel. Breng dus een bezoekje aan de visboer en serveer vanavond eens mosselen in gele curry!

Serveer mosselen eens in een gele curry

Mosselen worden volgens traditioneel recept vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. Dit wordt dan op smaak gebracht met kruiden en groenten, en dan vervolgens gegeten met friet of stokbrood. Erg lekker natuurlijk, maar mosselen zijn veel veelzijdiger dan alleen de klassieke manieren om ze klaar te maken! Mosselen zijn ook heel makkelijk te combineren met de Aziatische keuken. Een wat pittiger, oosters smaakje past heel goed bij de schelpdieren. Een heel andere manier om mosselen klaar te maken is ze te verwerken in een curry. Als je van pittig houdt, dan zijn de mosselen in gele curry zeker een aanrader. Je kookt de mosselen in de schelp, in de curry. Als je er rijst, naan of ander plat brood bij serveert, eet je daar de curry saus mee.

Zeeuwse mosselen met een oosters tintje

Dat recept voor die mosselen in gele curry mag dan wel oosters zijn, je koopt natuurlijk wel Zeeuwse mosselen als je dit gerecht klaar gaat maken. Waarom zou je dat doen? Gewoon, omdat in Zeeland al eeuwen lang de beste mosselen worden gekweekt. Zo ben je er altijd zeker van dat je de lekkerste mosselen, van een uitstekende kwaliteit koopt.

Wat je moet weten over currypasta

In de mosselen in gele curry wordt currypasta verwerkt. Een makkelijke manier van curry klaarmaken doe je met een currypasta. Je kunt ze in elke supermarkt in potjes en zakjes kopen. Helaas zitten die potjes dan wel vol conserveringsmiddelen en zit in veel gevallen veel te veel zout in. Wat je misschien niet weet, is dat het heel makkelijk is om zelf verse currypasta te maken. Het is niet moeilijk, het kost je niet veel tijd en je kunt zelf de smaak van de currypasta bepalen door het recept aan te passen. Een ander voordeel van zelf maken is dat er geen conserveringsmiddelen aan te pas komen. Nu denk je waarschijnlijk: ‘maar dat maakt die currypasta ook heel kort houdbaar!’ Verse currypasta is inderdaad korter houdbaar, maar je kunt het prima invriezen. En als je dat in porties doet, ben je meteen klaar voor de volgende keer dat je mosselen in gele curry maakt.

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.

Mosselen in gele curry

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 kilo niet te grote mosselen, in de schelp
  • 1 struik paksoi, in repen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode peper, gehakt
  • 3 cm gember, geschild en gehakt
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 middelgrote winterpeen, in blokjes
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 3 eetlepels gele currypasta
  • 2 eetlepels limoensap
  • 400 ml dikke kokosmelk
  • neutrale olie, om in te bakken
  • wat verse korianderblaadjes om te garneren (optioneel)
  • zout (optioneel)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je mosselen in gele curry:

Spoel de mosselen af in koud water en laat ze uitlekken.

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de knoflook, gember, citroengras en rode peper even aan. Voeg dan de currypasta toe en bak die even mee. Doe de rest van de groente er bij, en blus af met de kokosmelk.

Breng het geheel weer aan de kook, laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met het limoensap en eventueel een klein beetje zout.

Voeg dan de mosselen toe aan de saus, en laat ze meekoken tot alle schelpen open zijn. Dit duurt ongeveer 5 à 6 minuten.

Serveer de mosselen in gele curry direct met rijst of naanbrood.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

gebakken scholfilet met tartaarsaus
Visgerechten

Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Op de huid gebakken dorade
Visgerechten

Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

Tongrolletjes in kruidige kokossaus
Visgerechten

Tongrolletjes in kruidige kokossaus uit de oven

Zalm pocheren in court bouillon
Visgerechten

Zalm pocheren in court bouillon; vers en makkelijk

Schelvis met kappertjes en olijven
Visgerechten

Schelvis met kappertjes en olijven; eenvoudig genieten met verse vis

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!