• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Tongrolletjes in kruidige kokossaus uit de oven

In dit recept zijn de tongfiletjes gevuld met een beetje prei die ook verwerkt is in het heerlijke sausje van kokosroom. De verse gember en het limoenblad maken het gerecht hemels.

3
Tongrolletjes in kruidige kokossaus

Tongrolletjes in kruidige kokossaus zijn een heerlijk voorbeeld van hoe je met verse vis een verrassend gerecht op tafel zet. Het is zonde om steeds voor de standaard kibbeling of vissticks te kiezen als je met tong een echt bijzonder diner kunt maken. Dit recept laat zien hoe je de subtiele smaak van tong combineert met een romige kokossaus vol kruiden en specerijen. Zo tover je een stukje Nederlandse vis om tot een gerecht met een licht Oosters tintje dat iedereen aan tafel verrast.

Door te kiezen voor lokale tongfilets ondersteun je bovendien onze Nederlandse vissers die elke dag hun best doen om mooie vis aan wal te brengen. Tongrolletjes in kruidige kokossaus kun je goed voorbereiden, zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan als je gasten krijgt. Een korte tijd in de oven en je kunt genieten van een smaakvol, zelfgemaakt visgerecht dat net even anders is. Serveer er witte rijst bij en je hebt een complete maaltijd waar je trots op kunt zijn.

Tongrolletjes in kruidige kokossaus

Porties: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 12 tongfilets
  • 300 gram kokosroom
  • 1 prei
  • 3 limoenblaadjes
  • 2 cm gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel zout
  • zwarte peper naar smaak

Zo maak je tongrolletjes in kruidige kokossaus:

Snijd een mooi groen stuk uit de prei van ongeveer 8 cm. Snij dit in de lengte doormidden en snij er fijne reepjes van. Was de reepjes goed zodat er geen zand in zit en snijd ze doormidden.

Snijd ongeveer 10 cm prei superfijn en zet opzij.

Doe de kurkuma, kerrie, komijn, koriander, zout en peper bij elkaar in een kopje en meng door elkaar.

Leg de tongfilets naast elkaar en bestrooi ze met dit mengsel.

Leg aan het begin van ieder rolletje een beetje van de prei.

Rol de prei in de tongrolletjes en steek het vast met een cocktailprikker. Rol zo alle tong op.

Meng de kokosroom met de rest van je kruidenmengsel en rasp er met een echt fijne rasp de gember boven. Roer goed door en proef of er eventueel nog iets peper of zout bij mag. Let op dit mengsel kookt iets in en wordt dus samen met de sappen van de tongrolletjes iets sterker van smaak.

Meng de rest van de prei door de kokossaus en giet in een ovenschaal. Verdeel de tongrolletjes over de schaal.

Scheur de limoenblaadjes in 2 stukken en steek ze tussen de tongrolletjes in de saus.

Gaar alles in 10 tot 20 minuten in een oven van 180 graden tot de tong net gaar is.

Serveer de tongrolletjes in kruidige kokossaus met witte rijst en een groene groente als peultjes, paksoi of broccoli.

Tafel lekker !!

Niveau

Makkelijk

Dieet

GlutenvrijLactosevrij

Kooktechniek

OvenStomen

Kooktijd

15-30 minuten

Verse ingrediënten

Tong

 

Je kunt voor de zoveelste keer kibbeling met friet eten, maar je kunt ook een echt lekker visgerecht maken. Dit is een recept voor een visgerecht waar je mee voor de dag kunt komen. Serveer dit gerecht met witte rijst.

Tong is Nederlandse vis

Kies voor lokaal. Dat is iets dat Lekker Tafelen graag stimuleert. Met het recept voor tongrolletjes bewijzen we dat. O, en tilapia vind je niet op de website! Je koopt een vis uit Nederland, en niet een vis uit Vietnam. Tenminste, als je het woord klimaat durft te gebruiken, maak jij die keuze ook. Er zijn mensen die het helemaal niets kan schelen, en zelfs die zijn soms te overtuigen als je uitlegt hoe gek het soms in elkaar zit. Onze Nederlandse vissers zijn dagelijks aan het werk om verse vis te vangen. Helaas wordt die dan weer vaak geëxporteerd. Dus… nog een keer: Kies voor lokaal! En als je dit recept voor tongrolletjes in een kruidige kokossaus gaat maken ga je daar zeker geen spijt van krijgen.

