• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Vispannetje met asperges

Redactie door Redactie
in Visgerechten
0
0
vispannetje met asperges

Vispannetje met asperges – Wie wel eens een stukje vis bakt, kent het wel. Er zijn bijna altijd wel stukjes vis die niet zo mooi zijn om zo te bakken. Dit vispannetje biedt uitkomst. Het is het ideale gerecht om die minder mooie stukjes vis te verwerken. We gebruiken diverse soorten vis, verse asperges en diverse soorten groenten.

Sous-vide gegaarde asperges

In onderstaande bereidingswijze laat ik de asperges sous-vide garen. Voor wie dit nog niet kent, verwijs ik naar dit artikel. Het voordeel is dat alle smaak in de asperges blijft. Je bereikt de perfecte garing en de asperge behoudt een mooie bite. Beschik je niet over sous-vide apparatuur? Gaar dan de asperges volgens het basisrecept.

vispannetje met asperges recept
vispannetje met asperges maken
asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Geniet volop van asperges in de korte tijd dat ze er zijn. Hier vind je heel veel lekkere recepten voor asperges met vis.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Kabeljauw

Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Vispannetje met asperges

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 groene asperges
  • 4 witte asperges
  • 1 ui
  • ca. 500 gram verse vis ( Kabeljauw , Wangetjes, Zeeduivel, Zalm, Hondshaai…..)
  • 20 mosselen
  • 6 scampi’s
  • 300 gram kleine kriel aardappels
  • 100 gram wortels
  • 50 gram doperwtjes
  • 1 takje tijm
  • ¼ citroensap
  • 1 lente-ui
  • 1 liter visbouillon
  • 150 ml room
  • maïzena
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Schil de witte asperges. De groene asperges hoef je niet te schillen! Snijdt ca. 1 cm. Van de onderkant van alle asperges. Doe ze in een vacuümzak en gaar ze sous-vide op 85 graden gedurende 30 tot 45 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges). Snijd de krieltjes in vieren en stoom ze beetgaar. Halveer de geschilde wortels in de lengte en snijdt ze in fijne maantjes. Stoom ook de wortels beetgaar.

Gaar de mosselen in een beetje wijn, selderij, peper, zout en ui. Haal de gare mosselen uit de schelp en zet opzij. Zeef het mosselvocht.

Doe mosselvocht, visbouillon, tijm en fijngesneden ui in een pan en laat even inkoken samen met de room. Voeg de gestoomde krieltjes en wortels toe.

Gaar de in stukken gesneden vis, de scampi’s en de kruiden zachtjes in het vocht. Als deze gaar zijn haal je ze er weer uit.

Los de maïzena op in wat water en bind de saus ermee. Laat de saus niet te dik worden!!! Voeg wat citroensap toe. Als de saus de gewenste dikte heeft mogen de erwtjes, de in schuine stukken gesneden asperges, scampi’s, vis en mosselen erbij. Laat het geheel nog even langzaam doorwarmen. Snijd de lente-ui in fijne ringen en verdeel het gerecht over de borden. Bestrooi met de lente-uitjes.

Tafel lekker!

Tags: Vis - HondshaaiVis - Verse visVis - Zeeduivel
DeelPin5VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten
Visgerechten

Makkelijke ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten

Zeewolf met pittige tomatensaus
Visgerechten

Zeewolf met pittige tomatensaus: snel en smaakvol uit eigen keuken

moules marinières
Visgerechten

Moules marinières; mosselen maken zoals op vakantie in Frankrijk

Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus
Visgerechten

Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus – snel én verfijnd

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen
  • Cajun kruidenmix maak je lekker zelf

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Marleen Lambeets op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!