• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Een verrassend lekkere combinatie!

Redactie door Redactie
in Visgerechten
1
2
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello – Een makkelijk gerecht voor een gezellig etentje? Wat is er nu lekkerder om dan een pan dampende mosselen te maken, met een vers stokbrood en een glas wijn erbij? Je kent allemaal wel de mosselen gekookt in bier of in witte wijn. Maar er zijn meer mogelijkheden! Mosselen met room en limoncello bijvoorbeeld. Maar mosselen met likeur…want dat is limoncello natuurlijk, klinkt je misschien als een raar recept in de oren. Toch kun je er zeker van zijn dat dat heel lekker kan zijn. De likeur geeft een heerlijke citroensmaak aan de room en het frisse van de citroen combineert heerlijk met de mosselen. Durf jij het aan om de schelpdiertjes eens op die manier te maken? Gegarandeerd dat je er geen spijt van gaat krijgen. Naar de slijter dus voor limoncello en naar de vishandel voor mosselen! In dit makkelijk te maken recept zijn mosselkoninkjes gebruikt. Je kunt het gerecht uiteraard ook met gewone mosselen maken.

Mosselkoninkjes

In het recept voor de mosselen met room en limoncello zijn mosselkoninkjes gebruikt. Nooit van gehoord waarschijnlijk! Mosselkoninkjes zijn Zeeuwse mosselen die worden gekweekt in de Oosterschelde. Die mosselen kenmerken zich door een hoog gehalte aan visvlees. Ze hebben een heerlijke, zachte structuur en een geweldige, romige en zilte smaak. Als je echt van mosselen houdt moet je ze zeker eens proberen en in de mosselen met room en limoncello zijn ze fantastisch! Mosselkoninkjes zijn niet heel makkelijk te vinden en in elke vishandel te koop. Mosselkoninkjes is een exclusief product van De Mosselkwekerij. Website: www.demosselkwekerij.nl/ Je kunt ze dus wel makkelijk online bestellen.

Mosselen met room en limoncello, een likeur gemaakt van citroenschillen

In het recept zit limoncello. Limoncello is een Italiaanse likeur die wordt gemaakt van citroenen, of eigenlijk van de schillen van die citroenen. De likeur heeft een alcoholpercentage van tussen de 25 en 30%. Limoncello kan puur, ijskoud gedronken worden. Lekker om een mix te maken met tonic en ijsblokjes, of met prosecco. Ook heerlijk om in desserts of gebak te verwerken. Maar omdat limoncello niet extreem zoet is, kun je de likeur ook heel makkelijk verwerken in een hartig recept waar citroen in past, zoals de mosselen met room en limoncello.

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.

Mosselen met room en limoncello

Porties: 3 à 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 kilo mosselen of mosselkoninkjes, indien nodig gespoeld
  • 750 ml visbouillon
  • 400 gram crème fraîche
  • 100 ml limoncello
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 1/2 theelepel zout
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je mosselen met room en limoncello:

Doe de crème fraîche in een sauspan. Roer los met de limoncello en het citroensap. Voeg vervolgens de citroenrasp, de knoflook, het zout en de peper toe. Je kunt best een flinke draai aan de pepermolen geven.

Verhit de visbouillon in een grote pan. Als de bouillon kookt voeg je de mosselen toe. Laat de mosselen koken, met het deksel op de pan tot alle schelpen open zijn. Dit duurt een paar minuten.

Verwarm ondertussen de saus. Die hoeft niet te koken, goed warm maken is voldoende.

Laat de gare mosselen uitlekken in een vergiet en doe ze daarna terug in de pan.

Roer de peterselie door de saus en schenk de saus over de mosselen. Serveer de mosselen met room en limoncello direct. Lekker met friet en vers stokbrood. Een groene salade past er goed bij!

Tafel lekker !!

Tags: LimoncelloVis - Verse vis
DeelPin37VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten
Visgerechten

Makkelijke ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten

Zeewolf met pittige tomatensaus
Visgerechten

Zeewolf met pittige tomatensaus: snel en smaakvol uit eigen keuken

moules marinières
Visgerechten

Moules marinières; mosselen maken zoals op vakantie in Frankrijk

Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus
Visgerechten

Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus – snel én verfijnd

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!