Tongrolletjes in kruidige kokossaus; dus met een lekker Oosters tintje

Als je mooie verse platvis als tong hebt gekocht wil je er ook een mooi gerecht mee maken. Tong zelf fileren is even een werkje, maar het resultaat mag er dan ook zijn. In dit recept zijn de tongfiletjes gevuld met een beetje prei die ook verwerkt is in het heerlijke sausje van kokosroom. De verse gember en het limoenblad maken het gerecht hemels. Limoenblad is te koop bij de toko en de goed gesorteerde supermarkt. Kun je er niet aan komen gebruik voor de tongrolletjes dan een beetje limoenrasp, al is het effect van limoenblad niet te evenaren.

De smaak van limoenblad is niet te evenaren

Even in de oven en klaar is de tongfilet

Dit visgerecht met tongrolletjes is ideaal als je gasten hebt. Je kunt het recept namelijk helemaal voorbereiden, je hoeft het alleen nog in de oven te zetten om te garen. Hoe lang het in de oven moet staan is afhankelijk van de dikte van de rolletjes en of je het gerecht uit de koelkast komt of dat het net gemaakt is. Houd 15 minuten aan en controleer dan de gaarheid. De vis moet net gaar zijn, maar niet meer glazig. De vis valt vrij makkelijk uit elkaar als hij gaar is.

Tongrolletjes in kruidige kokossaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 tongfilets
  • 300 gram kokosroom
  • 1 prei
  • 3 limoenblaadjes
  • 2 cm gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel zout
  • zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Snijd een mooi groen stuk uit de prei van ongeveer 8 cm. Snij dit in de lengte doormidden en snij er fijne reepjes van. Was de reepjes goed zodat er geen zand in zit en snijd ze doormidden.

Snijd ongeveer 10 cm prei superfijn en zet opzij.

Doe de kurkuma, kerrie, komijn, koriander, zout en peper bij elkaar in een kopje en meng door elkaar.

Leg de tongfilets naast elkaar en bestrooi ze met dit mengsel.

Leg aan het begin van ieder rolletje een beetje van de prei.

Rol de prei in de tongrolletjes en steek het vast met een cocktailprikker. Rol zo alle tong op.

Meng de kokosroom met de rest van je kruidenmengsel en rasp er met een echt fijne rasp de gember boven. Roer goed door en proef of er eventueel nog iets peper of zout bij mag. Let op dit mengsel kookt iets in en wordt dus samen met de sappen van de tongrolletjes iets sterker van smaak.

Meng de rest van de prei door de kokossaus en giet in een ovenschaal. Verdeel de tongrolletjes over de schaal.

Scheur de limoenblaadjes in 2 stukken en steek ze tussen de tongrolletjes in de saus.

Gaar alles in 10 tot 20 minuten in een oven van 180 graden tot de tong net gaar is.

Serveer de tongrolletjes in kruidige kokossaus met witte rijst en een groene groente als peultjes, paksoi of broccoli.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Gebakken tong met kruidensaus

    Gebakken tong met kruidensaus – In 20 minuten op tafel

  • vis pocheren

    Vis pocheren; smaakvol, verantwoord en makkelijker dan je denkt

  • oven gegaarde zalm in roomsaus

    Ovengegaarde zalm in roomsaus

  • schol bakken

    Schol bakken; puur, eenvoudig en vooral erg lekker

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

  • Forel pakketje

    Forel pakketje uit de oven

  • haring salade

    Rode bietjes-haring salade

  • Hele dorade uit de oven

    Hele dorade uit de oven

  • lekkerbek

    Lekkerbek zelf maken doe je zo

  • Rijkgevulde vissoep

    Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.