Verse zalmmoot in groene currysaus – Serveer curry eens op een andere manier. Serveer de saus eens apart en geef er bijvoorbeeld een lekkere moot verse zalm bij. Een kom noedels en een schaal frisse salade of verse erwtjes met worteltjes maken de maaltijd af.
Een lust voor het oog en gemak voor de kok
Een verse zalmmoot in groene currysaus is geweldig lekker en heeft een prachtige uitstraling. Dit is een visgerecht waar je mee aan kunt komen als je gasten hebt. Het fijne is dat het vrij makkelijk te maken is en dat je de saus al eerder kunt maken.
Zeker weten dat je hier punten mee scoort. Dat he zo eenvoudig was om te maken hoef je er niet bij te vertellen. Of misschien juist wel, want iedereen wil toch lekker eten zonder al te veel moeite?
Verse vis in groene currysaus.
Een curry wordt meestal geserveerd met stukken vlees of vis erin gaargestoofd. Vaak worden er ook nog groente mee gestoofd. Bij vis is het vrij lastig om de stukken mooi te houden. Daarom bak je de verse zalmmoot apart en serveert hem later samen met de groene currysaus. Door de zalm apart van de saus te houden komt de smaak van beide nog beter tot hun recht.
Iedereen wil toch lekker eten zonder al te veel moeite?
Zo blijft de saus mooi groen
De groene currysaus voor bij de zalmmoot hoort mooi fris groen van kleur te zijn. Een grauwe saus ziet er direct een stuk minder lekker uit.
De groene kleur komt van de verse koriander. Hiervan bak je de steeltjes mee, de blaadjes doe je op het laatste moment in de saus waarna die helemaal gladgemaakt wordt door een blender of staafmixer. Je kunt de saus al eerder maken en later opwarmen. Laat hem niet te lang doorkoken, want dan verandert de groene currysaus van prachtig fris groen naar grauw.
Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee
De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.
Verse zalmmoot in groene currysaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 moten verse zalm
- 2 lente-ui
- 1 ui
- 1 bosje koriander
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels groene currypasta
- 200 ml kokosmelk
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de verse zalmmoot in groene currysaus:
Haal de zalm uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
Snijd de ui in stukjes. Snijd de steeltjes van het bosje koriander en snijd die ook fijn. Bak dit samen in een eetlepel zonnebloemolie tot de ui glazig ziet.
Voeg er de currypasta aan toe en bak die even kort mee.
Doe er de kokosmelk bij en kook de saus op een zacht vuurtje tot de ui gaar is.
Snijd de koriander grof, houdt een beetje koriander apart om mee te garneren. Doe de rest van de koriander bij de saus. Blender de saus met de koriander fijn met een staafmixer of in een blender. Pas op als je de blender gebruikt laat de saus dan eerst even afkoelen!
Bestrooi de zalm met zout en peper en bak hem in een koekenpan in de hete olie aan beide zijde in ongeveer 3-5 minuten afhankelijk van de dikte van de zalm net gaar. De zalm mag nog een beetje roze zijn vanbinnen. Haal de zalm uit de pan en houd ze warm op een bord. Doe de saus in de pan van de zalm en warm hem even kort door. Laat hem zeker niet mee flink doorkoken, want dan verandert de kleur van prachtig groen naar grauw! Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Snijd de lente-ui in ringetjes. Schep een flinke lepel saus op een bord en leg er de moot zalm op. Bestrooi met blaadjes grof gesneden koriander en de gesneden lente-ui. Serveer de verse zalmmoot in groene currysaus met noedels of rijst. Geef er een frisse salade of gekookte erwtjes en worteltjes of boontjes bij.
Tafel lekker !!