Visburger van wijting – soms heb je zo’n zin in een lekker vettige hap dat je er niet kan aan weerstaan om je snel naar een fastfoodrestaurant te begeven. Dat stopt nu! Want een visburger maak jij nu ook makkelijk zelf met dit voordelige en makkelijke recept voor een visburger van wijting. En draai het of keer het hoe je het wil, dit zelfgemaakte recept is en blijft gezonder dan de gekochte visburger. Plus, je weet wat je eet! Zelfgemaakt fastfood, dus.
Wat? Wijting?
Je gaat aan de slag met verse wijting. Een nog veel te onbekende Noordzeevis, en onbekend, maakt onbemind. Wijting lijkt qua textuur en uiterlijk een beetje op kabeljauw, ideaal dus voor een recept van een zelfgemaakte visburger. Want in een fishburger van een bekende fastfoodketen gaat meestal koolvis, ook een soortgenootje van de kabeljauw. Jij kan met dit recept echt uitpakken door alleen al te zeggen dat jouw zelfgemaakte visburger gemaakt is met een helemaal Nederlandse vissoort.
Voor de prijs moet je het alvast niet laten
Voordeliger is het ook! Voor 1 visburger bij je favoriete fastfoodtent tel je al gauw de prijs van een halve kilo verse wijting neer. En, voor de prijs van 1 kilo kabeljauw koop je bijna 5 kilo wijting, dan moet je toch overstag gaan voor dit visje? Nog niet overtuigd? Dan moet je proeven, er zit niets anders op. Wedden dat je wijting zelfs lekkerder vindt dan kabeljauw? Ga maar gauw naar je visboer, wijting kopen! En vertel ‘m natuurlijk over dit recept voor zelfgemaakte visburgers met wijting.
Makkelijk gemaakt, smakelijk opgegeten
Als je zin hebt in fastfood, dan moet het uiteraard snel gaan. En makkelijk, want je wil geen uren in de keuken staan voor een snelle hap, toch? Dit recept voor een zelfgemaakte visburger van wijting staat in een halfuur op tafel. En, tenzij jij naast een fastfoodketen woont natuurlijk, kom je vermoedelijk niet sneller aan een lekkere visburger, toch? Doen dus, die zelfgemaakte visburger!
Visburger van wijting
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram verse wijtingfilet zonder vel
- 100 gram bloem
- 50 gram maizena
- 1 ei
- 150 ml water
- 4 hamburgerbroodjes naar keuze
- sla, om te garneren
- 2 tomaten, om te garneren
- 1 ui, om te garneren
- zout en witte peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak jij zelf de lekkerste visburger van wijting:
Maak eerst het beslag: Breek een ei en sla het los. Meng de bloem met de maizena en voeg al roerend het losgeslagen ei toe. Voeg 150 ml water toe aan het mengsel. Voeg een snuf zout en een snuf peper toe.
Verwarm frituurolie tot 200 °C.
Dep de verse wijtingfilets droog met keukenpapier. Snijd de wijtingfilets in mooie stukken van ongeveer 200 gram per persoon (formaat voor tussen een hamburgerbroodje).
Dompel de visfilets in het beslag en bak de visfilets 10 minuten in de hete frituurolie. Laat de gebakken wijtingfilets even uitlekken op keukenpapier.
Doe de gebakken wijtingfilets tussen een hamburgerbroodje dat je even kort hebt gegrild in een hete oven. Beleg met tomaat, ui en sla.
Serveer er je favoriete koude sausje bij.
Tafel lekker !!