Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Viscurry in kokossaus

Lekker romig en een klein beetje pit!

Redactie door Redactie
in Visgerechten
1
Viscurry in kokossaus

Viscurry in kokossaus – Houd je van de oosterse keuken en van verse vis en schaaldieren? Stel je dan eens een heerlijke viscurry in kokossaus voor. Sappige zalm en perfect gegaarde, grote garnalen in een kruidige currysaus. En ook nog eens heel makkelijk te maken.

Kokosmelk en currypasta

Kokosmelk voegt een romige en zachtzoete smaak toe aan de viscurry. Het helpt ook om de pittigheid van de kruiden in het recept te temperen, waardoor een goede smaakbalans ontstaat. Kokosmelk is dus een belangrijk onderdeel is van dit recept. Als je kokosmelk voor dit recept gaat kopen, neem dan dikke, of romige kokosmelk. De dunnere, light variant, is ongetwijfeld gezonder, maar de dikke is lekkerder en smaakvoller in dit gerecht, en de viscurry in kokossaus krijgt daarmee makkelijk de juiste dikte.

Als je een hap neemt van een goed bereide viscurry in kokossaus, ontstaat er een explosie van smaken in je mond. De romige kokossaus vormt een fijne basis voor de kruiden en specerijen, en de vis absorbeert die smaken als een spons. De kruiden en specerijen zijn in dit recept verwerkt in de currypasta. Je kunt een potje in de supermarkt of de toko kopen, maar je kunt net zo makkelijk zelf verse currypasta maken met het recept op de website.

Zo kun je een complete maaltijd maken van viscurry in kokossaus

Een curry alleen vormt nooit een complete maaltijd. Je zult er altijd andere gerechten bij moeten serveren om er een maaltijd van te maken. Je maakt er makkelijk een complete maaltijd van door de curry te serveren met wat gewokte groente, witte rijst of noedels en eventueel naan. Ook een chutney past vaak goed bij een curry.

Viscurry in kokossaus maken, op jouw manier

Er zijn in het recept voor de viscurry in kokossaus zalm en grote garnalen gebruikt. Je kunt dit recept ook heel makkelijk maken met andere soorten vis, of schaal- en schelpdieren. Kabeljauw of een andere witvis, of mosselen passen ook goed bij de saus. Je kunt ook een mengsel maken van soorten vis en/of zeevruchten.  Wees creatief en volg je eigen smaak.

 

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Verse zalm of zalmfilet

Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee

De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.

Viscurry in kokossaus

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram verse zalmfilet
  • 150 gram verse grote garnalen, gepeld
  • 80 gram sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene chilipeper
  • 12 cherrytomaten
  • 1 puntpaprika, kleur naar keuze
  • 2 flinke eetlepels gele currypasta
  • 1 eetlepel kurkumapoeder
  • 1 eetlepel vissaus
  • versgeperst sap van 1 limoen
  • 500 ml kokosmelk (17% vet)
  • olie, om in te bakken
  • zout (indien gewenst)
  • optioneel: een paar takjes verse koriander om te garneren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je viscurry in kokossaus:

Snipper de sjalotten, snijd de puntpaprika in reepjes, hak de knoflook en snijd de chilipeper in ringen. Snijd de zalm in blokjes. Halveer de tomaatjes.

Verhit een scheut olie in een wok of een braadpan. Bak hierin de sjalotten, de knoflook, de puntpaprika en de chilipeper aan. Als de sjalotten glazig zijn voeg je de currypasta en de kurkuma toe. Bak die ook even mee.

Schenk de kokosmelk in de pan en voeg de vissaus en het limoensap toe. Breng de saus aan de kook.

Voeg de zalm en de garnalen toe en laat een paar minuten zachtjes koken tot de garnalen oranje zijn en de zalm gaar is. Kook de viscurry in kokossaus niet te lang om te voorkomen dat de zalm te droog wordt. Draai het vuur uit en schep de tomaatjes door de saus.

Schep de curry over in een schaal en bestrooi het gerecht als je het wat wilt garneren met wat verse korianderblaadjes.

Serveer de viscurry in kokossaus direct. Geef er witte rijst bij. Naan of noedels zijn er ook lekker bij.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin2TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!