• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Oosterse zalm uit de oven

Redactie door Redactie
in Visgerechten
0
Oosterse zalm

Oosterse zalm – Zalm, dat is wel een heel veelzijdige vissoort. Je kunt het klaarmaken op de meest uiteenlopende manieren. Dit keer is er eens een Aziatisch tintje gegeven aan die heerlijke, verse vis. Je maakt de verse zalmmoten klaar in de oven, zodat er weinig mis kan gaan aan dit visgerecht. Je hebt ook geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten nodig om dit gerecht te kunnen maken. Alle dingen die je nodig hebt, kun je gewoon in de supermarkt kopen. Als je de Oosterse zalm serveert met wat gekookte rijst of noedels en wat wokgroente, maak je in een handomdraai een heerlijke, Oosterse maaltijd.

Oosterse zalm, en wat je moet weten over de vis

Zalm is een heel populaire vissoort. Bijna iedereen lust wel zalm. Dat heeft ongetwijfeld te maken met niet zo heel ‘vissige’ zachte smaak van de vis. Het is dan ook een heel toegankelijke vissoort, ook kinderen die niet echt heel erg van vis houden vinden verse zalm vaak wel erg lekker. Van de zalmen, die horen tot de rondvissen, worden prachtige moten gesneden. Die zalmmoten zijn makkelijk klaar te maken en je kunt er van alles mee doen. Natuurlijk kun je de zalm gewoon in een koekenpan bakken, maar grillen of in de oven garen, zoals met het recept voor de Oosterse zalm is gedaan, gaat ook heel goed.

Waar je op moet letten als je vis gaat kopen

Er zijn wat belangrijke dingen om op te letten als je vis gaat kopen. Natuurlijk is het heel belangrijk dat de vis die je gaat kopen voor de Oosterse zalm vers is. Maar er is meer. Als je zalm gaat kopen, let er dan op dat die een MSC-keurmerk heeft. Vis, en dus ook zalm, die dit keurmerk draagt, komt van vissers die zich actief inzetten om de visstand in de toch al overbeviste zeeën op peil te houden. Met dat idee in je achterhoofd smaakt de zalm op je bord vast nog beter.

Verse zalm of zalmfilet

Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee

De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.

Oosterse zalm

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 moten verse zalm
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels zoute sojasaus
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • flinke mespunt cayennepeper
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • 1 theelepel sesamzaad

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Oosterse zalm:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de honing met de sojasaus, het citroensap, de knoflook en de cayennepeper.

Leg de zalmmoten in een passende ovenschaal. Smeer de moten, met een kwastje, in met het mengsel en giet de rest er overheen.

Zet de schaal met de Oosterse zalm in de oven en laat 15 tot 20 minuten garen.

Haal de schaal uit de oven en schep de zalm op de borden of de schaal waarop je het gerecht wilt serveren. Bestrooi met wat sesamzaad, de bosui en de chilipeper. Serveer direct. Lekker met wat gekookte rijst en gewokte groenten.

Tafel lekker !!

DeelPin10VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

gebakken scholfilet met tartaarsaus
Visgerechten

Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Op de huid gebakken dorade
Visgerechten

Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

Tongrolletjes in kruidige kokossaus
Visgerechten

Tongrolletjes in kruidige kokossaus uit de oven

Zalm pocheren in court bouillon
Visgerechten

Zalm pocheren in court bouillon; vers en makkelijk

Schelvis met kappertjes en olijven
Visgerechten

Schelvis met kappertjes en olijven; eenvoudig genieten met verse vis

Reacties 6

  1. Gaby Hübner says:
    1 jaar geleden

    Hallo,

    Als ik nu 8 moten in de oven heb moet ik dan de tijd aanpassen?

    Gr. Gaby

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      1 jaar geleden

      Nee, Gaby, dat hoeft niet. Als je een ovenschaal gebruikt waarin de moten goed passen en niet tegen elkaar aangedrukt worden, dan kun je gewoon dezelfde oventijd aanhouden.

      Beantwoorden
  2. O. Sandu says:
    2 jaar geleden

    Top recepten, super mooie gerechten 👌

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Dankjewel, fijn dat je onze recepten waardeert!

      Beantwoorden
  3. Jos says:
    2 jaar geleden

    15-20 minuten op 200 graden is m.i. te lang. 12-15 minuten op 150 graden is volgens mij perfect

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Bij mij waren ze op 200 graden, in ongeveer 15 minuten perfect, Jos. Dat wil zeggen, van binnen nog heel iets ‘glazig’, maar wel warm. Ik heb het recept twee keer gemaakt en beide keren was het effect hetzelfde. Nu is het wel zo dat niet elke oven hetzelfde is. Maar koken is een creatief proces, dus doe het gewoon op je eigen manier om de vis te krijgen hoe jij ze hebben wilt!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!