• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Skrei in ’t groen – Voor een romantisch diner met z’n twee

Een saus van spinazie, platte peterselie en waterkers

Redactie door Redactie
in Visgerechten
0
Skrei in 't groen

Skrei in ’t groen – In de eerste maanden van het jaar is er skrei. Een heerlijke vis. Het hagelwitte visvlees daagde me uit om de skrei te dopen in het groen. De witte kleur van de verse vis accentueert prachtig tussen dat groen. In de saus verwerken we spinazie, platte peterselie en waterkers.

Verleidelijk mooi

Onderstaand recept is heel smaakvol en het oogt ook heel mooi. Het is een makkelijk bordje met vis, groenten, room en lekker veel kruiden. Makkelijk? Jazeker! Koken is een kwestie van gewoon doen. Durven! Haal mooie verse ingrediënten en verwerk ze tot een mooi gerecht. Er zitten echt geen lastige stappen in dit gerecht. Skrei in ’t groen is het perfecte gerecht voor een romantisch diner met z’n tweeën. De aandacht en de liefde spat ervan af. Je hoeft hier geen uren voor de keuken in en je hebt er weinig afwas van. Uiteindelijk zet je met skrei in ’t groen een gerechtje op tafel dat je ook in een restaurant op de kaart zou kunnen staan. Sterker nog, een goede thuiskok in de buurt hebben is beter dan uit eten gaan!

Koken is een kwestie van gewoon doen. Durven! Haal mooie verse ingrediënten en verwerk ze tot een mooi gerecht zoals skrei in ’t groen.

Skrei

Voor skrei in ’t groen gebruik je natuurlijk verse skrei. Later in het jaar kun je deze natuurlijk ook heel goed vervangen door kabeljauw. Gebruik een witte vis en kies vooral de vis die je zelf lekker vindt.

Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei kopen dus! en aan de slag.

Skrei in ‘t groen

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 gram aardappels
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 2 stengels bleekselderij, in maantjes gesneden
  • 1 prei, in ringen gesneden ( alleen het wit )
  • 150 gram groene asperges
  • 2 x 200 gr skrei
  • 400 ml visbouillon
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml room
  • tijm en laurier
  • peper en zout
  • 1 bosje waterkers
  • 100 gram spinazie
  • 1/2 bosje platte peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je skrei in ‘t groen:

Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pan en doe er de aardappels samen met de bleekselderij, ui en knoflook bij en stoof even aan. Voeg de visbouillon, de prei, witte wijn, tijm en laurier toe en laat even door sudderen.

Als de aardappels gaar zijn schep je ze uit de pan. Houd dit even warm onder aluminiumfolie.

Leg de stukken skrei met de velkant naar boven in de pan en laat op heel zacht vuur 5 minuten garen. Keer ze dan, doe de aardappels er weer bij en voeg ook de groene asperges toe. Laat dit nog 4 minuten garen.

Breng een pan water aan de kook, voeg er een snufje zout aan toe. Kook hierin de groene kruiden ca. 5 minuten met het deksel op de pan. Giet dan af en laat schrikken in ijswater. Laat goed uitlekken en pureer tot een gladde saus. Zeef dan de saus zodat er een mooie egale saus ontstaat.

Als de vis gaar is haal je de vis uit de pan. Voeg dan de room en de kruidensaus toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de groenten, aardappel en kruidensaus in twee diepe borden. Leg de skrei erop en werk af met een toefje verse waterkers op de skrei in ‘t groen.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin9VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

wrap met gebakken zalm op oosterse wijze-
Visgerechten

Wrap met gebakken zalm op oosterse wijze

Skrei met spinaziesaus
Visgerechten

Skrei met spinaziesaus

Wijting met een krokante korst van kernhem en verse kruiden
Visgerechten

Wijting met een krokante korst van kernhem en verse kruiden

Reacties 3

  1. Robert says:
    3 jaar geleden

    Hoi, waar laat je de spinazie in het recept? Ik ga het vanavond maken namelijk?
    Grt
    Robert

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Bij de groene kruiden. Daarmee wordt de spinazie, waterkers en peterselie bedoelt Robert. Succes, we zijn benieuwd naar het resultaat ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief