Viscurry in kokossaus – Houd je van de oosterse keuken en van verse vis en schaaldieren? Stel je dan eens een heerlijke viscurry in kokossaus voor. Sappige zalm en perfect gegaarde, grote garnalen in een kruidige currysaus. En ook nog eens heel makkelijk te maken.
Kokosmelk en currypasta
Kokosmelk voegt een romige en zachtzoete smaak toe aan de viscurry. Het helpt ook om de pittigheid van de kruiden in het recept te temperen, waardoor een goede smaakbalans ontstaat. Kokosmelk is dus een belangrijk onderdeel is van dit recept. Als je kokosmelk voor dit recept gaat kopen, neem dan dikke, of romige kokosmelk. De dunnere, light variant, is ongetwijfeld gezonder, maar de dikke is lekkerder en smaakvoller in dit gerecht, en de viscurry in kokossaus krijgt daarmee makkelijk de juiste dikte.
Als je een hap neemt van een goed bereide viscurry in kokossaus, ontstaat er een explosie van smaken in je mond. De romige kokossaus vormt een fijne basis voor de kruiden en specerijen, en de vis absorbeert die smaken als een spons. De kruiden en specerijen zijn in dit recept verwerkt in de currypasta. Je kunt een potje in de supermarkt of de toko kopen, maar je kunt net zo makkelijk zelf verse currypasta maken met het recept op de website.
Zo kun je een complete maaltijd maken van viscurry in kokossaus
Een curry alleen vormt nooit een complete maaltijd. Je zult er altijd andere gerechten bij moeten serveren om er een maaltijd van te maken. Je maakt er makkelijk een complete maaltijd van door de curry te serveren met wat gewokte groente, witte rijst of noedels en eventueel naan. Ook een chutney past vaak goed bij een curry.
Viscurry in kokossaus maken, op jouw manier
Er zijn in het recept voor de viscurry in kokossaus zalm en grote garnalen gebruikt. Je kunt dit recept ook heel makkelijk maken met andere soorten vis, of schaal- en schelpdieren. Kabeljauw of een andere witvis, of mosselen passen ook goed bij de saus. Je kunt ook een mengsel maken van soorten vis en/of zeevruchten. Wees creatief en volg je eigen smaak.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee
De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.
Viscurry in kokossaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram verse zalmfilet
- 150 gram verse grote garnalen, gepeld
- 80 gram sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 groene chilipeper
- 12 cherrytomaten
- 1 puntpaprika, kleur naar keuze
- 2 flinke eetlepels gele currypasta
- 1 eetlepel kurkumapoeder
- 1 eetlepel vissaus
- versgeperst sap van 1 limoen
- 500 ml kokosmelk (17% vet)
- olie, om in te bakken
- zout (indien gewenst)
- optioneel: een paar takjes verse koriander om te garneren
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je viscurry in kokossaus:
Snipper de sjalotten, snijd de puntpaprika in reepjes, hak de knoflook en snijd de chilipeper in ringen. Snijd de zalm in blokjes. Halveer de tomaatjes.
Verhit een scheut olie in een wok of een braadpan. Bak hierin de sjalotten, de knoflook, de puntpaprika en de chilipeper aan. Als de sjalotten glazig zijn voeg je de currypasta en de kurkuma toe. Bak die ook even mee.
Schenk de kokosmelk in de pan en voeg de vissaus en het limoensap toe. Breng de saus aan de kook.
Voeg de zalm en de garnalen toe en laat een paar minuten zachtjes koken tot de garnalen oranje zijn en de zalm gaar is. Kook de viscurry in kokossaus niet te lang om te voorkomen dat de zalm te droog wordt. Draai het vuur uit en schep de tomaatjes door de saus.
Schep de curry over in een schaal en bestrooi het gerecht als je het wat wilt garneren met wat verse korianderblaadjes.
Serveer de viscurry in kokossaus direct. Geef er witte rijst bij. Naan of noedels zijn er ook lekker bij.
Tafel lekker !!