Vis taco met kabeljauw – Taco’s maak je misschien niet elke week, maar deze vis taco met kabeljauw zou daar zomaar verandering in kunnen brengen. Het is een frisse, goed gekruide maaltijd die je in een half uurtje op tafel zet. De kabeljauw is zacht en stevig tegelijk, valt mooi uit elkaar in vlokken en past perfect bij de warme marinade die je er op het laatst doorheen roert. Die stap – eerst bakken en dan pas door de marinade – zorgt ervoor dat de vis z’n smaak en structuur behoudt, zonder dat de kruiden verbranden.
De salade geeft het geheel iets fris en knapperigs. Chinese kool is hier gekozen omdat die mild is en snel mengt, maar je kunt ook witte of spitskool gebruiken als je die in huis hebt. De avocado-tomatensalsa zorgt voor romigheid en zuren, en de saus van crème fraîche maakt het helemaal af.
Serveer de taco’s gewoon aan tafel, met alles in losse bakjes, zodat iedereen z’n eigen favoriet kan samenstellen. Zo wordt het niet alleen lekker, maar ook gezellig.
Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram kabeljauw
- 1/2 Chinese kool
- 2 tomaten
- 1/2 rode ui
- 8 radijsjes
- 2 lente-ui
- 8 takjes koriander
- 2 limoenen
- 200 gram crème fraîche
- 1 teentje knoflook
- 3 theelepels zoet paprikapoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 4 theelepels cajun kruiden
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 8 medium of 12 kleine tortilla’s
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een vis taco met kabeljauw:
Haal de vis uit de koelkast en laat die op temperatuur komen.
Begin nu eerst met het snijden van de groenten. Snijd de kool in dunne reepjes, de ui en lente-ui in ringen, de radijs in plakjes en doe dit allemaal samen in een kom.
Snijd de avocado en de tomaat in kleine blokjes en doe dit in een andere kom.
Pers boven beide kommen een halve limoen uit. Voeg peper, zout en de gehakte koriander toe aan het tomaat-avocadomengsel en meng het licht door elkaar.
Doe bij het koolmengsel 1 eetlepel olijfolie en een snuf cajunkruiden en meng alles goed door elkaar.
Maak nu de marinade door 2 eetlepels olijfolie te mengen met het sap van een halve limoen, de beide paprikapoeders en de cajunkruiden en het zout. Pers de knoflook erboven uit en roer alles goed door.
Voor het sausje neem je de crème fraîche, je voegt hier een klein beetje limoensap aan toe en 2-3 theelepels van het marinademengsel. Roer dit samen met 1 eetlepel water goed door en zet opzij.
Verwarm een koekenpan met een klein beetje olie en bak hierin de kabeljauw aan beide zijden 4 tot 5 minuten tot ze gaar is. Haal de vis uit de pan en verdeel met een vork voorzichtig in grove stukken.
Verwarm de taco’s in een andere droge koekenpan en leg ze naast elkaar.
Verwarm de marinade in de pan waar de vis in gebakken is. Voeg de vis er aan toe en schep even kort door.
Verdeel nu de vis over de taco’s, met daarop een flinke portie salade en een lepel salsa. Vouw dubbel en leg de vis taco’s met kabeljauw op een schaal.
Verdeel de saus over de taco’s of serveer de saus apart in een kommetje voor de liefhebbers.
Tafel lekker !!
Erg lekker voor herhaling vatbaar leuk om het allemaal klaar te maken
Fijn dat het gesmaakt heeft. En nog leuker dat je het als leuk ervaren hebt, want dat is koken met verse ingrediënten 😉😊