Vispakketje met grote garnalen en coquilles – Een zilt-zoet samenspel van verse zeevruchten. Dit keer ga je een vispakketje met grote garnalen en coquilles maken. Beiden hoeven echt niet lang te garen, daarom vormen ze samen, in hun pakketje, een perfect huwelijk van heerlijke geuren en verse smaken. Met het recept hieronder zet je een heerlijk visgerecht op tafel.
Coquilles of Sint-jakobsschelpen
‘Coquilles’, ook wel Sint-jakobsschelpen genoemd, zijn populaire zeevruchten onder de schelpdieren. Er zijn talloze manieren om coquilles klaar te maken. Je kunt ze bakken, grillen, gratineren, rauw in een tartaar, kortom, je kunt er heel wat kanten mee op. En wist je dat dat helemaal niet moeilijk hoeft te zijn? Coquilles zijn namelijk het lekkerste als je zo min mogelijk aan hun eigen delicaat-zoete smaak toevoegt. Een vers vispakketje met grote garnalen en coquilles klinkt dus heel erg fancy en oogt ook heel erg luxueus, maar is stiekem erg simpel en erg lekker! Met dit recept kun jij dat ook maken.
Lokale coquilles, bestaan die dan?
Als je kunt, ga dan voor verse en lokale Sint-Jakobsschelpen om dit recept voor een vispakketje met grote garnalen en coquilles te maken, coquilles zijn namelijk het lekkerste als ze vers zijn. Het coquilleseizoen loopt van oktober tot april. Probeer ze dus te kopen bij een viswinkel of visboer waar ze verse en lokale coquilles aanbieden. Lokale coquilles, bestaan die dan? Wist je niet dat ook in de Waddenzee bijvoorbeeld soms wel eens op coquilles wordt gevist?
Verse coquilles zijn vaak ook nog eens heel wat voordeliger dan hun soortgenoten uit de diepvries. En je houdt er achteraf nog leuke serveerschaaltjes, hun schelpen, aan over. Verse coquilles schoonmaken is echt niet zo moeilijk. Met een mes open je de schelp aan de voorkant, met een eetlepel haal je de coquille uit haar schelp. Je verwijdert alles wat rond het witte vlees van de coquille zit, als je enkel het witte vlees van de coquille wilt. Sommige coquilles hebben ook een oranje of rode koraal, dat is het voortplantingsorgaan van de coquille. Dit kan apart worden verwijderd van het witte vlees als je dat wenst, maar is op zich ook een delicatesse, dus probeer die gerust eens mee klaar te maken.
Spoel de coquilles onder stromend water om zand en vuil te verwijderen en dep de coquille droog met keukenpapier. Tip: Wil je je coquilles echt mooi wit maken, leg ze dan voor je ze gaat klaarmaken even in melk.
Kun je niet aan verse coquilles komen, neem dan diepvriescoquilles, maar beloof wel dat je het ooit eens probeert om echt verse coquilles klaar te maken!
Grote garnalen
‘Grote garnalen’ is een term die wordt gebruikt om de grotere exemplaren van garnalen te benoemen. Het formaat verschilt naargelang de soort van de garnaal, maar de grootste exemplaren kunnen bijvoorbeeld tot 15 centimeter lang worden, die noem je gamba’s.
Grote garnalen zijn een erg veelzijdig ingrediënt in tal van gerechten over de hele wereld. Grote garnalen zijn mild en zoet van smaak en hun visvlees is erg sappig, mits je ze niet te lang gaart.
Koop verse exemplaren voor dit recept voor een vispakketje met grote garnalen en coquilles, als dat mogelijk is! Verse grote garnalen, ook wel bekend als Noorse garnalen, zijn vaak beschikbaar bij viswinkels, vismarkten, of zelfs supermarkten met een goed visaanbod.
Vispakketje met grote garnalen en coquilles, een recept met een korte bereidingstijd
Omdat coquilles en grote garnalen echt niet lang hoeven te garen, stoppen je ze dit keer in een vispakketje. Zo stomen ze samen met de andere ingrediënten lekker snel klaar. Je hebt in een wip een pracht van een gerecht op tafel gezet. Durf jij ervoor uit je schulp te komen en dit recept te maken?
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Vispakketje met grote garnalen en coquilles
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 16 coquilles
- 16 grote garnalen
- 1 sinaasappel
- 1 wit van prei
- 1 winterpeen
- 1 chilipeper
- 1 stuk gember (ongeveer 4 cm lang en 2 cm dik)
- zout en peper uit de molen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je vispakketjes met grote garnalen en coquilles:
Pers een sinaasappel en houd het sap apart voor later.
Snijd het wit van prei in julienne.
Schil de winterpeen en snijd ook in julienne.
Schil de gember en snijd in plakjes.
Snijd de chilipeper in plakjes.
Neem 4 stukken aluminiumfolie en verdeel hierop de gesneden groenten en de stukken gember, de grote garnalen en de coquilles.
Verdeel hierover het sinaasappelsap en de chiliplakjes. Kruid af met zout en peper uit de molen.
Vouw de pakketjes dicht en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 250 °C.
Serveer direct.
Tafel lekker !!