• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Vers en in een half uurtje op tafel

Redactie door Redactie
in Visgerechten
0
Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Scholrolletjes met Dijonaisesaus – Deze scholrolletjes zijn een makkelijk te maken vis variatie waarbij je alleen maar verse ingrediënten gebruikt. Heerlijk met zelfgemaakte dijonaisesaus.

Schol

Schol is een platvis uit onze “eigen” Noordzee die zo’n 60 cm kan worden. Hij kenmerkt zich door de oranje stippen op het lijf. Schol is een magere vissoort en deze vis kun je in prachtige filets snijden, dit kan je zelf doen maar de visboer doet dat ook graag voor je.

Scholrolletjes – Makkelijk & Mager

We maken bij het bereiden van deze scholrolletjes met dijonaisesaus, gebruik van de oven. Omdat je bijna geen vet hoeft te gebruiken is dit ook nog eens een super magere manier van bereiden. Daarnaast geeft het ook veel gemak, de oven doet immers het werk!

Scholrolletjes met dijonaisesaus

Deze scholrolletjes combineren prachtig met de warme dijonaisesaus. De heerlijke rijke saus geeft een geweldige kleur aan je gerecht maar is vooral op het gebied van smaak een heerlijke toevoeging. Het brengt in alle eenvoud een mooie balans in het gerecht.

Tip

Gebruik een ovenschotel waar de scholrolletjes precies in passen en waarin ze redelijk strak tegen elkaar staan. Als je niet zo’n ovenschotel hebt kan je ook een stukje keukentouw gebruiken om de rolletjes aan elkaar vast te knopen.

Let op: Onderstaand recept is ook nodig bij de bereiding van dit gerecht.
dijonaisesaus
Saus

Dijonaisesaus; Voor vlees, vis of groenten

Zelf saus maken is lekkerder dan de kant en klare sauzen uit de supermarkt! Deze dijonaisesaus is een heerlijke topping voor veel gerechten.

Check het recept of lees de infoDetails
Gebakken schol

Schol; kiezen voor een visje uit de eigen Noordzee

De schol is één van de vissoorten die MSC gecertificeerd is. Kies voor lokaal uit eigen Noordzee! Ontdek deze tips & recepten met schol.

Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Porties: 2 à 3 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 scholfilets
  • dijonaisesaus (zie recept)
  • peper en zout
  • 6 theelepels verse dille
  • 1/2 eetlepel verse peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Scholrolletjes met Dijonaisesaus:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bestrooi de scholfilets aan beide kanten met zout en peper en één kant met ongeveer 1 theelepel verse dille.

Rol de filets op en zorg dat de dille aan de binnenkant van het rolletje zit.

Zet de rolletjes rechtop in een ingevette ovenschaal en zorg dat ze tegen elkaar staan en niet omvallen. Gebruik eventueel keukentouw om ze vast te zetten.

Zet de ovenschaal met scholrolletjes nu ongeveer 15 tot 20 in de oven. Controleer de garing!

Schep de warme dijonaisesaus over de rolletjes en garneer nog met een beetje peterselie.

Serveer de scholrolletjes met dijonaisesaus direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin3VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

wrap met gebakken zalm op oosterse wijze-
Visgerechten

Wrap met gebakken zalm op oosterse wijze

Skrei met spinaziesaus
Visgerechten

Skrei met spinaziesaus

Reacties 2

  1. Frank van der Bolt says:
    4 jaar geleden

    super lekker recept! In de rolletjes schol had ik nog een stukje blauwschimmelkaas gedaan.
    Ook recept van de dijonaise saus was perfect!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Top! Leuk dat je er een eigen draai aan geeft Frank

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!