• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Vispakketje met mosselen

Naar een Frans-Normandisch recept

Frederike door Frederike
in Visgerechten
0
vispakketje met mosselen

Vispakketje met mosselen- Weet je waarom je in het weekend geen mosselen mag eten? Omdat het weekdieren zijn! 🙂 Natuurlijk kun je in het weekend lekker mosselen eten, weekdieren (Mollusca) worden zo genoemd omdat ze een zacht en flexibel ‘week’ lichaam hebben, al dan niet beschermd door een schelp. Je vindt hier een andere, makkelijke manier om mosselen klaar te maken. Wat denk je van een vispakketje met mosselen?

Mosselseizoen; kiezen voor lokaal

Nederland is een echt “mosselland”. Vooral in de Oosterschelde, de Waddenzee en de Zeeuwse Delta worden mosselen op grote schaal gekweekt en geoogst. Onze Nederlandse mosselen zijn bovendien van een uitstekende kwaliteit!

Bijna het hele jaar door kun je genieten van die heerlijke schatten uit de zee. Een traditioneel mosselseizoen loopt van de maanden juli tot en met april. In Nederland en België bestaat een gezegde dat de beste “mosselmaanden” die maanden zijn waar een “r” in de naam van de maand voorkomt. Echter, de moderne kweek- en bewaarmethoden maken het mogelijk om zo goed als het hele jaar door verse mosselen van behoorlijk goede kwaliteit te krijgen. En dus om het hele jaar te genieten van een vispakketje met mosselen

Het is wel steeds een goed idee om even bij je lokale visboer te informeren over de beschikbaarheid en de kwaliteit van de verse mosselen.

Maak eens een vispakketje met mosselen

Mosselen kun je op heel veel manieren klaarmaken. Het meest bekende recept om mosselen te maken is waarschijnlijk “natuur”. Dan maak je de mosselen heel makkelijk klaar met minimale toevoegingen, zodat de smaak van de mosselen het beste tot zijn recht komt. Vaak zie je ook “mosselen in witte wijn”, dat zijn eigenlijk “mosselen natuur” met een scheutje witte wijn erin. En dan zijn er nog talloze andere bereidingswijzen: met room, met anijslikeur, “van de chef”, en dat is voor elke chef wat anders. Bij bijna elk recept gaan de mosselen traditioneel in de pan, maar wist jij ook dat het anders kan?

In dit recept kun je de mosselen makkelijk klaarmaken in een vispakketje of anders gezegd “en papillotte”. Het maken van een vispakketje met mosselen biedt verschillende voordelen. De mosselen stomen in hun eigen vocht, waardoor ze sappig en mals blijven, ze behouden hun natuurlijke sappen, in de pan laten ze die los… De toegevoegde smaken van de gebruikte ingrediënten worden zo makkelijk opgenomen in het gerecht.

Mosselen zijn een niet te versmaden delicatesse, ze brengen de zee direct op je bord. Het vispakketje met mosselen dat je nu gaat maken is geïnspireerd op een traditioneel Frans recept, uit de streek van Normandië. In het recept is de Normandische likeur “Pommeau de Normandië” gebruikt, maar heb je dat niet, dan kun je die heel makkelijk vervangen door een scheut Calvados en een scheut witte wijn. Lees maar snel het recept om te weten te komen hoe je dat doet!

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.

Vispakketje met mosselen

Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilogram verse mosselen
  • 3 uien (+/- 350 gram in totaal)
  • 80 gram boter
  • 15 cl Pommeau de Normandië of 7,5 cl witte wijn gemengd met 7,5 cl Calvados
  • 4 cl appelciderazijn
  • peper uit de molen
  • optioneel: bruin zuurdesembrood, voor het serveren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je vispakketjes met mosselen:

Maak een marinade van 15 cl Pommeau de Normandië of het alternatief van 7,5 cl witte wijn + 7,5 cl Calvados, gemengd met 4 cl appelciderazijn in een ruime kom.

Snijd de uien in ringen en leg ze in de marinade gedurende de tijd van het schoonmaken van de mosselen (+/- 30 minuten).

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Leg 250 gram schoongemaakte mosselen op een vel aluminiumfolie. Vouw het vel dubbel en aan de kanten dicht zodat je een soort zakje krijgt.

Schep 4 eetlepels van de marinade en 4 eetlepels uien per pakketje in het “zakje”. Voeg aan elk zakje 20 gram boter toe en kruid flink af met peper uit de molen. Vouw de pakketjes dicht, maar zorg dat er ruimte genoeg is om de mosselen te laten openen in het pakketje.

Gaar de pakketjes gedurende 10 minuten in de oven op 220 °C.

Serveer de vispakketjes met mosselen direct en geef er bruin zuurdesembrood bij.

Tafel lekker !!

DeelPin15VerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Op de huid gebakken dorade
Visgerechten

Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

Tongrolletjes in kruidige kokossaus
Visgerechten

Tongrolletjes in kruidige kokossaus uit de oven

Zalm pocheren in court bouillon
Visgerechten

Zalm pocheren in court bouillon; vers en makkelijk

Schelvis met kappertjes en olijven
Visgerechten

Schelvis met kappertjes en olijven; eenvoudig genieten met verse vis

Gebakken rog met zeekraal
Visgerechten

Zee op je bord met gebakken rog met zeekraal

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!