• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Traybake met kabeljauw en zoete aardappel – in 40 minuten op tafel

Deze kleurrijke traybake met kabeljauw, zoete aardappel en bloemkool laat zien hoe makkelijk gezond koken kan zijn.

0
Gezonde traybake met kabeljauw en groenten

Een traybake met kabeljauw is een van die gerechten waar gemak en smaak mooi samenkomen. Alles gaat op één bakplaat: de zachte zoete aardappels, knapperige bloemkool, frisse wortel en sappige vis. Terwijl de oven zijn werk doet, trekken de kruiden en citroen in de groenten en vis, waardoor je zonder moeite een gerecht krijgt dat ruikt en smaakt alsof je uren hebt gekookt. Het is een kleurrijk geheel dat je zo op tafel kunt zetten, ideaal als doordeweekse maaltijd of voor een etentje met vrienden. De verse kruiden en citroen maken het fris, de geroosterde groenten zorgen voor die huiselijke warmte.

Als je een traybake met kabeljauw gaat maken draait alles om timing. Snijd de groenten gelijkmatig zodat ze tegelijk gaar worden en leg de vis pas op het laatst op de plaat. Zo blijft de kabeljauw perfect zacht en valt hij niet uit elkaar. De warme citroenpartjes geven een heerlijk frisse toets die het geheel optilt. Serveer dit gerecht met een eenvoudige salade of een yoghurtdressing voor balans. Je hebt nauwelijks afwas, maar wel een maaltijd waar iedereen blij van wordt.

Niveau

Makkelijk

Dieet

GlutenvrijLactosevrij

Kooktechniek

Oven

Kooktijd

30-60 minuten

Verse ingrediënten

Kabeljauw

Traybake met kabeljauw en zoete aardappel

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram verse kabeljauw
  • 750 gram zoete aardappels
  • 500 gram bloemkool
  • 2 winterwortels
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 citroen
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes verse dille

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de traybake met kabeljauw:

Pel de ui en snijd hem in partjes.

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

Meng de olie met het zout, de oregano, korianderpoeder, 2 takjes peterselie en 2 takjes dille.

Snijd de citroen doormidden en pers een helft uit bij de olie.

Pers er de knoflook bij uit en blend alles fijn met een staafmixer tot een marinade.

Verdeel 2/3 van de marinade over de groenten en meng dit goed door elkaar.

Voeg, indien nodig, nog een beetje olie toe.

Verdeel de groenten gelijkmatig over een bakplaat en zet dit 20 minuten in een oven van 180 graden.

Snijd intussen de kabeljauw in 8-10 stukken en besmeer die met de resterende marinade.

Snijd de rest van de citroen in 4 parten.

Snijd de peterselie en de dille fijn.

Haal de plaat met groenten uit de oven, meng alles even door elkaar en leg er de stukken vis tussen.

Zet de plaat met de vis nog 10 minuten terug in de oven.

Haal de plaat uit de oven, (check of de vis gaar is) en steek de citroenpartjes tussen de stukken vis.

Bestrooi de traybake met kabeljauw met de fijngesneden kruiden.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Kibbeling zelf maken

    Kibbeling zelf maken; gebakken vis naar jouw eigen smaak

  • Fish and chips

    Fish and chips zelf maken met kabeljauw en echte aardappels

  • Saltimbocca kabeljauwfilet

    Saltimbocca van verse kabeljauwfilet; in 15 minuten op tafel!

  • Gerecht van kabeljauw met paddenstoelen en prei

    Kabeljauw uit de oven met paddenstoelen en roomsaus

  • vis pocheren

    Vis pocheren; smaakvol, verantwoord en makkelijker dan je denkt

  • oven gegaarde zalm in roomsaus

    Ovengegaarde zalm in roomsaus

  • schol bakken

    Schol bakken; puur, eenvoudig en vooral erg lekker

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

  • Forel pakketje

    Forel pakketje uit de oven

  • Hele dorade uit de oven

    Hele dorade uit de oven

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.