Mosselen met chorizo – Schelpdieren combineren met pittige worst? Waarom zou je dat doen? Wel, omdat het overheerlijk is!
Mosselen bereiden samen met chorizo. Het lijkt niet iets wat men in de Lage Landen vaak zou doen, maar in de regio rond Spanje en Portugal, het Iberisch schiereiland, wel. En gelijk hebben ze! In die regio worden allerlei zeevruchten vaak gecombineerd met chorizo. Denk maar simpel aan het recept van paella, daar vind je evengoed de combinatie van zeevruchten met de pittige worst van varkensvlees, paprika, knoflook en andere specerijen. Dit makkelijke recept voor mosselen met chorizo is verrassend lekker. Mosselen hebben een milde, zilte smaak en laat dat nu perfect samengaan met de pittige en rokerige smaak van de chorizo. De chorizo geeft wat extra complexiteit en diepte aan je gerecht
Kies voor snel, makkelijk en budgetvriendelijk met mosselen met chorizo
Dit makkelijk te maken recept levert snel een pan mosselen met pit. Helemaal anders dan het recept voor onze traditionele pan mosselen. En dat mag best eens, want waarom zou je niet vaker mosselen zelf maken? Mosselen zijn tenslotte een op-en-top Nederlands product. En wij voeren ze uit, naar het buitenland. Terwijl je ze makkelijk en snel zelf op tafel zet. Ongehoord, toch?
Mosselen zijn best budgetvriendelijk, als je ze zelf gaat maken. Voor de prijs hoef je het alvast niet laten. Sla je het over vanwege de moeite? Niet doen! Dit recept is makkelijk te maken. Bovendien kan het op tafel als tapa, als voorgerecht of hoofdgerecht. Met dit recept voor mosselen met chorizo kun je echt alle kanten op.
Serveer dit makkelijk recept voor mosselen met chorizo met knapperig stokbrood, wat dat is perfect om het laatste restje mee uit je bord te dippen. Geloof het maar, je krijgt er geen spijt van dat je dit recept uitprobeert. Je tafelgasten zullen enthousiast naar het recept vragen. En dan weet jij heel goed waar iedereen dat kan vinden, toch?
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op...
Mosselen met chorizo
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 kg mosselen, schoongemaakt
- 100 ml witte wijn
- 1/2 chorizo, in schijfjes gesneden
- 3 uien, in ringetjes gesneden
- 1 chilipeper, in ringetjes gesneden
- 30 gram verse roomboter
Bereidingswijze van dit recept
Dit pittige recept voor mosselen met chorizo maak je zo:
Stoof de uien aan in de gesmolten boter in een ruime kookpan.
Voeg de gesneden chorizo toe en laat even kort mee aanstoven tot de chorizo een kleurige en geurige olie afgeeft.
Voeg de schoongemaakte mosselen toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg de witte wijn toe en doe het deksel op de pan.
Laat de mosselen opengaan, op hoog vuur, in ongeveer vijf minuten.
Schud van tijd tot tijd met de pan om de onderste mosselen naar boven te halen en vice versa. Strooi voor het serveren de gesneden chilipeper over de mosselen.
Serveer de mosselen met chorizo met een plukje groen, zoals peterselie. Geef er knapperig stokbrood bij.
Tafel lekker !!