• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Schar met prei en knolselderijpuree

Redactie door Redactie
in Visgerechten
0
Schar met prei en knolselderijpuree

Schar met gestoofde prei en knolselderijpuree – Dit is zo’n gerechtje dat ideaal is voor een etentje. Het bestaat uit ingrediënten waar goed aan is te komen zodat je niet de wereld uit hoeft om het te kunnen maken. En uiteraard het belangrijkste allemaal vers.  Als saus zou ik deze witte wijnsaus aanbevelen. Maar eerst wat over het visje: Schar.

Eten van de graat

Schar is een kleine platvis die familie is van de schollen. Meestal zijn ze bruin met lichtere en donkere bruine vlekken. Zij zijn gemiddeld tussen de 20 en 30 cm groot. Ze komen veel voor in de Noordzee en het noorden van de Atlantische zee. Het vlees van dit visje is mooi stevig en heeft veel smaak. Verder is Schar heel betaalbaar (vandaag €3.75 p/kg) I.v.m. de grote van de schar is het aanbevolen hem op de graat te bakken. Het visje is namelijk te klein om te fileren. En op de graat bakken geeft de vis heel veel smaak.

Het van de graat eten is iets wat wij in Nederland weinig meer doen. Maar de graat geeft de vis extra smaak. Als je de graat vanaf het midden naar buiten volgt tijdens het eten. Dan kom je de minste graat tegen. De buitenste rand van de vis, bevat ook graatjes. Daar stop je, en dan heb je gewoon een heerlijk stukje vis. Als je wat vaker vis eet van de graat, dan krijg je er vanzelf handigheid.

Prei recepten

Prei recepten; omdat je gewoon meer kan met prei

Koop je prei per stuk of per kilo? Met deze prei recepten ga je voortaan voor de prei per kilo. Want wat kun je veel met deze groente!

Knolselderij

Knolselderij; Informatie en 15+ recepten

Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar wat betreft de smaak scoort knolselderij hoog. En hij is heel gezond. Koken met knolselderij dus!

platvis

Platvis; Heerlijke vissoorten die vaker op tafel mogen

Platvis is er van groot tot klein, hier vind je de lekkerste recepten en tips om thuis heerlijk bereide platvis te serveren.

Schar met prei en knolselderijpuree

  • 300 gr. geschilde knolselderij
  • 500 gr. geschilde aardappelen
  • 2 preien
  • 6 el. vloeibare boter
  • 300 ml. groentebouillon
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 30 gr. roomboter
  • 60 ml melk
  • Zout en peper
  • 4 scharren

Haal de vis alvast uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Prei smoren
Schar bakken
Schar met prei en knolselderijpuree

Schil de aardappel en knolselderij en weeg 300 gr. knolselderij en 500 gr. aardappel af. Kook ze apart in een steelpannetje. Als je er in kunt prikken met een vork dan zijn ze gaar. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en doe hier een el. vloeibare boter in. Snij de bovenkant van de prei af (kun je gebruiken voor een bouillon) en snij beide preien in 4 gelijke delen. Bak de prei zachtjes aan dat hij net wat kleurt. Blus het af met de groentebouillon. Stoof de prei ongeveer 20 minuten, check dan of hij gaar is of nog een paar minuten nodig heeft.

Als de aardappelen gaar zijn stamp je ze fijn met een pureestamper met de melk en de roomboter. Omdat de knolselderij zeer vezelachtig is, heb ik de keukenmachine gebruikt om het te pureren. Zo krijg je een mooie zachte puree. Meng vervolgens de knolselderij en aardappelpuree en breng hem op smaak met zout en peper. Hou de prei, en puree warm.

Als laatste gaan we de vis bakken. Neem een ruime koekenpan en doe hier 5 el. vloeibare boter in. Bestrooi de vis met zout en peper. Bak de vis eerst op de witte kant, Als je aan zijkant ziet waar de kop zit dat het vlees al over de helft gaar word, draai je de vis om en bak je hem nog een paar minuten op die kant.

Tip: Serveer met witte wijnsaus

Tafel Lekker!

Tags: PureeVis - ScharVis - Verse vis
DeelPin2VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

wrap met gebakken zalm op oosterse wijze-
Visgerechten

Wrap met gebakken zalm op oosterse wijze

Skrei met spinaziesaus
Visgerechten

Skrei met spinaziesaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief