Mosselen met spek en room – Zeeuwse mosselen komen natuurlijk uit eigen land, en tegelijkertijd staan Zeeuwse mosselen symbool voor gezellig en Lekker Tafelen. In heel weinig tijd tover je met die mosselen een fantastische maaltijd op tafel. Vaak worden ze puur gekookt met wat groenten en kruiden. Als je het eens helemaal anders wil doen moet je zeker eens deze makkelijke mosselen met spek en room maken.
Lekker Lang Tafelen met een minimale voorbereidingstijd
Koken is een ontspannende bezigheid en het resulteert, als je het goed doet, in een gezellige avond. Als je iets echt lekkers op tafel zet, zie je tevreden gezichten en het zet de toon voor een heerlijke avond. Mosselen passen daar uitstekend bij. Je kent vast ook wel gerechten waar je lang voor in de keuken staat, en die binnen een paar minuten verorberd zijn. Met mosselen is dat anders. Mosselen zijn supersnel gaar, je kunt daar smaken aan toevoegen en je zet er wat lekkere gerechten bij. Dit recept voor mosselen met spek en room is daar een mooi voorbeeld van. Het is snel klaar en straks ga je echt bourgondisch genieten van een tafel vol lekkers.
Met Zeeuwse mosselen met spek en room stap je heel makkelijk uit je comfortzone
Het zou echt goed zijn als we met z’n allen die mooie lokale producten meer omarmen. Dit is je kans. Want Zeeuwse mosselen zijn super veelzijdig. Je kunt ze koken, bakken, grillen en zelfs frituren. Dus stap eens uit je comfortzone en maak een mosselgerecht waar iedereen van opkijkt. Want als je een pan mosselen op tafel ziet komen verwacht je mosselen, mosselgroenten, een scheutje wijn en wat kruiden. Maar onder de deksel van die pan gaan ze vandaag mosselen met spek en room vinden. Dat is anders dan anders, maar wel echt heel lekker.
Wat eet je bij mosselen met spek en room?
En dan de bijgerechten. Als je dan toch uit je comfortzone stapt, doe dat dan ook met de bijgerechten. Natuurlijk kun je er brood en een salade bij serveren, want zo wordt dat meestal gedaan. Vaak komen daar ook nog sausjes bij, die kun je natuurlijk overslaan bij dit gerecht, de saus zit er tenslotte al in. Maar durf het ook eens helemaal anders te doen. Want mosselen met spek een room passen ook goed bij een risotto. Geef er mooie gerechten uit het seizoen bij. Denk aan prei of witlof, er kan heel veel. En ook een salade met seizoensingrediënten past er uitstekend bij.
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Mosselen met spek en room
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 kg Zeeuwse mosselen, schoongemaakt
- 500 gram gerookt spek, in dobbelsteentjes gesneden
- 1 teentje knoflook
- 200 ml verse room
- bieslook
- peper uit de molen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de lekkerste Zeeuwse mosselen met spek en room:
Bak het spek in een droge, hete mosselpan goudbruin. Snipper een teentje knoflook en doe bij het spek, laat nog even meebakken.
Voeg de Zeeuwse mosselen toe en roer alles goed om.
Als de mosselen net opengaan voeg je de room toe. Laat het geheel nog 2 minuten pruttelen.
Breng op smaak met peper uit de molen.
Serveer de mosselen met spek en room in een mooie schaal en bestrooi met gesnipperde bieslook.
Tafel lekker !!