Schelvis met witlof en aardappel – Wij schreven eerder een review van het boek ‘Zot van de Noordzee’ van Jean sur Mer. Een mooi boek vol met achtergrondverhalen, interessante weetjes en recepten met al het moois dat de Noordzee ons te bieden heeft.
Met de seizoenen mee
Wij eten graag met de seizoenen mee. Zo weet je dat je altijd verse producten op je bord hebt. En net zoals je seizoensgroenten hebt, heb je ook vis van het seizoen. Vanaf eind november eet je bijvoorbeeld geen makreel of zeebaars. Want die vind je dan niet in de Noordzee. Onder de 10 graden trekken ze namelijk naar warmere wateren. Schar en wijting komen juist pas als het water weer kouder wordt. En het seizoen van de schelvis loopt van september tot januari. Onderstaand een recept van schelvis met witlof uit het boek van chef-kok Johan Segers.
Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!
De lekkerste recepten met verse witlof, aangevuld met tips en weetjes. Je vindt hier salades, soepen, ovenschotels, bijgerechten en meer.
Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten
Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.
Schelvis met witlof en aardappel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram schelvisfilet
- 500 gram aardappelen
- 4 stronken witlof
- 1 teentje knoflook
- 4 eieren
- 3 eetlepels boter
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Schelvis met witlof en aardappel maak je zo:
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze 15 minuten in gezouten water. Pers de knoflook uit boven de pan en doe de in stukken gesneden schelvisfilet erbij. Laat nog 5 minuten zachtjes koken. Snijd het witlof in stukken en stoof in 2 eetlepels boter met peper en zout naar smaak. Laat niet bruin kleuren. Giet het kookvocht af en breng de vis en aardappelen op smaak met peper en zout. Voeg er 1 eetlepel boter bij. Plet de vis en de aardappelen met een vork en meng met het gestoofde witlof (zonder vocht). Verhit wat boter in een pan en bak 4 spiegeleitjes met peper en zout naar smaak.
Tafel Lekker !!