Vispannetje met asperges – Wie wel eens een stukje vis bakt, kent het wel. Er zijn bijna altijd wel stukjes vis die niet zo mooi zijn om zo te bakken. Dit vispannetje biedt uitkomst. Het is het ideale gerecht om die minder mooie stukjes vis te verwerken. We gebruiken diverse soorten vis, verse asperges en diverse soorten groenten.
Sous-vide gegaarde asperges
In onderstaande bereidingswijze laat ik de asperges sous-vide garen. Voor wie dit nog niet kent, verwijs ik naar dit artikel. Het voordeel is dat alle smaak in de asperges blijft. Je bereikt de perfecte garing en de asperge behoudt een mooie bite. Beschik je niet over sous-vide apparatuur? Gaar dan de asperges volgens het basisrecept.
Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie
Geniet volop van asperges in de korte tijd dat ze er zijn. Hier vind je heel veel lekkere recepten voor asperges met vis.
Vispannetje met asperges
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 groene asperges
- 4 witte asperges
- 1 ui
- ca. 500 gram verse vis ( Kabeljauw , Wangetjes, Zeeduivel, Zalm, Hondshaai…..)
- 20 mosselen
- 6 scampi’s
- 300 gram kleine kriel aardappels
- 100 gram wortels
- 50 gram doperwtjes
- 1 takje tijm
- ¼ citroensap
- 1 lente-ui
- 1 liter visbouillon
- 150 ml room
- maïzena
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Schil de witte asperges. De groene asperges hoef je niet te schillen! Snijdt ca. 1 cm. Van de onderkant van alle asperges. Doe ze in een vacuümzak en gaar ze sous-vide op 85 graden gedurende 30 tot 45 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges). Snijd de krieltjes in vieren en stoom ze beetgaar. Halveer de geschilde wortels in de lengte en snijdt ze in fijne maantjes. Stoom ook de wortels beetgaar.
Gaar de mosselen in een beetje wijn, selderij, peper, zout en ui. Haal de gare mosselen uit de schelp en zet opzij. Zeef het mosselvocht.
Doe mosselvocht, visbouillon, tijm en fijngesneden ui in een pan en laat even inkoken samen met de room. Voeg de gestoomde krieltjes en wortels toe.
Gaar de in stukken gesneden vis, de scampi’s en de kruiden zachtjes in het vocht. Als deze gaar zijn haal je ze er weer uit.
Los de maïzena op in wat water en bind de saus ermee. Laat de saus niet te dik worden!!! Voeg wat citroensap toe. Als de saus de gewenste dikte heeft mogen de erwtjes, de in schuine stukken gesneden asperges, scampi’s, vis en mosselen erbij. Laat het geheel nog even langzaam doorwarmen. Snijd de lente-ui in fijne ringen en verdeel het gerecht over de borden. Bestrooi met de lente-uitjes.
Tafel lekker!