• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Vispannetje

0
vispannetje (4)

Vispannetje; Verschillende soorten vis, groenten en een saus van de visbouillon – Wij Nederlanders stranden maar al te vaak bij de kibbeling en de lekkerbekken. Gebakken vis is het meest verkochte product bij mening visspecialist. Maar ook verse vis wordt tegenwoordig overal panklaar geleverd. Met al die verse vissoorten kun je echt iets moois creëren. In onderstaand recept kun je je echt uitleven met verse vis en verse groenten. Zelfs de graten worden gebruikt voor een verrukkelijke bouillon. Deze bouillon geeft veel smaak en daar willen we alles uithalen. We gebruiken de bouillon dan ook als basis voor de saus.

Een vispannetje is even anders dan gebakken vis, en anders dan saus uit een flesje schudden of uit een tube knijpen. Het nadeel is dat je een redelijke stapel afwas achterlaat na de bereiding. Een groot voordeel is dat je een vispannetje serveert waar je echt je vingers bij aflikt. Hier zullen je gasten graag nog eens voor terugkomen. Ingewikkeld? Nee hoor. Volg de instructies goed, en het lukt jou ook! Laat je het ons weten als je het vispannetje ook gemaakt hebt?

Vispannetje

Visgerecht voor 2 personen

  • ½ courgette
  • 3 stronken witlof
  • ½ ui
  • 1 gele puntpaprika
  • roosjes van romanesco
  • heel kleine mini worteltjes
  • 150 gram zeekraal
  • 1 hondshaai
  • 250 gram zalm
  • 250 gram victoriabaars
  • 1 zeewolffilet
  • Visgraten voor bouillon en alle andere ingrediënten voor de bouillon
  • 50 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1/2 citroen
  • wat kervel (garnering)

Maak een visbouillon. Schil de worteltjes met een dunschiller. Zet een pan met gezouten water op en breng aan de kook. Gaar hierin de romanesco roosjes, de worteltjes en de zeekraal beetgaar. Laat schrikken in ijskoud water.

Ontdoe de halve courgette van de zaadlijsten en snijd in gelijke stukjes. Maak de witlof schoon en snijd grof. Ontdoe de puntpaprika van de zaadlijsten en snijd in fijne reepjes. Snipper de ui.

Verdeel de vis in stukken en schik ze in een vuurvaste schotel. Verdeel hier de warme visbouillon over en zet zo’n 20 a 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden om de vis te garen.

Verhit olijfolie in een pan en stoof de ui met de courgette en de witlof even aan. Voeg de romanesco en wortels toe  en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de gare vis in een andere schotel en verdeel hier de zeekraal en de gestoofde groenten over.

Voor de saus:

Maak een roux van de boter en bloem en gebruik de visbouillon om je saus verder te maken. Deze mag niet te dik en ook niet te lopend zijn. Dus: Laat de boter smelten, voeg de bloem toe, roer met een garde en laat dit even indikken tot een bal ontstaat. Voeg dan langzaam de bouillon toe tot de juiste sausdikte ontstaat. Voeg een beetje room toe, naar smaak verder kruiden met peper, zout en een beetje citroen voor de frisheid.

Verdeel de saus over het vispannetje en zet nog een half uur in een op 180 graden voorverwarmde oven. Versier het vispannetje daarna met wat plukjes kervel.

Serveer dit vispannetje met rijst, puree of fregula tostata grossa (een pastaspecialiteit uit Sardinië).

Tafel lekker!

Tip: Vervang in dit vispannetje de hondshaai eventueel door kabeljauw en durf ook gerust te variëren met de andere vissoorten.

vispannetje 1
vispannetje 2
vispannetje 3
vispannetje (4)
Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • broodje hete makreel

    Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

  • Gezonde traybake met kabeljauw en groenten

    Traybake met kabeljauw en zoete aardappel – in 40 minuten op tafel

  • Gerecht van kabeljauw met paddenstoelen en prei

    Kabeljauw uit de oven met paddenstoelen en roomsaus

  • Viscocktail van gerookte makreel

    Viscocktail van gerookte makreel en ei; hier kun je mee voor de dag komen

  • Mosselen met rouille

    Mosselen met rouille, zo at je mosselen nog nooit!

  • vis pocheren

    Vis pocheren; smaakvol, verantwoord en makkelijker dan je denkt

  • Oostends vispannetje

    Oostends vispannetje; klassiek recept, zoals aan de Belgische kust

  • Saltimbocca kabeljauwfilet

    Saltimbocca van verse kabeljauwfilet; in 15 minuten op tafel!

  • lasagne met zalm

    Lasagne met zalm – familiefavoriet met bechamelsaus

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.