Mosselen in rode curry – Zeeuwse mosselen zijn favoriet onder de liefhebbers van zeevruchten. De combinatie van hun zilte smaak en sappige textuur maakt ze een ware delicatesse. Maar heb je wel eens gedacht aan het klaarmaken van Zeeuwse mosselen op zijn Aziatisch? Dat klinkt je misschien wat vreemd in de oren, maar de heerlijke combinatie van Oosterse en Zeeuwse smaken zal je zeker verrassen.
Om de smaak van onze eigen Zeeuwse mosselen naar een geheel ander niveau te tillen, kunnen ze worden bereid in een pittige rode curry. Rode currypasta, gemaakt van chilipepers, knoflook, citroengras en andere kruiden, voegt een explosie van smaak toe aan de delicate mosselen. Het romige en kruidige karakter van de currypasta gaat perfect samen met de zilte smaak van de mosselen. Het maken van Zeeuwse mosselen in rode curry is verrassend eenvoudig, dus doe eens gek en ga eens voor een mosselcurry! Natuurlijk kun je die met witte rijst of noedels eten, maar ook met naan of een ander soort brood maak je er een heerlijke maaltijd van.
Zeeuwse mosselen, kies lekker lokaal
Als je mosselen in rode curry gaat maken, dan ga je toch zeker voor een lokaal Nederlands product? Zeeuwse mosselen worden al eeuwen lang op een duurzame manier geteeld en geoogst. Zeeuwse mosselen hebben een unieke smaak die wordt beïnvloed door de wateren waarin ze gedijen. De combinatie van zout water uit de Noordzee en zoet water uit de rivieren zorgt voor een perfecte balans van mineralen en voedingsstoffen. Dit geeft de mosselen hun kenmerkende zilte smaak die zo geliefd is bij fijnproevers over de hele wereld.
Mosselen in rode curry; een kleine tip
Voor het maken van mosselen in rode curry gebruik je rode currypasta. Dat kun je natuurlijk in elke supermarkt of toko in potjes en zakjes kopen. Maar het is uiteraard veel leuker en lekkerder om het zelf te maken. Als je in het bezit bent van een vijzel, een blender of een staafmixer met een hakmolentje is het heel makkelijk om met verse ingrediënten een heerlijke currypasta te maken. Je kunt die pasta dan ook nog eens zo pittig of mild kruiden als je dat zelf lekker vindt. En natuurlijk vind je hier het recept!
Dit heb je ook nodig voor dit recept
Rode currypasta; dat maak je vers!
De lekkerste curry maak je zelf! En de smaakmaker daarvoor? Dat is rode currypasta. En ook die maak je gewoon zelf! We leggen uit waarom!
Lekker voor bij de mosselen in rode curry
Zelf naanbrood bakken
Heb je zin in een keuken experience? Ga eens zelf naanbrood bakken. Dat is makkelijker dan je misschien denkt en zó leuk om te doen.
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Mosselen in rode curry
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kilo verse Zeeuwse mosselen
- 3 flinke eetlepels rode currypasta (zie tekst)
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 400 ml kokosmelk
- 3 bosuitjes, in ringen
- 1 rode chilipeper, in ringen
- 1 limoen, in partjes
- neutrale olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je mosselen in rode curry:
Doe de mosselen in een vergiet en spoel ze even onder de koude kraan. Verwijder kapotte schelpen en exemplaren die openstaan en niet sluiten na een flinke tik op het aanrecht. Laat de mosselen even uitlekken.
Verhit een scheut olie in een wok of een grote braadpan. Bak hierin de rode currypasta even aan. Voeg dan de kokosmelk en de vissaus toe en roer tot een saus. Breng aan de kook.
Doe de mosselen in de rode curry. Doe een deksel op de pan en laat koken tot de schelpen allemaal open zijn. Schep de mosselen tijdens het koken af en toe om met een schuimspaan.
Voeg dan de bosui, de chilipeper en de limoen toe. Schep even om en draai het vuur uit.
Serveer de mosselen in rode curry direct. Lekker met witte rijst, noedels of naan.
Tafel lekker !!