Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel – Wat is toch altijd die aversie tegen een recept waarin verse vis verwerkt wordt? Recepten met verse vis zijn juist supersnel te maken. Daag jezelf eens uit om dit recept te maken. Je kunt dan straks in 20 minuten aan tafel!
Op de huid gebakken dorade
Op de huid gebakken klinkt alsof een of andere sterrenchef dit gemaakt heeft. En laat dat vooral zo blijven. Maar vandaag ben jij die sterrenchef! En niemand hoeft te weten hoe snel jij dit gefixt hebt. Op de huid gebakken dorade is, om precies te zijn, 10 minuten werk. Steek dan ook nog 10 minuten in een mooie garnituur zodat je straks jouw sterrengerecht met nog meer trots op tafel schuift.
Eerlijke vis?
Net als een sterrenchef wil jij natuurlijk ook weten of je met een eerlijke vis te maken hebt. Dorade wordt ook wel goudbrasem, zeebrasem of zeekarper genoemd en is een zogenoemde rondvis. Op de dorade wordt gevist in de Middellandse Zee en de Atlantische oceaan. In de zomer komt de dorade ook wel voor in de Noordzee. Maar de dorade die jij in winkels kunt kopen is over het algemeen gekweekt. De dorade heeft dan een ASC-keurmerk. Het voordeel van die gekweekte dorade is dat die gekweekt wordt tot een makkelijk (vrij klein) formaat.
Nog makkelijker is natuurlijk dorade filet. Als je dit recept gaat maken kun je gewoon voor die dorade filet kiezen.
Groenten en een lekker sausje erbij
Op de huid gebakken dorade lukt in 10 minuten. Je hebt dan vast ook nog wel 10 minuten over om er een mooi gerecht van te maken. Met dit recept ga je heel makkelijk een courgette en een wortel in linten snijden en je maakt een snelle mosterdsaus. Serveer de op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel. Als je er dan nog een bladsalade bij serveert, ben je echt de topper van de dag. Laat vooral ook even weten hoe makkelijk dit recept was.
Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten
Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.
Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!
Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten.
Op de huid gebakken dorade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 dorade filets
- 1 winterwortel
- 1 courgette
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 200 ml melk
- scheutje room
- 2 eetlepels grove mosterd
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je op de huid gebakken dorade:
Snijd de courgette en de wortel in dunne plakken en dan in reepjes. Laat de zaadlijsten van de courgette er uit, hier komt teveel vocht uit tijdens bereiden. Als je een spiraalsnijder hebt gebruik je die natuurlijk, maar zo kan het ook.
Voor de saus smelt je de boter en voegt er de bloem aan toe. Voeg nu de melk met kleine scheutjes al roerende aan het bloemmengsel toe. Meng er de mosterd door. Laat een minuutje doorkoken en breng op smaak met room, zout en peper naar wens. Zet opzij.
Verhit wat olie in een pan en roerbak hierin de groenten kort.
Snij de visfilets in op de velkant zodat de vis niet krom trekt tijdens het bakken.
Smeer de dorade in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg in de andere pan de filets op de velzijde en laat ze ongeveer 4-5 minuten al naar gelang de dikte van de filets op de huid bakken.
Als de vis glazig begint te zien het vuur uitdraaien en de vis omkeren. Breng de groenten op smaak met zout en peper en schep ze op het bord.
Leg op ieder bord een op de huid gebakken dorade filet en schep een beetje mosterdsaus half over de vis.
Tafel lekker !!
Lekkere dorade met puree en mosterdsaus. Mooi bordje, vlug klaar en heel lekker
Een mooi en lekker bordje hoeft niet altijd veel tijd te kosten.
Heerlijk t recept gemaakt van de vis met spaghetti ? van courgette en wortel met de mosterdsaus, OVERHEERLIJK!!!
Goed te horen dat ’t gesmaakt heeft.