Paling met aardappelsalade – een heerlijke maaltijd met salades van echt verse producten van het seizoen.
Lekker koken met verse ingrediënten, dat is waar het hier om draait. In dit recept ga je aan de slag met gerookte paling. Je serveert de paling met aardappelsalade en een salade van verse sperziebonen. Let op, de aardappelsalade is een apart recept.
Echte verwennerij
Gerookte paling is voor velen een echte verwennerij. Vaak wordt paling puur gegeten als tussendoortje of bij een goed glas bier of wijn. Maar paling kun je ook prima bij de maaltijd serveren. Gerookte vis is namelijk erg lekker bij salades zoals aardappelsalade en diverse groentesalades. Je proeft het allemaal terug in dit recept voor paling met aardappelsalade.
Er is de afgelopen tijd nogal wat te doen geweest over de duurzaamheid van paling. Maar diverse experts zeggen ook dat je juist niet moet stoppen met het eten van paling. Gewoon doen dus. Als je dit gerecht maakt, is dat ook iets heel anders dan dat je 250 gram paling op een bordje legt voor bij de borrel. Als je dan paling eet, doe het dan goed!
Serveer eens paling met aardappelsalade
Die aardappelsalade voor bij de paling maak je natuurlijk zelf. Voor dit visgerecht hebben is de aardappelsalade hieronder gebruikt, maar dan zonder de bacon.
Aardappelsalade met een yoghurt dille dressing
Maak een verse en écht lekkere aardappelsalade met een yoghurt dille dressing. Als je deze geproefd hebt koop je nooit meer aardappelsalade.
Let er op dat je de aardappels niet te gaar kookt, zodat er nog een beetje bite in zit. Heb je liever een andere aardappelsalade voor bij de vis dan kan dat natuurlijk ook.
Bij salade denk je al snel aan een bord met groene blaadjes sla, maar het hoeft echt niet altijd bladsla te zijn. Maak eens een andere salade van verse groenten van het seizoen zoals boontjes. Aangemaakt met een beetje mayonaise, ui en appel zijn gekookte sperziebonen of haricots verts een makkelijke en lekkere salade bij de gerookte paling met aardappelsalade. Een beetje frisse groene appel erbij en het feest is compleet.
Aardappelsalades; zelfgemaakt het allerlekkerst
De allerlekkerste aardappelsalades zijn huisgemaakt. Kies je aardappel, kies je verse ingrediënten en kies je dressing of vinaigrette.
Gerookte vis
Met gerookte vis zet je altijd iets lekkers op tafel. Voor inspiratie, een makkelijk recept of tips ben je hier op de goede plek.
Paling met aardappelsalade en boontjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram gerookte paling
- 750 gram aardappelsalade
- 500 gram sperzieboontjes
- 1/4 ui
- 1 groene appel
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 lente-ui
- peper/zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je paling met aardappelsalade en boontjes;
Maak de aardappelsalade volgens recept, het liefst een dag vooraf. Kook de boontjes beetgaar en laat afkoelen. Snijd de helft van de appel in zeer fijne reepjes. De andere helft snijd je in kleine blokjes. Snijd de ui zo fijn mogelijk. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Doe de blokjes ui, appel en de in korte stukjes gesneden boontjes in een kom. Meng de mayonaise met de azijn en meng dit met de boontjes los door elkaar.
Verdeel de aardappelsalade over 4 borden, liefst met een kookring, maar dit is niet noodzakelijk. Verdeel de bonensalade over de aardappelsalade. Verdeel de reepjes appel en lente-ui over de borden naast de aardappelsalade. Snijd de paling in mooie porties en leg ze op de appel. Serveer de paling met aardappelsalade en boontjes eventueel met nog extra brood en geniet!
Tafel lekker !!