• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing

Marlene Stolte door Marlene Stolte
in Visgerechten
0
Souffle-van-tongfilet-met-een-frisse-komkommerdressing

Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing – Tijdens een geweldige kerst kookworkshop bij Kookhuis Jantrus in Gouda hebben we deze heerlijke soufflé van tongfilet gemaakt. Klinkt dit te sjiek? Toch kun je dit echt zelf thuis ook prima klaarmaken, zonder uren in de keuken te staan. Hierbij het recept:

Komkommer

Lekker fris met komkommer – recepten en tips voor elke dag

Ontdek veelzijdige komkommerrecepten: van frisse salades tot verrassende warme gerechten. Laat je inspireren en geniet van deze gezonde groente!

soufflé maken

Soufflé maken; hier vind je tips en tricks

Een soufflé maken is leuk om te doen. Zet iets origineels op tafel. Soufflé maken wordt als moeilijk ervaren, met deze tips is dat het niet.

platvis

Platvis; Heerlijke vissoorten die vaker op tafel mogen

Platvis is er van groot tot klein, hier vind je de lekkerste recepten en tips om thuis heerlijk bereide platvis te serveren.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 zeetongen
  • whisky
  • 2 eiwitten (bewaar de dooiers voor de dressing)
  • 2 dl geslagen room
  • peper en zout
  • 100 gr wilde spinazie
  • 1 mespunt roomboter
  • 1 grote sjalot, gesnipperd
  • 0,5 dl azijn
  • 1,5 dl zonnebloemolie
  • 1 sjalot (gepeld, grof gesneden)
  • 1 eierdooier
  • halve eetl mosterd
  • halve komkommer
  • 1 eetl honing

Bereidingswijze van dit recept

Een soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing maak je zo:

Bereiden Oven op 180 graden aanzetten. Van 2 hele tongen de filets verwijderen, tongfilets licht pletten (tussen plastic pletten, anders sla je de vis kapot). De afsnijdsels en de overige twee tongfilets in de keukenmachine met mes samen met het eiwit snijden. Op smaak brengen met enkele druppels whisky, peper en zout. Dezelfde hoeveelheid room toevoegen als hoeveelheid vulling. Luchtig doorspatelen en zo nodig nog verder op smaak brengen. Proef! Koud zetten.

Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressingSpinazievulling: De spinazie, wanneer nodig, ontdoen van grote nerven en stelen en goed wassen. De boter smelten en de sjalot snippers hierin fruiten. De spinaziebladeren toevoegen en door snel omschudden gaar maken, op smaak brengen met peper en zout. Let op; dit is echt zo klaar dus de spinazie echt maar kort in de pan.

Dressing: Uit de komkommer kleine bolletjes halen (meloenboor of een kleiner bolletjesboortje), snijdt de rest in grove stukken. De bolletjes apart houden voor garnituur. De azijn, de sjalot, mosterd, eidooier, honing, peper, zout, olie en stukken komkommer in een hoge kom doen en met de staafmixer fijn maken (of in een blender). Spinaziebladeren op een bolzeef uit laten lekken, hiervan gelijke bolletjes maken, ter grootte van de bodem van de vorm. Soufflévormpje goed invetten en druk de geplette tongfilets tegen de rand met de witte kant (graatkant) naar buiten. Leg de bolletjes spinazie op de bodem en schep met een lepel de vulling erin. Alles in de oven ca. 15 minuten. Soufflé uit de bakjes halen op een ander bord plaatsen zodat het vocht eruit kan lopen. Dressing op een bord doen, soufflé in het midden, komkommerbolletjes eromheen garneren.

En heb je toevallig rivierkreeftjes liggen, neem deze dan mee in je garnering. Twee stukjes bieslook erop en een prachtig voorgerecht is klaar.

Wat kun je vooraf doen? De dressing (zonder de eidooier) kun je een dag of twee vooraf maken. En natuurlijk kun je de filets ook al snijden en in de koelkast bewaren. De vormpjes kun je dezelfde dag vullen en ‘s avonds in de oven plaatsen. Tip: Open niet te vaak de oven om te kijken hoe het met de vis staat, deze soufflé komt niet veel omhoog, maar door vaak de oven te openen, zakt hij in.

Serveer de soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - TongVis - Verse vis
DeelPin2VerstuurVerstuur
Marlene Stolte

Marlene Stolte

Eten doe je iedere dag en dan kan het maar beter een feestje zijn. Met mooie verse produkten, fantasie, proberen en heel soms toch wat weggooien moet dit echt goedkomen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

wrap met gebakken zalm op oosterse wijze-
Visgerechten

Wrap met gebakken zalm op oosterse wijze

Skrei met spinaziesaus
Visgerechten

Skrei met spinaziesaus

Reacties 2

  1. Rik says:
    7 jaar geleden

    Beste Marleen

    Leuk verzonnen maar…
    Je begrijpt dat als ik 2 peperdure zeetongen heb liggen ik deze niet in een soufflé draai…

    Sorry maar het is de mening van een uitgekookte jongen… nou ja uitgekookt.. nog fanatiek hoor.. vraag het de BAAS mr.T..

    Beantwoorden
    • Marlene says:
      7 jaar geleden

      Beste Rik, niemand bij Lekker Tafelen vertelt je dat je iets moet doen. Echter, voor de mensen die eens wat verder willen kijken dan een tongfilet uit de pan, geven we graag een alternatief.

      Om BAAS Mr T te vragen hoe uitgekookt je bent pas ik voor. Het Ateam is al lang geleden opgehouden.

      Overigens heet ik geen Marleen, maar ik neem aan dat je mij bedoelt!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief