Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Connie Derks door Connie Derks
in Visgerechten
0
Vis taco met kabeljauw

Vis taco met kabeljauw – Taco’s maak je misschien niet elke week, maar deze vis taco met kabeljauw zou daar zomaar verandering in kunnen brengen. Het is een frisse, goed gekruide maaltijd die je in een half uurtje op tafel zet. De kabeljauw is zacht en stevig tegelijk, valt mooi uit elkaar in vlokken en past perfect bij de warme marinade die je er op het laatst doorheen roert. Die stap – eerst bakken en dan pas door de marinade – zorgt ervoor dat de vis z’n smaak en structuur behoudt, zonder dat de kruiden verbranden.

De salade geeft het geheel iets fris en knapperigs. Chinese kool is hier gekozen omdat die mild is en snel mengt, maar je kunt ook witte of spitskool gebruiken als je die in huis hebt. De avocado-tomatensalsa zorgt voor romigheid en zuren, en de saus van crème fraîche maakt het helemaal af.

Serveer de taco’s gewoon aan tafel, met alles in losse bakjes, zodat iedereen z’n eigen favoriet kan samenstellen. Zo wordt het niet alleen lekker, maar ook gezellig.

Kabeljauw

Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Porties: 4 taco's
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram kabeljauw
  • 1/2 Chinese kool
  • 2 tomaten
  • 1/2 rode ui
  • 8 radijsjes
  • 2 lente-ui
  • 8 takjes koriander
  • 2 limoenen
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • 3 theelepels zoet paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 4 theelepels cajun kruiden
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 8 medium of 12 kleine tortilla’s

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een vis taco met kabeljauw:

Haal de vis uit de koelkast en laat die op temperatuur komen.

Begin nu eerst met het snijden van de groenten. Snijd de kool in dunne reepjes, de ui en lente-ui in ringen, de radijs in plakjes en doe dit allemaal samen in een kom.

Snijd de avocado en de tomaat in kleine blokjes en doe dit in een andere kom.

Pers boven beide kommen een halve limoen uit. Voeg peper, zout en de gehakte koriander toe aan het tomaat-avocadomengsel en meng het licht door elkaar.

Doe bij het koolmengsel 1 eetlepel olijfolie en een snuf cajunkruiden en meng alles goed door elkaar.

Maak nu de marinade door 2 eetlepels olijfolie te mengen met het sap van een halve limoen, de beide paprikapoeders en de cajunkruiden en het zout. Pers de knoflook erboven uit en roer alles goed door.

Voor het sausje neem je de crème fraîche, je voegt hier een klein beetje limoensap aan toe en 2-3 theelepels van het marinademengsel. Roer dit samen met 1 eetlepel water goed door en zet opzij.

Verwarm een koekenpan met een klein beetje olie en bak hierin de kabeljauw aan beide zijden 4 tot 5 minuten tot ze gaar is. Haal de vis uit de pan en verdeel met een vork voorzichtig in grove stukken.

Verwarm de taco’s in een andere droge koekenpan en leg ze naast elkaar.

Verwarm de marinade in de pan waar de vis in gebakken is. Voeg de vis er aan toe en schep even kort door.

Verdeel nu de vis over de taco’s, met daarop een flinke portie salade en een lepel salsa. Vouw dubbel en leg de vis taco’s met kabeljauw op een schaal.

Verdeel de saus over de taco’s of serveer de saus apart in een kommetje voor de liefhebbers.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin4TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

wrap met gebakken zalm op oosterse wijze-
Visgerechten

Wrap met gebakken zalm op oosterse wijze

Reacties 2

  1. H verhoeven says:
    1 maand geleden

    Erg lekker voor herhaling vatbaar leuk om het allemaal klaar te maken

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 maand geleden

      Fijn dat het gesmaakt heeft. En nog leuker dat je het als leuk ervaren hebt, want dat is koken met verse ingrediënten 😉😊

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief