• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Rode poon filet met groenten en rode pesto

Dit visgerecht vormt een complete maaltijd

Connie Derks door Connie Derks
in Visgerechten
0
Rode poon filet met groenten en rode pesto

Rode poon filet met groenten en rode pesto – Een heerlijk vers visgerecht gemaakt met visfilet. Je leest het goed, visfilet. Rode poon hoef je namelijk niet altijd in zijn geheel te serveren. Onderstaand recept voor rode poon filet met groenten en rode pesto is een volledige maaltijd. De aardappelpuree die je bij de verse vis en de groenten serveert, maakt het gerecht compleet.

Rode poon filet met groenten en rode pesto

Rode poon wordt meestal in zijn geheel geserveerd en dat wordt door veel visliefhebbers erg gewaardeerd. Maar niet iedereen is fan van een hele vis op zijn bord. In de meeste gevallen wordt de poon dus niet van tevoren gefileerd. In dit recept doe je het anders. Misschien moet je toch eens proberen dat visje te fileren. Het is misschien een beetje vloeken in de kerk, maar zo kun jij ook enorm genieten van een stukje rode poon op je bord als je liever geen hele vis op je bord hebt. De filets bak je voor dit recept kort en serveer je met aardappelpuree en kort gebakken verse groenten, vermengd met een heerlijke zelfgemaakte rode pesto.

Rode poon, zeehaan of knorhaan; dat is allemaal dezelfde vis

Rode poon wordt ook wel knor of zeehaan genoemd. Hij loopt met zijn borstvinnen over de bodem. De naam knorhaan heeft hij te danken aan het geluid dat hij maakt bij gevaar. De smaak van verse rode poon heeft iets weg van garnaal. De vis is het lekkerste in het voorjaar en zomer, dan is de aanvoer er van ook het grootst. Dat is dus de tijd bij uitstek om dit recept te maken. De rode poon wordt als hele vis of als filet verkocht.

Als je verse vis gaat kopen om het recept te maken, let er dan op dat de ogen van de vis helder zijn en de huid glanst. Uiteraard is de beste graadmeter de geur, die moet fris zijn en niet naar “vis” ruiken, maar naar de zee.

Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.

Rode poon filet met groenten en rode pesto

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 rode poon filets
  • 1 kleine courgette
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 50 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram olie van de tomaten
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 500 gram bloemige geschilde aardappels
  • boter/melk voor de puree

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je rode poon filet met groenten en rode pesto:

Zet als eerste de aardappels op zodat die goed gaar kunnen koken.

Haal de vis uit de koelkast en laat een beetje op temperatuur komen.

Snijd de courgette en de bleekselderij in kleine blokjes.

Rooster nu de pijnboompitjes licht.

Doe de gedroogde tomaat, olie, pijnboompitten, fijngesneden knoflook en kaas in een kommetje en maal dit fijn. Gebruik de staafmixer, maar met een blender of een hulpstuk met mesjes voor bij de staafmixer lukt het ook. Breng op smaak met zout, peper en balsamicoazijn.

Bak de courgette en de bleekselderij kort in een beetje olie of boter.

Doe er op het laatst de erwtjes en de tomaatjes bij en warm ze kort door.

Maak de aardappelpuree.

Breng de vis op smaak met zout en peper.

Verwarm een beetje boter in een pan en bak de vis op de velkant tot de randen wit worden en de vis minder glazig begint te zien. Dit duurt afhankelijk van de grootte en de begintemperatuur van de filets ongeveer 5 minuten. Draai het vuur uit en draai de vis om en laat dit even staan.

Roer 2 royale eetlepels van de pesto door de groente.

Doe eerst de aardappelpuree op een bord, daarop de groenten en dan de vis. Serveer er de rest van de pesto apart bij.

Tafel lekker !!

DeelPin20VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Op de huid gebakken dorade
Visgerechten

Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

Tongrolletjes in kruidige kokossaus
Visgerechten

Tongrolletjes in kruidige kokossaus uit de oven

Zalm pocheren in court bouillon
Visgerechten

Zalm pocheren in court bouillon; vers en makkelijk

Schelvis met kappertjes en olijven
Visgerechten

Schelvis met kappertjes en olijven; eenvoudig genieten met verse vis

Gebakken rog met zeekraal
Visgerechten

Zee op je bord met gebakken rog met zeekraal

Reacties 4

  1. Pljanen says:
    2 jaar geleden

    Den net aan kokertje met roodepoon moet er in komen en mooi recept

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!