Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Vers en in een half uurtje op tafel

Redactie door Redactie
in Visgerechten
0
Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Scholrolletjes met Dijonaisesaus – Deze scholrolletjes zijn een makkelijk te maken vis variatie waarbij je alleen maar verse ingrediënten gebruikt. Heerlijk met zelfgemaakte dijonaisesaus.

Schol

Schol is een platvis uit onze “eigen” Noordzee die zo’n 60 cm kan worden. Hij kenmerkt zich door de oranje stippen op het lijf. Schol is een magere vissoort en deze vis kun je in prachtige filets snijden, dit kan je zelf doen maar de visboer doet dat ook graag voor je.

Scholrolletjes – Makkelijk & Mager

We maken bij het bereiden van deze scholrolletjes met dijonaisesaus, gebruik van de oven. Omdat je bijna geen vet hoeft te gebruiken is dit ook nog eens een super magere manier van bereiden. Daarnaast geeft het ook veel gemak, de oven doet immers het werk!

Scholrolletjes met dijonaisesaus

Deze scholrolletjes combineren prachtig met de warme dijonaisesaus. De heerlijke rijke saus geeft een geweldige kleur aan je gerecht maar is vooral op het gebied van smaak een heerlijke toevoeging. Het brengt in alle eenvoud een mooie balans in het gerecht.

Tip

Gebruik een ovenschotel waar de scholrolletjes precies in passen en waarin ze redelijk strak tegen elkaar staan. Als je niet zo’n ovenschotel hebt kan je ook een stukje keukentouw gebruiken om de rolletjes aan elkaar vast te knopen.

Let op: Onderstaand recept is ook nodig bij de bereiding van dit gerecht.
dijonaisesaus
Saus

Dijonaisesaus; Voor vlees, vis of groenten

Zelf saus maken is lekkerder dan de kant en klare sauzen uit de supermarkt! Deze dijonaisesaus is een heerlijke topping voor veel gerechten.

Check het recept of lees de infoDetails
Gebakken schol

Schol; kiezen voor een visje uit de eigen Noordzee

De schol is één van de vissoorten die MSC gecertificeerd is. Kies voor lokaal uit eigen Noordzee! Ontdek deze tips & recepten met schol.

Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Porties: 2 à 3 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 scholfilets
  • dijonaisesaus (zie recept)
  • peper en zout
  • 6 theelepels verse dille
  • 1/2 eetlepel verse peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Scholrolletjes met Dijonaisesaus:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bestrooi de scholfilets aan beide kanten met zout en peper en één kant met ongeveer 1 theelepel verse dille.

Rol de filets op en zorg dat de dille aan de binnenkant van het rolletje zit.

Zet de rolletjes rechtop in een ingevette ovenschaal en zorg dat ze tegen elkaar staan en niet omvallen. Gebruik eventueel keukentouw om ze vast te zetten.

Zet de ovenschaal met scholrolletjes nu ongeveer 15 tot 20 in de oven. Controleer de garing!

Schep de warme dijonaisesaus over de rolletjes en garneer nog met een beetje peterselie.

Serveer de scholrolletjes met dijonaisesaus direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin2TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

Reacties 2

  1. Frank van der Bolt says:
    4 jaar geleden

    super lekker recept! In de rolletjes schol had ik nog een stukje blauwschimmelkaas gedaan.
    Ook recept van de dijonaise saus was perfect!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Top! Leuk dat je er een eigen draai aan geeft Frank

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!