• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Paling met aardappelsalade en boontjes

Paling met aardappelsalade en boontjes

Connie Derks door Connie Derks
in Visgerechten
0
paling met aardappelsalade en boontjes

Paling met aardappelsalade – een heerlijke maaltijd met salades van echt verse producten van het seizoen.

Lekker koken met verse ingrediënten, dat is waar het hier om draait. In dit recept ga je aan de slag met gerookte paling. Je serveert de paling met aardappelsalade en een salade van verse sperziebonen. Let op, de aardappelsalade is een apart recept.

Echte verwennerij

Gerookte paling is voor velen een echte verwennerij. Vaak wordt paling puur gegeten als tussendoortje of bij een goed glas bier of wijn. Maar paling kun je ook prima bij de maaltijd serveren. Gerookte vis is namelijk erg lekker bij salades zoals aardappelsalade en diverse groentesalades. Je proeft het allemaal terug in dit recept voor paling met aardappelsalade.

Er is de afgelopen tijd nogal wat te doen geweest over de duurzaamheid van paling. Maar diverse experts zeggen ook dat je juist niet moet stoppen met het eten van paling. Gewoon doen dus. Als je dit gerecht maakt, is dat ook iets heel anders dan dat je 250 gram paling op een bordje legt voor bij de borrel. Als je dan paling eet, doe het dan goed!

Serveer eens paling met aardappelsalade

Die aardappelsalade voor bij de paling maak je natuurlijk zelf. Voor dit visgerecht hebben is de aardappelsalade hieronder gebruikt, maar dan zonder de bacon.

aardappelsalade met yoghurt dille dressing

Frisse aardappelsalade met yoghurt en dille

Deze frisse aardappelsalade met yoghurt dille dressing is romig maar licht, en perfect als bijgerecht of barbecuefavoriet.

Let er op dat je de aardappels niet te gaar kookt, zodat er nog een beetje bite in zit. Heb je liever een andere aardappelsalade voor bij de vis dan kan dat natuurlijk ook.

Bij salade denk je al snel aan een bord met groene blaadjes sla, maar het hoeft echt niet altijd bladsla te zijn. Maak eens een andere salade van verse groenten van het seizoen zoals boontjes. Aangemaakt met een beetje mayonaise, ui en appel zijn gekookte sperziebonen of haricots verts een makkelijke en lekkere salade bij de gerookte paling met aardappelsalade. Een beetje frisse groene appel erbij en het feest is compleet.

aardappelsalades recepten

Aardappelsalades; zelfgemaakt het allerlekkerst

De allerlekkerste aardappelsalades zijn huisgemaakt. Kies je aardappel, kies je verse ingrediënten en kies je dressing of vinaigrette.

gerookte vis

Gerookte vis

Met gerookte vis zet je altijd iets lekkers op tafel. Voor inspiratie, een makkelijk recept of tips ben je hier op de goede plek.

Paling met aardappelsalade en boontjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram gerookte paling
  • 750 gram aardappelsalade
  • 500 gram sperzieboontjes
  • 1/4 ui
  • 1 groene appel
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 lente-ui
  • peper/zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je paling met aardappelsalade en boontjes;

Maak de aardappelsalade volgens recept, het liefst een dag vooraf. Kook de boontjes beetgaar en laat afkoelen. Snijd de helft van de appel in zeer fijne reepjes. De andere helft snijd je in kleine blokjes. Snijd de ui zo fijn mogelijk. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Doe de blokjes ui, appel en de in korte stukjes gesneden boontjes in een kom. Meng de mayonaise met de azijn en meng dit met de boontjes los door elkaar.

Verdeel de aardappelsalade over 4 borden, liefst met een kookring, maar dit is niet noodzakelijk. Verdeel de bonensalade over de aardappelsalade. Verdeel de reepjes appel en lente-ui over de borden naast de aardappelsalade. Snijd de paling in mooie porties en leg ze op de appel. Serveer de paling met aardappelsalade en boontjes eventueel met nog extra brood en geniet!

Tafel lekker !!

Tags: Vis - PalingVis - Verse vis
DeelPin10VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

wrap met gebakken zalm op oosterse wijze-
Visgerechten

Wrap met gebakken zalm op oosterse wijze

Skrei met spinaziesaus
Visgerechten

Skrei met spinaziesaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief