• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Vis en papillotte met jeneverbesboter en prei

Redactie door Redactie
in Visgerechten
0
Vis en papillotte met jeneverbesboter en prei

Vis en papillotte met jeneverbesboter en prei – ‘Vis en papillotte’  is een voorbeeld van een makkelijke, gezonde en snelle manier om vis te bereiden. Bereiding ‘en papillotte‘ is het garen van een verpakt product met weinig vloeistof, waardoor er nauwelijks verlies van smaak, geur, vocht, vitaminen en mineralen optreedt. De techniek ‘en papillotte’ is het snel  (à la minute) garen in een omhulsel van bijvoorbeeld vetvrij papier of aluminiumfolie bij een oventemperatuur van rond de 175 graden.

Vis en papillotte; de techniek

Dus, je wikkelt de vis plus toebehoren in papier en draait aan de beide uiteinden van het vispakketje om het te sluiten. Net zoals de ouderwetse toffees ingepakt zijn, zeg maar. Je draait en je hebt een papillot. (Je kunt het pakketje trouwens ook sluiten door de uiteinden naar beneden toe dicht te vouwen, als je dat praktischer vindt.) Vis en papillotte is afhankelijk van de dikte van de vis in 5 tot 15 minuten klaar. Je serveert de vis bij voorkeur in het gesloten pakketje en opent de papillot vlak voor consumptie. Zo blijft de geur het langst bewaard en treed er minder snel warmteverlies op. Bovendien ziet zo’n papillot er gezellig uit, zeker als je wit (bak)papier gebruikt.

* In dit recept is roodbaarsfilet gebruikt, maar andere vis, bijvoorbeeld zeebaarsfilets of dorade kan ook. De jeneverbesboter kan je desgewenst vervangen door een andere kruidenboter.

Prei recepten

Prei recepten; omdat je gewoon meer kan met prei

Koop je prei per stuk of per kilo? Met deze prei recepten ga je voortaan voor de prei per kilo. Want wat kun je veel met deze groente!

Vis en papillotte met jeneverbesboter en prei

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 visfilets naar keuze, ca. 100 gram per stuk ( online bestellen )
  • 3 dunne preitjes
  • 6 jeneverbessen, fijngehakt
  • 50 gram zachte boter
  • 1 el citroen- of sinaasappelrasp
  • peper en (zee)zout naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Vis en papillotte met jeneverbesboter en prei maak je zo:

Roer de boter tot een crème en meng met de fijngehakte jeneverbessen, maak op smaak met peper en zout. Verdeel de boter over een vel bakpapier en draai het mengsel tot een dunne rol. Leg de rol tot gebruik in de koelkast.

Haal de visfilets tijdig uit de koelkast, zodat ze niet te koud zijn. Verhit de oven voor op 180 ⁰C.

Breng een grote pan met water aan de kook. Was de prei en snijd hem tot aan het donkergroene gedeelte in stukken van ongeveer dezelfde lengte als de visfilets. (De donkere stukken gebruiken we niet.)  Blancheer de prei 3 minuten en dompel ze daarna meteen in koud water. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Halveer de preistukken in de lengte en leg 2 à 3 stuks op een vel bakpapier. Leg de visfilet er bovenop. Snijd de boterrol in schijfjes en verdeel deze over de vis. Vouw het papier om de vis en draai of vouw de uiteinden dicht. Maak zo vier papillottes.

Gaar de papillottes in de oven in 5 tot 15 minuten, al naar gelang de dikte van de vis.

Vouw de pakketjes open en garneer de vis en papillotte met sinaasappel- of citroenrasp.

Tafel lekker !!

Als je eenmaal gemerkt hebt hoe makkelijk het is om op deze manier een stukje te vis te bereiden, kan je gaan experimenteren met andere smaken. Maak bijvoorbeeld een andere kruidenboter, giet er een klein scheutje wijn bij of combineer de vis met andere (stukjes) groente. Probeer ook eens deze zalm in papillotte met grapefruit salsa

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin7VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

wrap met gebakken zalm op oosterse wijze-
Visgerechten

Wrap met gebakken zalm op oosterse wijze

Skrei met spinaziesaus
Visgerechten

Skrei met spinaziesaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief