Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Makkelijk, snel, vers en gezond. Maak dus deze smaakvolle pastaschotel eens!

Connie Derks door Connie Derks
in Visgerechten
1
Penne met verse zalm en verse spinazie

Penne met verse zalm en verse spinazie – Een heerlijke pastaschotel met lekker veel verse ingrediënten, eenvoudig en puur natuur, dat blijft toch het allerlekkerst.

Lekker, licht, gezond en kleurrijk

Penne met verse zalm en verse spinazie is lekker licht. Dit komt doordat je alleen een paar goede basisingrediënten gebruikt, zonder al te veel toevoegingen.

Je maakt in dit recept gebruik van pure smaken, geen snufje van dit en een snufje van dat. De vier basisingrediënten spelen de hoofdrol; verse zalm, verse spinazie, verse tomaten en penne.

De room en de kaas blijven in de koelkast. Je gebruikt buiten de 4 basisingrediënten alleen olijfolie, uien, knoflook en natuurlijk een beetje zout en peper naar smaak. Meer is er niet nodig voor een heerlijke pastaschotel. Misschien nog een schijfje citroen voor op de vis, voor de liefhebber.

Gedroogde pasta is een goede basis, de italianen gebruiken die al jaren. Vers mag, maar gedroogd is prima zolang je ze, maar niet te gaar kookt. Wil je echter nog gezonder? Dan kun je er ook voor kiezen om een volkorenpasta te nemen.

Penne met verse zalm

Als je verse zalm bij een pastagerecht gebruikt, kun je de zalmfilet beter niet eerst in stukjes snijden. Snijd de zalmfilet liever eerst in dunne plakken en bak of gril de plakken dan kort. De smaak van de zalm komt zo veel beter tot zijn recht en je proeft de verse vis zo veel beter.

Een korte bereidingstijd

Alles in de penne met verse zalm heeft een korte bereidingstijd dus dit visgerecht is eigenlijk zo klaar. Verse rondvis en verse vis in het algemeen hoef je allemaal maar erg kort te bakken. De verse spinazie laat je slinken in de verse tomatensaus, daar heb je geen werk aan. Overigens is verse spinazie en pasta sowieso een heerlijke combi.

In het recept zijn de tomaten van tevoren van het vel ontdaan. Tomaten ontvellen is zo gebeurd en het voordeel is dat je later niet de tomatenvelletjes in de pastasaus ziet. Als je dat niet erg vindt, kun het ontvellen ook gewoon overslaan, dan ben je nog sneller klaar. En pasta koken, tja, dat kan iedereen. Je kunt natuurlijk ook voor een andere pasta als bijvoorbeeld tagliatelle kiezen. Dus wat houdt je tegen om die heerlijke penne met verse zalm, verse spinazie en verse tomaten te maken?

Verse zalm of zalmfilet

Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee

De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.

Spinazie & pasta

Spinazie en pasta; een perfecte match

Er zijn veel manieren om spinazie en pasta te verwerken in een gerecht. Dat wordt lastig kiezen, want de ene is nog lekkerder dan de andere.

Penne met verse zalm en verse spinazie

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram verse zalm
  • 350 gram penne
  • 450 gram verse spinazie
  • 500 gr verse tomaten
  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 citroen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je penne met verse zalm en verse spinazie;

Haal de zalm uit de koelkast en snijd er overlangs dunne plakken van. Besmeer met olie en bestrooi met peper en zout. Dek af en zet opzij.

Snipper de ui en pers de knoflook, zet opzij.

Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook.

Snijd de tomaten kruislings in en leg ze een half minuutje in het kokende water. Haal eruit en spoel koud.

Kook nu de pasta in het water volgens de aanwijzing op de verpakking.

Pel de tomaten en snijd ze in niet al te kleine stukjes.

Gril of bak de zalm aan beide zijden 1 minuut in een hete pan. Haal uit de pan en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie om warm te houden.

Doe een beetje olie in de pan en bak hierin de ui en de knoflook zachtjes. Voeg de gesneden tomaten er aan toe. Als die goed heet zijn voeg je er beetje bij beetje de spinazie aan toe tot ze geslonken is. Leg eventueel tussendoor een deksel op de pan, dan zal de spinazie sneller slinken. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Voeg de gekookte penne eraan toe en warm alles samen even goed door. Doe de pasta in een schaal en leg er de gebakken zalm op.

Druppel een beetje olijfolie naar wens over de zalm en de pasta.

Serveer de penne met verse zalm en verse spinazie natuurlijk met een schijfje citroen om over de zalm te sprenkelen.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin2TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!