• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Visburger van wijting; zelfgemaakt fastfood

Een broodje verse vis waar iedereen blij van wordt

Frederike door Frederike
in Visgerechten
0
Visburger met wijting

Visburger van wijting – soms heb je zo’n zin in een lekker vettige hap dat je er niet kan aan weerstaan om je snel naar een fastfoodrestaurant te begeven. Dat stopt nu! Want een visburger maak jij nu ook makkelijk zelf met dit voordelige en makkelijke recept voor een visburger van wijting. En draai het of keer het hoe je het wil, dit zelfgemaakte recept is en blijft gezonder dan de gekochte visburger. Plus, je weet wat je eet! Zelfgemaakt fastfood, dus.

Wat? Wijting?

Je gaat aan de slag met verse wijting. Een nog veel te onbekende Noordzeevis, en onbekend, maakt onbemind. Wijting lijkt qua textuur en uiterlijk een beetje op kabeljauw, ideaal dus voor een recept van een zelfgemaakte visburger. Want in een fishburger van een bekende fastfoodketen gaat meestal koolvis, ook een soortgenootje van de kabeljauw. Jij kan met dit recept echt uitpakken door alleen al te zeggen dat jouw zelfgemaakte visburger gemaakt is met een helemaal Nederlandse vissoort.

Voor de prijs moet je het alvast niet laten

Voordeliger is het ook! Voor 1 visburger bij je favoriete fastfoodtent tel je al gauw de prijs van een halve kilo verse wijting neer. En, voor de prijs van 1 kilo kabeljauw koop je bijna 5 kilo wijting, dan moet je toch overstag gaan voor dit visje? Nog niet overtuigd? Dan moet je proeven, er zit niets anders op. Wedden dat je wijting zelfs lekkerder vindt dan kabeljauw? Ga maar gauw naar je visboer, wijting kopen! En vertel ‘m natuurlijk over dit recept voor zelfgemaakte visburgers met wijting.

Makkelijk gemaakt, smakelijk opgegeten

Als je zin hebt in fastfood, dan moet het uiteraard snel gaan. En makkelijk, want je wil geen uren in de keuken staan voor een snelle hap, toch? Dit recept voor een zelfgemaakte visburger van wijting staat in een halfuur op tafel. En, tenzij jij naast een fastfoodketen woont natuurlijk, kom je vermoedelijk niet sneller aan een lekkere visburger, toch? Doen dus, die zelfgemaakte visburger!

wijting

Wijting; de onderschatte topper uit de Noordzee

Recepten met Nederlandse wijting. Dat is lekker en duurzaam. En, we beloven je (als je goed leest) ieder kwartaal een dagje strand.

Visburger van wijting

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram verse wijtingfilet zonder vel
  • 100 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • 1 ei
  • 150 ml water
  • 4 hamburgerbroodjes naar keuze
  • sla, om te garneren
  • 2 tomaten, om te garneren
  • 1 ui, om te garneren
  • zout en witte peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak jij zelf de lekkerste visburger van wijting:

Maak eerst het beslag: Breek een ei en sla het los. Meng de bloem met de maizena en voeg al roerend het losgeslagen ei toe. Voeg 150 ml water toe aan het mengsel. Voeg een snuf zout  en een snuf peper toe.

Verwarm frituurolie tot 200 °C.

Dep de verse wijtingfilets droog met keukenpapier. Snijd de wijtingfilets in mooie stukken van ongeveer 200 gram per persoon (formaat voor tussen een hamburgerbroodje).

Dompel de visfilets in het beslag en bak de visfilets 10 minuten in de hete frituurolie. Laat de gebakken wijtingfilets even uitlekken op keukenpapier.

Doe de gebakken wijtingfilets tussen een hamburgerbroodje dat je even kort hebt gegrild in een hete oven. Beleg met tomaat, ui en sla.

Serveer er je favoriete koude sausje bij.

Tafel lekker !!

DeelPin3VerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

gebakken scholfilet met tartaarsaus
Visgerechten

Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Op de huid gebakken dorade
Visgerechten

Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

Tongrolletjes in kruidige kokossaus
Visgerechten

Tongrolletjes in kruidige kokossaus uit de oven

Zalm pocheren in court bouillon
Visgerechten

Zalm pocheren in court bouillon; vers en makkelijk

Schelvis met kappertjes en olijven
Visgerechten

Schelvis met kappertjes en olijven; eenvoudig genieten met verse vis

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!