• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Skrei met spinaziesaus

Simpel, maar met een luxe uitstraling

Connie Derks door Connie Derks
in Visgerechten
0
Skrei met spinaziesaus

Skrei met spinaziesaus – Het maken van een visgerecht is in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt erg eenvoudig. Neem bijvoorbeeld de skrei in spinaziesaus. Dit is een vrij simpel gerecht met een luxe uitstraling. Dit komt door het contrast van de witte vis in een bedje van een prachtige felgroene saus. Visgerechten zijn gerechten die vrij snel klaar zijn, omdat vis maar een korte tijd nodig heeft om te garen. Dit gerecht kun je dan ook binnen 20 minuten op tafel hebben staan.

Skrei, een heerlijk stukje witvis, met spinaziesaus

Skrei is een bijzondere soort kabeljauw die alleen in de Noorse wateren wordt gevonden. Het woord “skrei” is afgeleid van het Oudnoorse woord “skrida”, wat “reizen” betekent. Dit verwijst naar de lange reis die de vis maakt van de Barentszzee, waar hij zich voedt, naar de kust van Noorwegen om te paaien. Skrei is een seizoensgebonden delicatesse, die alleen verkrijgbaar is van januari tot april. In die tijd is de vis op zijn best. Tijd voor skrei met spinaziesaus dus.

Skrei is een rondvis en staat bekend om zijn stevige vlees en milde smaak, die perfect samengaat met de meest uiteenlopende smaken. Het is een veelzijdige vis die op verschillende manieren kan worden bereid. Je kunt hem pocheren, bakken en frituren. In dit recept van skrei met spinaziesaus wordt de skrei gebakken in een beetje roomboter. Houd de kruiden simpel, met alleen zout en witte peper en een beetje verse tijm.

Spinazie als basis voor een saus

Spinazie is een heerlijke groente die vrijwel jaarrond verkrijgbaar is. Je kunt spinazie koken, stoven en rauw eten en verwerken in de meest uiteenlopende gerechten. Maak bijvoorbeeld eens een heerlijk romige saus met verse spinazie. Door de spinazie kort te blancheren en te vermalen krijg je een saus met een prachtige groene kleur. De saus van gepureerde spinazie is een prachtig in contrast met de witte vis, en niet onbelangrijk, de smaken passen perfect bij elkaar. Een beetje verse tijm en citroen maken het gerecht helemaal af. Serveer de skrei met spinaziesaus bijvoorbeeld met torentjes aardappelpuree en een frisse salade en je hebt een maaltijd waar je je vingers bijna bij opeet.

Wilde spinazie

Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei kopen dus! en aan de slag.

Skrei met spinaziesaus

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 moten skrei van 150-200 gram
  • 150 gram verse spinazie
  • 100 ml kookroom
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 25 gram boter
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse peterselie
  • 1/2 citroen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je skrei met spinaziesaus:

Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit.

Ris de tijm van de takjes en snijd de peterselie fijn.

Verwarm een beetje boter in een ruime pan en smoor hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de blaadjes van een takje tijm toe. Doe er de gewassen spinazie met aanhangend water bij en laat dit met de deksel op de pan slinken. Voeg zodra de spinazie geslonken is de room toe en zet opzij.

Controleer de skrei op graten en bestrooi de moten met zout en peper. Bak de vis in ongeveer 4-6 minuten net gaar. Je kunt de gaarheid te testen door lichtjes met een lepel op de moot te duwen. Wijken de lamellen, dan is de vis gaar. Wil je de kerntemperatuur meten die moet voor skrei 50 – 60 graden zijn.

In de tijd dat de vis bakt, pureer je de saus. Verwarm de saus en breng hem op smaak met zout en peper.

Verdeel een beetje van de saus op een bord en leg daarop een moot skrei. Verdeel een klein beetje van de boter uit de pan over de vis en bestrooi hem met blaadjes tijm en gehakte peterselie. Rasp een beetje schil van de citroen over de vis en snijd de citroen in partjes.

Serveer de skrei met spinaziesaus met een partje citroen.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

wrap met gebakken zalm op oosterse wijze-
Visgerechten

Wrap met gebakken zalm op oosterse wijze

Wijting met een krokante korst van kernhem en verse kruiden
Visgerechten

Wijting met een krokante korst van kernhem en verse kruiden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief