Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus

Frederike door Frederike
in Visgerechten
0
Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus

Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus – Snel een vismaaltijd op tafel zetten? Al te vaak kies je dan voor zalm. Waarom? Zalm is er altijd en overal, van bij de visboer tot in de supermarkt. Er is een continue afname omwille van de populariteit. Dus, als iedereen massaal om zalm blijft vragen neemt het aanbod aan andere beschikbare vissoorten af. Jammer, want er zijn nog zoveel andere lekkere vissen! Roodbaars bijvoorbeeld.

Niet lokaal, wel regionaal

Roodbaars wordt gevangen in de noordelijke Atlantische oceaan, niet in de Noordzee. Roodbaars is dus geen lokale vissoort, maar wel een regionale vissoort voor Europa.

Het is niet erg moeilijk om aan roodbaars te komen. Je kunt vast aan roodbaars komen bij je visboer of, met wat geluk, bij de supermarkt. En er zijn nóg heel wat voordelen aan koken met roodbaars.

  1. Roodbaars heeft een rijke en unieke smaak en een vast, wit visvlees. De smaak van roodbaars komt gebakken goed tot zijn recht, maar ook frituren, stomen en stoven zijn opties. Een roodbaarshaasje zal niet snel uit elkaar vallen, op welke manier je het ook klaarmaakt.
  2. Roodbaars is eenvoudig klaar te maken. Met een simpel recept zoals dit gebakken roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus serveer je een visgerecht zoals een sterrenchef. Serveer met parelcouscous of puree en een frisse salade en je zet een volwaardig hoofdgerecht op tafel.
  3. Doorgaans wordt roodbaars gefileerd, als roodbaarshaasje, verkocht. Dat spaart je moeite bij het koken.
  4. Roodbaars is een gezonde keuze! Roodbaars is rijk aan belangrijke voedingsstoffen voor een gezonde levensstijl.
  5. Roodbaars wordt over het algemeen duurzaam gevangen. Let er op dat je vis koopt met de certificering van de Marine Stewardship Council (MSC).

Dus, af en toe eens een roodbaarshaasje in de pan gooien is best een goede en lekkere keuze! Je kunt bijna niet anders dan dit recept voor roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus te proberen.

Vis

Vis & Schaal- en schelpdieren

Vis mag vaker op de Nederlandse menukaart staan. Kies bij voorkeur voor vis uit de eigen Noordzee. Dat is duurzaam, gezond en lekker!

Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 sinaasappels
  • 4 verse roodbaarshaasjes
  • 250 ml visfumet
  • 125 gram verse roomboter
  • peper uit de molen
  • verse dragon, voor het garneren

Bereidingswijze van dit recept

Als een echte sterrenchef maak jij roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus:

Pers enkele sinaasappels uit tot je 250 ml versgeperst sinaasappelsap hebt. Giet het sinaasappelsap in een pan. Laat het sinaasappelsap tot de helft inkoken.

Doe de visfumet in een pan. Laat de visfumet tot de helft inkoken. Monteer de saus met klontjes koelkastkoude roomboter. Houd een eetlepel boter over voor het bakken van de roodbaarshaasjes.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel boter toe. Laat de boter goed heet worden, maar zorg ervoor dat ze niet verbrandt.

Leg de roodbaarshaasjes in de hete pan. Bak de filets gedurende 3-4 minuten aan de ene kant. Draai de filets om en bak de andere zijde nog eens 2-3 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets. De vis is klaar als het visvlees ondoorzichtig is en gemakkelijk uit elkaar gaat met een vork.

Snijd een sinaasappel in partjes en dresseer hierop de roodbaarshaasjes. Bedruip met de sinaasappel-botersaus. Breng op smaak met peper uit de molen en werk het roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus af met enkele plukjes verse dragon.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!