• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Mosselen in wijn en knoflook; klassiek en lekker

Serveer een flinke pan mosselen met stokbrood of friet. Dat is altijd feest!

Redactie door Redactie
in Visgerechten
1
Mosselen in wijn en knoflook

Mosselen in wijn en knoflook – Kun je je de heerlijke geuren voorstellen die je neus binnendringen zodra een dampende schaal met sappige mosselen in wijn en knoflook voor je staat? Als je van vis en schaal- en schelpdieren houdt, dan word je ongetwijfeld blij van dit scenario. Deze wat klassieke manier van mosselen bereiden is niet moeilijk en kost je weinig tijd. Je zet in korte tijd een heerlijke, feestelijke maaltijd op tafel, waarmee je zeker punten scoort.

Natuurlijk kies je voor Zeeuwse mosselen

Mosselen in wijn en knoflook, die maak je natuurlijk wel met onze eigen Zeeuwse mosselen. Dit lokale Nederlandse product wordt al eeuwen lang op een duurzame manier geteeld en geoogst. Zeeuwse mosselen zijn een duurzaam kwaliteitsproduct, en hebben een unieke smaak die wordt beïnvloed door de wateren waarin ze gedijen. De combinatie van het zoute water uit de Noordzee en het zoete water uit de rivieren zorgt voor een perfecte balans van mineralen en voedingsstoffen. Dit geeft de mosselen hun kenmerkende zilte smaak die zo geliefd is bij fijnproevers over de hele wereld. Zeeuwse mosselen koop je bij de visboer, op de markt of in de supermarkt.

Mosselen in wijn en knoflook – tips

De wijn waarin je de mosselen gaat kopen hoeft geen heel dure fles te zijn. Kies gewoon een betaalbare soort die je ook lekker vindt om te drinken. Het kleine restant kun je opdrinken. Maar het is ook lekker om een extra fles te hebben, zodat de wijn die je bij de maaltijd serveert ook past bij het gerecht.

Het is heerlijk om een vers stokbrood bij de mosselen in wijn en knoflook te serveren. Je houdt tenslotte een redelijke hoeveelheid vocht over waarin je de mosselen hebt gekookt. En die saus is heerlijk om op te deppen met dat stokbrood. Overigens zijn frietjes ook heerlijk om bij de mosselen te serveren.

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.

Mosselen in wijn en knoflook

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 kilo mosselen
  • 30 gram boter
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 500 ml witte wijn
  • 250 ml visbouillon
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • zwarte peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je mosselen in wijn en knoflook:

Spoel de mosselen in een vergiet onder de koude kraan en laat ze goed uitlekken. Controleer ze op kapotte schelpen en exemplaren die open staat en na een flinke tik op het aanrecht nog steeds niet sluiten. Gooi deze weg.

Smelt de boter in een grote pan op een niet te hoog vuur en bak hierin de ui en de knoflook al roerend 5 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Schenk de wijn en de bouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de mosselen toe en kook ze 5 minuten of tot de schelpen open gaan. Gooi na 5 minuten koken ongeopende mosselen weg. Schep met een schuimspaan de mosselen uit de pan en leg ze op een schaal. Breng de saus op smaak met zwarte peper, schenk hem over de mosselen en bestrooi het geheel met de peterselie.

Serveer de mosselen in wijn en knoflook direct. Lekker met vers stokbrood, maar ook patat is een prima combinatie.

Tafel lekker !!

DeelPin28VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Op de huid gebakken dorade
Visgerechten

Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

Tongrolletjes in kruidige kokossaus
Visgerechten

Tongrolletjes in kruidige kokossaus uit de oven

Zalm pocheren in court bouillon
Visgerechten

Zalm pocheren in court bouillon; vers en makkelijk

Schelvis met kappertjes en olijven
Visgerechten

Schelvis met kappertjes en olijven; eenvoudig genieten met verse vis

Gebakken rog met zeekraal
Visgerechten

Zee op je bord met gebakken rog met zeekraal

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!