Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Mosselen met rouille, zo at je mosselen nog nooit!

Thuis mosselen eten is het lekkerste dat er is, en het scheelt je veel geld.

Frederike door Frederike
in Visgerechten
0
Mosselen met rouille

Mosselen met rouille – mosselen moeten we met z’n allen echt vaker op tafel zetten! Zelf!

Het is maar al te makkelijk om uit eten te gaan voor een pannetje mosselen, op een zomers terrasje. En dat smaakt best, tot je de rekening gepresenteerd krijgt. Uit eten voor een pannetje mosselen is best duur geworden, zeker als je voor een niet alledaagse bereiding kiest! Terwijl mosselen, als je ze bij de visboer haalt, best wel budgetvriendelijk zijn. De enige oplossing om niet al te diep in je buidel te moeten tasten en te genieten van een overheerlijk, niet alledaags mosselrecept is om het zelf te maken.

Dit recept voor mosselen met rouille is om duimen en vingers bij af te likken, letterlijk en figuurlijk. Zo at je mosselen nog nooit. Best de moeite om eens uit te proberen, als je graag van een pittig recept voor mosselen geniet.

Wat is rouille, en waarom zou je dat eten bij mosselen?

Rouille is een typisch Frans-Provençaals sausje, dat vaak geserveerd wordt bij bouillabaisse, een lekkere maaltijdsoep met vis, mosselen en zeevruchten. De combinatie van rouille met alleen mosselen kan dus niet fout gaan.

Dit mosselrecept belooft een pittig en romig mosselgerecht. Bovendien is dit recept zo origineel dat je het exclusief mag noemen.

Wil jij je gasten voor je mosselsoupeetje echt verrassen? (Voor degene die het niet weten, een soepeetje is een late maaltijd op een gezellige avond) Dan moet je dit recept voor mosselen met rouille zeker eens maken. Wedden dat ze je allemaal vragen hoe je zo een lekker mosselrecept hebt kunnen maken?

Dan kun je ervoor kiezen om niks te zeggen en de eer helemaal zelf op te strijken, maar het is natuurlijk beter dat je deelt waar je je inspiratie haalde. Heel Nederland aan een pannetje mosselen, dat is het doel! En, niets liever dan met dit recept voor mosselen met rouille, uiteraard! En jij komt vast terug, dit recept wil je vaker gaan maken!

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op...

Mosselen met rouille

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kg mosselen, schoongemaakt
  • 8 teenjes knoflook
  • 0,5 gram saffraan
  • 2-4 eetlepels vers broodkruim van witbrood
  • 1 chilipeper
  • 500 ml zonnebloemolie
  • optioneel: piment d'espelette (gedroogde specerij)
  • optioneel: 1 theelepel cayennepeper (gedroogde specerij)
  • zout en peper uit de molen
  • optioneel - om de saus in te dikken: maïzena

Bereidingswijze van dit recept

Mosselen met rouille maken:

Maak eerst de rouille:

Snijd de chilipeper zo fijn mogelijk, pers de knoflook. Eventueel kun je dit nog even vijzelen of pletten om alle sappen en smaken mooi vrij te geven.

Verkruimel het kruim van het witbrood zo fijn mogelijk.

Doe een eidooier in een kom. Sla met een garde de eidooier los en voeg er druppelsgewijs, terwijl je blijft kloppen met de garde, de zonnebloemolie aan toe tot je een gladde saus krijgt.

Voeg het sap van 1/4 citroen toe.

Voeg 0,5 gram saffraan en de mespunt fleur de sel/zout toe. Dit is ook het moment waarop je de optionele gedroogde specerijen toevoegt.

Meng de chilipeper, de knoflook en het broodkruim door de saus. Roer tot het broodkruim is “opgegaan” in de saus.

Maak dan de mosselen klaar:
Doe de mosselen in een ruime kookpot en laat de mosselen openen op hoog vuur. Van zodra de mosselen geopend zijn en ze hun kookvocht hebben afgegeven meng je de rouille door de mosselen. Voeg wat maïzena toe als de saus te lopend zou zijn en laat de mosselen nog 5 minuten pruttelen.

Mosselen met rouille zijn het lekkerst met stokbrood!

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin4TweetVerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!