Mosselen met room en limoncello – Een makkelijk gerecht voor een gezellig etentje? Wat is er nu lekkerder om dan een pan dampende mosselen te maken, met een vers stokbrood en een glas wijn erbij? Je kent allemaal wel de mosselen gekookt in bier of in witte wijn. Maar er zijn meer mogelijkheden! Mosselen met room en limoncello bijvoorbeeld. Maar mosselen met likeur…want dat is limoncello natuurlijk, klinkt je misschien als een raar recept in de oren. Toch kun je er zeker van zijn dat dat heel lekker kan zijn. De likeur geeft een heerlijke citroensmaak aan de room en het frisse van de citroen combineert heerlijk met de mosselen. Durf jij het aan om de schelpdiertjes eens op die manier te maken? Gegarandeerd dat je er geen spijt van gaat krijgen. Naar de slijter dus voor limoncello en naar de vishandel voor mosselen! In dit makkelijk te maken recept zijn mosselkoninkjes gebruikt. Je kunt het gerecht uiteraard ook met gewone mosselen maken.
Mosselkoninkjes
In het recept voor de mosselen met room en limoncello zijn mosselkoninkjes gebruikt. Nooit van gehoord waarschijnlijk! Mosselkoninkjes zijn Zeeuwse mosselen die worden gekweekt in de Oosterschelde. Die mosselen kenmerken zich door een hoog gehalte aan visvlees. Ze hebben een heerlijke, zachte structuur en een geweldige, romige en zilte smaak. Als je echt van mosselen houdt moet je ze zeker eens proberen en in de mosselen met room en limoncello zijn ze fantastisch! Mosselkoninkjes zijn niet heel makkelijk te vinden en in elke vishandel te koop. Mosselkoninkjes is een exclusief product van De Mosselkwekerij. Website: www.demosselkwekerij.nl/ Je kunt ze dus wel makkelijk online bestellen.
Mosselen met room en limoncello, een likeur gemaakt van citroenschillen
In het recept zit limoncello. Limoncello is een Italiaanse likeur die wordt gemaakt van citroenen, of eigenlijk van de schillen van die citroenen. De likeur heeft een alcoholpercentage van tussen de 25 en 30%. Limoncello kan puur, ijskoud gedronken worden. Lekker om een mix te maken met tonic en ijsblokjes, of met prosecco. Ook heerlijk om in desserts of gebak te verwerken. Maar omdat limoncello niet extreem zoet is, kun je de likeur ook heel makkelijk verwerken in een hartig recept waar citroen in past, zoals de mosselen met room en limoncello.
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Mosselen met room en limoncello
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kilo mosselen of mosselkoninkjes, indien nodig gespoeld
- 750 ml visbouillon
- 400 gram crème fraîche
- 100 ml limoncello
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- sap en rasp van 1 citroen
- 3 eetlepels gehakte peterselie
- 1/2 theelepel zout
- vers gemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je mosselen met room en limoncello:
Doe de crème fraîche in een sauspan. Roer los met de limoncello en het citroensap. Voeg vervolgens de citroenrasp, de knoflook, het zout en de peper toe. Je kunt best een flinke draai aan de pepermolen geven.
Verhit de visbouillon in een grote pan. Als de bouillon kookt voeg je de mosselen toe. Laat de mosselen koken, met het deksel op de pan tot alle schelpen open zijn. Dit duurt een paar minuten.
Verwarm ondertussen de saus. Die hoeft niet te koken, goed warm maken is voldoende.
Laat de gare mosselen uitlekken in een vergiet en doe ze daarna terug in de pan.
Roer de peterselie door de saus en schenk de saus over de mosselen. Serveer de mosselen met room en limoncello direct. Lekker met friet en vers stokbrood. Een groene salade past er goed bij!
Tafel lekker !!