Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Mosselen in rode curry; op z’n Aziatisch – in 20 minuten op tafel

Onze eigen Zeeuwse mosselen met een beetje pit

Redactie door Redactie
in Visgerechten
0
Mosselen in rode curry

Mosselen in rode curry – Zeeuwse mosselen zijn favoriet onder de liefhebbers van zeevruchten. De combinatie van hun zilte smaak en sappige textuur maakt ze een ware delicatesse. Maar heb je wel eens gedacht aan het klaarmaken van Zeeuwse mosselen op zijn Aziatisch? Dat klinkt je misschien wat vreemd in de oren, maar de heerlijke combinatie van Oosterse en Zeeuwse smaken zal je zeker verrassen.

Om de smaak van onze eigen Zeeuwse mosselen naar een geheel ander niveau te tillen, kunnen ze worden bereid in een pittige rode curry. Rode currypasta, gemaakt van chilipepers, knoflook, citroengras en andere kruiden, voegt een explosie van smaak toe aan de delicate mosselen. Het romige en kruidige karakter van de currypasta gaat perfect samen met de zilte smaak van de mosselen. Het maken van Zeeuwse mosselen in rode curry is verrassend eenvoudig, dus doe eens gek en ga eens voor een mosselcurry! Natuurlijk kun je die met witte rijst of noedels eten, maar ook met naan of een ander soort brood maak je er een heerlijke maaltijd van.

Zeeuwse mosselen, kies lekker lokaal

Als je mosselen in rode curry gaat maken, dan ga je toch zeker voor een lokaal Nederlands product? Zeeuwse mosselen worden al eeuwen lang op een duurzame manier geteeld en geoogst. Zeeuwse mosselen hebben een unieke smaak die wordt beïnvloed door de wateren waarin ze gedijen. De combinatie van zout water uit de Noordzee en zoet water uit de rivieren zorgt voor een perfecte balans van mineralen en voedingsstoffen. Dit geeft de mosselen hun kenmerkende zilte smaak die zo geliefd is bij fijnproevers over de hele wereld.

Mosselen in rode curry; een kleine tip

Voor het maken van mosselen in rode curry gebruik je rode currypasta. Dat kun je natuurlijk in elke supermarkt of toko in potjes en zakjes kopen. Maar het is uiteraard veel leuker en lekkerder om het zelf te maken. Als je in het bezit bent van een vijzel, een blender of een staafmixer met een hakmolentje is het heel makkelijk om met verse ingrediënten een heerlijke currypasta te maken. Je kunt die pasta dan ook nog eens zo pittig of mild kruiden als je dat zelf lekker vindt. En natuurlijk vind je hier het recept!

Dit heb je ook nodig voor dit recept

Rode currypasta

Rode currypasta; dat maak je vers!

De lekkerste curry maak je zelf! En de smaakmaker daarvoor? Dat is rode currypasta. En ook die maak je gewoon zelf! We leggen uit waarom!

Lekker voor bij de mosselen in rode curry

zelf naanbrood bakken

Zelf naanbrood bakken

Heb je zin in een keuken experience? Ga eens zelf naanbrood bakken. Dat is makkelijker dan je misschien denkt en zó leuk om te doen.


mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.

Mosselen in rode curry

Porties: 2-3 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 kilo verse Zeeuwse mosselen
  • 3 flinke eetlepels rode currypasta (zie tekst)
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 bosuitjes, in ringen
  • 1 rode chilipeper, in ringen
  • 1 limoen, in partjes
  • neutrale olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je mosselen in rode curry:

Doe de mosselen in een vergiet en spoel ze even onder de koude kraan. Verwijder kapotte schelpen en exemplaren die openstaan en niet sluiten na een flinke tik op het aanrecht. Laat de mosselen even uitlekken.

Verhit een scheut olie in een wok of een grote braadpan. Bak hierin de rode currypasta even aan. Voeg dan de kokosmelk en de vissaus toe en roer tot een saus. Breng aan de kook.

Doe de mosselen in de rode curry. Doe een deksel op de pan en laat koken tot de schelpen allemaal open zijn. Schep de mosselen tijdens het koken af en toe om met een schuimspaan.

Voeg dan de bosui, de chilipeper en de limoen toe. Schep even om en draai het vuur uit.

Serveer de mosselen in rode curry direct. Lekker met witte rijst, noedels of naan.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin10TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!