• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Verse zalm uit de oven; zo houd je de vis sappig

Kruiden, in de oven zetten en klaar ben je!

Connie Derks door Connie Derks
in Visgerechten
0
verse zalm uit de oven

Verse zalm uit de oven – Dit is behalve een makkelijke, ook nog eens een superlekkere manier om een verse moot zalm klaar te maken. Kruiden, in de oven zetten en klaar ben je. Met de ovenschotel met zalm zet je iets moois op tafel.

Grote stukken sappige zalm uit de oven

Een verse zalm is best groot en als je die rondvis fileert, heb je ook behoorlijk wat vis waar je weer even mee vooruit kan. Nu worden de filets meestal in porties gesneden, maar als je zalm aan een stuk bakt, pocheert of in de oven klaar maakt, blijft de vis veel sappiger. Eigenlijk logisch want hij heeft minder buitenkant die uit kan drogen. Zalm hoeft ook niet helemaal door en door gaar te zijn. Hij mag best nog een beetje glazig zijn. Als je hem te ver doorgaart, wordt hij droog en dat is zonde van dit visgerecht.

Zalm hoeft niet door en door gaar te zijn!

Overdaad schaadt!

Verse kruiden doen het goed bij zalm, maar let op welke kruiden je gebruikt. De houtige soorten zoals rozemarijn en tijm zijn minder geschikt dan bijvoorbeeld dille, dragon of koriander. De laatste 3 worden dan ook vaak bij vis gebruikt. Ze hebben alle drie een heel uitgesproken smaak die perfect bij vis past. Let er wel op dat je niet te veel soorten bij elkaar gebruikt en zorg dat de kruiden niet de smaak van de zalm gaan overheersen. Ditzelfde geldt voor specerijen, ga niet alles door elkaar gebruiken, zorg dat het in balans blijft.

Dille, dragon en koriander zijn fijne kruiden bij vis

Een beschermlaagje

Door de zalm te marineren met kruiden en olie krijgt die behalve een heerlijke smaak ook een beschermlaagje wat het uitdrogen van de vis voorkomt. Zalm staat bekend als vette vis, maar als je hem zonder beschermlaagje in de warme oven zet, zal zelfs zalm droog worden. Dit hoeft trouwens niet altijd olie te zijn. Als je de vis op een magere manier in de oven wilt klaarmaken, verpak hem dan in bakpapier of aluminiumfolie of dek de schaal waar de vis in zit goed af. Zo stoomt de vis als het ware gaar en droogt hij ook niet uit.

Ovenschotels met verse zalm

Ovenschotels met verse zalm

Ben jij ook zo gek op verse zalm? En dan in het bijzonder ovenschotels met verse zalm? Lekker Tafelen verzamelde de lekkerste voor je!

Verse zalm uit de oven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram verse zalm
  • 3 takjes verse dille
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je verse zalm uit de oven:

Was de dille en snijd ze grof.

Bestrijk de zalm met de olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, zout, peper en de gehakte dille. Dek af en zet koel weg om te marineren. Wil je de zalm direct garen dan kan dit ook, de smaken zullen dan iets minder intens zijn.

Laat de zalm vanuit de koelkast in ongeveer 15 minuten op temperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de zalmfilet in ongeveer 15 minuten afhankelijk van de dikte van de zalm tot die net niet gaar is. Hij mag nog ietsjes glazig zien, want de zalm gaart uit de oven nog een beetje na.

Serveer verse zalm uit de oven warm of koud. Een groene salade is hierbij een prima begeleider.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

wrap met gebakken zalm op oosterse wijze-
Visgerechten

Wrap met gebakken zalm op oosterse wijze

Skrei met spinaziesaus
Visgerechten

Skrei met spinaziesaus

Reacties 3

  1. Christa says:
    3 jaar geleden

    Wat een fijn recept!

    Beantwoorden
  2. Benita says:
    3 jaar geleden

    Heel lekker allemaal!
    Ik kan nergens vinden hoe ver onder de grill de bakplaat moet staan.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Hoi Benita, de zalm mag midden in de oven op boven/onder warmte of hetelucht.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief