• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Ovenpannetje met gerookte makreel

0
Ovenpannetje met gerookte makreel

Ovenpannetje met gerookte makreel – Eens per week een stukje vis bij de maaltijd begint steeds meer ingeburgerd te raken in Nederland. Dat is goed nieuws want vis is gezond, bevat vitamine B, mineralen en de nodige visvetzuren. Vaak komen we echter niet verder dan de gebruikelijke zalmmoot, tonijnsalade of een witte vis zoals kabeljauw of tilapia. Probeer eens wat anders en maak deze heerlijk herfstachtige ovenschotel met gerookte makreel.

Makreel

Makreel; De handigste tips en lekkerste recepten

Makreel is super gezond vanwege het hoge gehalte omega-3 vetzuren. Een vette vis dus en dan hebben we het over gezonde vetten.

Ovenpannetje met gerookte makreelOvenpannetje met gerookte makreel

Voor 2 personen:

  • 2 grote maat ovenpannetjes of een kleine ovenschaal
  • 1 gerookte makreel
  • 1 winterpeen
  • 1 zoete ui
  • 2 grote kruimige aardappelen
  • 225 gram crème fraîche
  • Geraspte oude kaas

Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht oven). Maak de makreel schoon. Snijdt hiervoor de huid dwars in met een mesje, bijvoorbeeld bij de staart en trek voorzichtig de huid er vanaf. Snij daarna de graat uit de vis; begin bij de kop, voel waar de bovenkant van de graat zit en snijdt langzaam de vis los van de graat. Klap de vis open. Hierna kan je eenvoudig met de punt van het mes de graat van de onderkant van de vis verwijderen. Check altijd aan beide kanten of er geen graten zijn achtergebleven. Breek de makreel in kleine stukjes.

Snijd de winterpeen in kleine blokjes en snijdt de ui in dunne halve ringen.
Boen de aardappelen schoon kook ze in de schil voor 10-15 minuten. Voeg hier in de laatste 5 minuten de blokjes winterpeen bij. Fruit de uienringen in een hapjespan met wat olijfolie tot ze een mooie gouden kleur hebben. Let op dat ze niet verbranden. Laat de aardappelen even afkoelen en snijdt ze dan in kleine blokjes. Mix ze samen met de winterpeen en de uienringen. Leg een bodem van de mix in de ovenpannetjes of ovenschaal. Hier bovenop komt dan een laag van makreel en daarop dan de rest van de aardappel, peen en uien mix. Bedekt het geheel met de crème fraîche en garneer met een ruime laag geraspte kaas. Plaats de ovenpannetjes met de deksel erop in de oven.

Als je een ovenschaal gebruikt moet je deze afdekken met aluminiumfolie. Haal na 30 minuten de deksel of de aluminiumfolie eraf en laat nog 20 minuten in de oven garen voor een heerlijk gerecht op een regenachtige dag!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen

    Romige soep van knolselderij en witte bonen

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • sint whoopie's

    Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden

  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

    Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • Versterkte wijnen sherry, port en madeira in de spotlight

    Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • gevuld broodje ei

    Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.