• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven

Redactie door Redactie
in Visgerechten
0
Skrei; op z'n Thais uit de stoomoven

Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven – De eerste maanden van het jaar kun je genieten van verse skrei. Dit visje uit Noorwegen is boterzacht, snel klaar en in het gerecht van vandaag ook nog eens makkelijk te bereiden. Belangrijke voorwaarde bij dit recept is dat je de luxe hebt een stoomoven te bezitten.

Voordeel van bereiding in de stoomoven

De mooie zachte structuur van skrei blijft in de stoomoven zo goed mogelijk behouden. Ook de smaak blijft zo goed mogelijk intact, al is het maar omdat je geen vetstoffen gebruikt. Hierdoor wordt het ook wel als extra gezond omschreven. Bovendien biedt een stoomoven natuurlijk hetzelfde gemak als de gewone oven. Terwijl het visje gaart in de stoomoven heb jij tijd om en ruimte om iets anders te doen. En die tijd benutten we bij dit gerecht zo goed mogelijk.

In een stoomoven kun je vacuüm stomen (in een vacuüm zak) en gewoon stomen. Bij gewoon stomen kun je ook een stoommandje gebruiken. Misschien verlies je daarbij iets van het aroma, maar voor velen is dit natuurlijk een enorme uitkomst.

De mooie zachte structuur van skrei blijft in de stoomoven optimaal behouden. Ook de smaak blijft optimaal in tact.

Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei kopen dus! en aan de slag.

Tijdwinst

De bereiding levert de nodige tijdwinst op. Die tijdwinst gebruiken we om ondertussen de pasta en de groenten te koken en een heerlijke saus te maken. Het resultaat is dat je toch al na een half uurtje aan tafel zit met een echt heerlijk bordje vis.

skrei stoomoven

Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram skrei
  • zout
  • ½ citroen ( stukje schil)
  • stukje gember geschild en in schijfjes gesneden ( ca. 2 cm)
  • olijfolie (ca. 5 eetlepels)
  • citroengras ( vers 1 middendoor gesneden of gedroogd)
  • limoenblaadjes gedroogd ( 10 stuks)
  • een vacuüm zak
  • een handvol verse spinazie
  • 1 grote wortel in julienne
  • 150 gram zeekraal
  • 240 gram spaghetti
  • 1 sjalot fijn snijden
  • 2,5 dl witte wijn
  • 2,5 dl visfumet
  • 2 dl room
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel fijne griessuiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spaghetti met gestoomde skrei:

Doe alle ingrediënten (de bovenste 7) in een vacuüm zak en trek vacuüm. Doe dit bij voorkeur al een paar uur voor de bereiding. De verschillende smaken krijgen zo optimaal de kans om met elkaar te vermengen.

Verwarm de stoomoven voor op 90 graden. Doe de vacuüm verpakte vis in de voorverwarmde stoomoven en laat ca. 15 minuten stomen.

Erbij:

Verhit een klontje boter in een pan en laat hierin de spinazie even slinken. Breng op smaak met zout en peper. Laat de wortelreepjes heel kort even stoven in wat olijfolie. Kook de spaghetti in ca. 8 minuten beetgaar. Giet af, schep de spinazie erdoor en warm nog even door met een beetje olijfolie. Spoel de zeekraal en laat deze met aanhangend vocht even mee stoven in de stoomoven. Door dit met vocht te doen behoud de zeekraal de mooie groene kleur zo goed mogelijk.

Verhit een klontje boter in een sauspannetje. Bak hierin een gesnipperd sjalotje glazig en blus af met wat witte wijn. Voeg vervolgens de visbouillon toe en laat even inkoken. Dan de room toevoegen en nogmaals in laten koken tot de gewenste dikte. Voeg er een eetlepel grove mosterd aan toe en breng op smaak met wat griessuiker.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin10VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

wrap met gebakken zalm op oosterse wijze-
Visgerechten

Wrap met gebakken zalm op oosterse wijze

Skrei met spinaziesaus
Visgerechten

Skrei met spinaziesaus

Wijting met een krokante korst van kernhem en verse kruiden
Visgerechten

Wijting met een krokante korst van kernhem en verse kruiden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief