• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Saltimbocca van verse kabeljauwfilet; in 15 minuten op tafel!

Verse kabeljauw, mooie parmaham en heerlijk geurende salie; dit wil je proeven.

Connie Derks door Connie Derks
in Visgerechten
1
Saltimbocca kabeljauwfilet

Saltimbocca van verse kabeljauwfilet – Een heerlijk frisse variatie met verse vis op de bekende Italiaanse saltimbocca.

Saltimbocca is bekend als een vleesgerecht van kalfsvlees of kip met salie en rauwe ham. Door dit gerecht met verse vis te maken krijg je een heerlijk frisse en lichte variant. Serveer dit zalige visgerecht eens op een zomerse dag met pasta of witte rijst en verse zomergroenten zoals erwten, bonen of een salade.

Saltimbocca van kabeljauw is ideaal als het snel klaar moet zijn

Als je gasten krijgt of eens iets luxer wil koken, maar niet de hele dag in de keuken wil staan is de saltimbocca van verse kabeljauwfilet een perfecte keuze. Het is een makkelijk te maken gerecht dat in no-time op tafel staat. De kabeljauw is snel gaar en perfect op smaak door het gebruik van de salie en de rauwe ham. De smaak is heerlijk fris door het gebruik van verse citroen die even kort meegebakken wordt.

Bak vis niet te lang

Vis is erg snel gaar en heeft maar een paar minuten nodig. In dit recept bak je de vis, maar die is gewikkeld in rauwe ham, waardoor je niet goed kunt zien hoe gaar de vis is. Je kunt verse vis beter niet te lang bakken. Tijdens het rusten, als de saus gemaakt wordt, gaart de saltimbocca van verse kabeljauwfilet namelijk nog een beetje na. Bak de vis dus echt maar maximaal 3 minuten per kant, droge en overgare vis is niet smakelijk en dat is zonde van de mooie ingrediënten.

Een mooie visbereiding in 15 minuten tijd

Wil je snel klaar zijn? Eet dan vaker vis. Met dit makkelijke recept maak je echt een lekker visgerecht en dat in maar 15 minuten. Er wordt vaak gezegd dat koken met verse ingrediënten duur is en dat het veel tijd kost, maar dit makkelijke recept bewijst je het tegendeel. Kijk wel goed waar je kabeljauw koopt. De kwaliteit verschilt enorm, en dat geldt ook voor de prijs. Zoek dus een betrouwbare en goede visleverancier, en maak dit makkelijke recept.

Kabeljauw

Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Saltimbocca van verse kabeljauwfilet

Porties: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram verse kabeljauwfilet
  • 2 plakken parmaham
  • 1 citroen
  • 6 salieblaadjes
  • vers gemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • 75 gram roomboter
  • 100 ml droge witte wijn

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je saltimbocca van verse kabeljauwfilet:

Gebruik een dik stuk kabeljauwfilet van ongeveer 300 gram en snijd die in 2 langwerpige stukken. Je kunt natuurlijk ook 2 kabeljauwhaasjes van samen ongeveer 300 gram gebruiken die hoef je dan niet door te snijden.

Haal de vis minimaal 15 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Kruid de stukken verse vis aan beide kanten met een beetje vers gemalen peper. Leg op de bovenkant verdeeld over de lengte 3 blaadjes salie. Rol de stukken vis in de plak parmaham.

Snijd de citroen in dikke plakken en haal de pitjes eruit.

Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en 25 gram boter. Verhit dit tot het heet is, maar niet verkleurd. Bak hierin op een laag vuur de saltimbocca van kabeljauw 3 minuten op de kant van de salie. Draai de vis om en leg de plakken citroen er bij. Bak de kabeljauw nog 2-3 minuten en leg de vis op een bord wat je afdekt met aluminiumfolie.

Draai de schijfjes citroen en blus dit af met de witte wijn. Laat event goed doorkoken. Haal de citroen uit de pan en leg de plakjes citroen bij de kabeljauw op het bord. Verdeel nu de boter in kleine klontjes en roer dit krachtig door de jus. Lepel een beetje van de heerlijke citroen jus over de saltimbocca van kabeljauw en serveer de rest er in een kommetje bij.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse visVlees - Parmaham
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

wrap met gebakken zalm op oosterse wijze-
Visgerechten

Wrap met gebakken zalm op oosterse wijze

Skrei met spinaziesaus
Visgerechten

Skrei met spinaziesaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief