• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Verse zalmmoot in groene currysaus

Makkelijk en luxe gaan prima samen.

Connie Derks door Connie Derks
in Visgerechten
0
Verse zalmmoot in groene currysaus

Verse zalmmoot in groene currysaus – Serveer curry eens op een andere manier. Serveer de saus eens apart en geef er bijvoorbeeld een lekkere moot verse zalm bij. Een kom noedels en een schaal frisse salade of verse erwtjes met worteltjes maken de maaltijd af.

Een lust voor het oog en gemak voor de kok

Een verse zalmmoot in groene currysaus is geweldig lekker en heeft een prachtige uitstraling. Dit is een visgerecht waar je mee aan kunt komen als je gasten hebt. Het fijne is dat het vrij makkelijk te maken is en dat je de saus al eerder kunt maken.
Zeker weten dat je hier punten mee scoort. Dat he zo eenvoudig was om te maken hoef je er niet bij te vertellen. Of misschien juist wel, want iedereen wil toch lekker eten zonder al te veel moeite?

Verse vis in groene currysaus.

Een curry wordt meestal geserveerd met stukken vlees of vis erin gaargestoofd. Vaak worden er ook nog groente mee gestoofd. Bij vis is het vrij lastig om de stukken mooi te houden. Daarom bak je de verse zalmmoot apart en serveert hem later samen met de groene currysaus. Door de zalm apart van de saus te houden komt de smaak van beide nog beter tot hun recht.

Iedereen wil toch lekker eten zonder al te veel moeite?

Zo blijft de saus mooi groen

De groene currysaus voor bij de zalmmoot hoort mooi fris groen van kleur te zijn. Een grauwe saus ziet er direct een stuk minder lekker uit.
De groene kleur komt van de verse koriander. Hiervan bak je de steeltjes mee, de blaadjes doe je op het laatste moment in de saus waarna die helemaal gladgemaakt wordt door een blender of staafmixer. Je kunt de saus al eerder maken en later opwarmen. Laat hem niet te lang doorkoken, want dan verandert de groene currysaus van prachtig fris groen naar grauw.

Verse zalm of zalmfilet

Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee

De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.

Verse zalmmoot in groene currysaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 moten verse zalm
  • 2 lente-ui
  • 1 ui
  • 1 bosje koriander
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels groene currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de verse zalmmoot in groene currysaus:

Haal de zalm uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.

Snijd de ui in stukjes. Snijd de steeltjes van het bosje koriander en snijd die ook fijn. Bak dit samen in een eetlepel zonnebloemolie tot de ui glazig ziet.

Voeg er de currypasta aan toe en bak die even kort mee.

Doe er de kokosmelk bij en kook de saus op een zacht vuurtje tot de ui gaar is.

Snijd de koriander grof, houdt een beetje koriander apart om mee te garneren. Doe de rest van de koriander bij de saus. Blender de saus met de koriander fijn met een staafmixer of in een blender. Pas op als je de blender gebruikt laat de saus dan eerst even afkoelen!

Bestrooi de zalm met zout en peper en bak hem in een koekenpan in de hete olie aan beide zijde in ongeveer 3-5 minuten afhankelijk van de dikte van de zalm net gaar. De zalm mag nog een beetje roze zijn vanbinnen. Haal de zalm uit de pan en houd ze warm op een bord. Doe de saus in de pan van de zalm en warm hem even kort door. Laat hem zeker niet mee flink doorkoken, want dan verandert de kleur van prachtig groen naar grauw! Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Snijd de lente-ui in ringetjes. Schep een flinke lepel saus op een bord en leg er de moot zalm op. Bestrooi met blaadjes grof gesneden koriander en de gesneden lente-ui. Serveer de verse zalmmoot in groene currysaus met noedels of rijst. Geef er een frisse salade of gekookte erwtjes en worteltjes of boontjes bij.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

wrap met gebakken zalm op oosterse wijze-
Visgerechten

Wrap met gebakken zalm op oosterse wijze

Skrei met spinaziesaus
Visgerechten

Skrei met spinaziesaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief