• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Mosselen met chorizo

een makkelijk recept met pit

Frederike door Frederike
in Visgerechten
0
Mosselen met chorizo

Mosselen met chorizo – Schelpdieren combineren met pittige worst? Waarom zou je dat doen? Wel, omdat het overheerlijk is!

Mosselen bereiden samen met chorizo. Het lijkt niet iets wat men in de Lage Landen vaak zou doen, maar in de regio rond Spanje en Portugal, het Iberisch schiereiland, wel. En gelijk hebben ze! In die regio worden allerlei zeevruchten vaak gecombineerd met chorizo. Denk maar simpel aan het recept van paella, daar vind je evengoed de combinatie van zeevruchten met de pittige worst van varkensvlees, paprika, knoflook en andere specerijen. Dit makkelijke recept voor mosselen met chorizo is verrassend lekker. Mosselen hebben een milde, zilte smaak en laat dat nu perfect samengaan met de pittige en rokerige smaak van de chorizo. De chorizo geeft wat extra complexiteit en diepte aan je gerecht

Kies voor snel, makkelijk en budgetvriendelijk met mosselen met chorizo

Dit makkelijk te maken recept levert snel een pan mosselen met pit. Helemaal anders dan het recept voor onze traditionele pan mosselen. En dat mag best eens, want waarom zou je niet vaker mosselen zelf maken? Mosselen zijn tenslotte een op-en-top Nederlands product. En wij voeren ze uit, naar het buitenland. Terwijl je ze makkelijk en snel zelf op tafel zet. Ongehoord, toch?

Mosselen zijn best budgetvriendelijk, als je ze zelf gaat maken. Voor de prijs hoef je het alvast niet laten. Sla je het over vanwege de moeite? Niet doen! Dit recept is makkelijk te maken. Bovendien kan het op tafel als tapa, als voorgerecht of hoofdgerecht. Met dit recept voor mosselen met chorizo kun je echt alle kanten op.

Serveer dit makkelijk recept voor mosselen met chorizo met knapperig stokbrood, wat dat is perfect om het laatste restje mee uit je bord te dippen. Geloof het maar, je krijgt er geen spijt van dat je dit recept uitprobeert. Je tafelgasten zullen enthousiast naar het recept vragen. En dan weet jij heel goed waar iedereen dat kan vinden, toch?

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op...

Mosselen met chorizo

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kg mosselen, schoongemaakt
  • 100 ml witte wijn
  • 1/2 chorizo, in schijfjes gesneden
  • 3 uien, in ringetjes gesneden
  • 1 chilipeper, in ringetjes gesneden
  • 30 gram verse roomboter

Bereidingswijze van dit recept

Dit pittige recept voor mosselen met chorizo maak je zo:

Stoof de uien aan in de gesmolten boter in een ruime kookpan.

Voeg de gesneden chorizo toe en laat even kort mee aanstoven tot de chorizo een kleurige en geurige olie afgeeft.

Voeg de schoongemaakte mosselen toe en roer alles goed door elkaar.

Voeg de witte wijn toe en doe het deksel op de pan.

Laat de mosselen opengaan, op hoog vuur, in ongeveer vijf minuten.

Schud van tijd tot tijd met de pan om de onderste mosselen naar boven te halen en vice versa. Strooi voor het serveren de gesneden chilipeper over de mosselen.

Serveer de mosselen met chorizo met een plukje groen, zoals peterselie. Geef er knapperig stokbrood bij.

Tafel lekker !!

DeelPin6VerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

gebakken scholfilet met tartaarsaus
Visgerechten

Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Op de huid gebakken dorade
Visgerechten

Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

Tongrolletjes in kruidige kokossaus
Visgerechten

Tongrolletjes in kruidige kokossaus uit de oven

Zalm pocheren in court bouillon
Visgerechten

Zalm pocheren in court bouillon; vers en makkelijk

Schelvis met kappertjes en olijven
Visgerechten

Schelvis met kappertjes en olijven; eenvoudig genieten met verse vis

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!