• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Vissticks; maar dan echt lekker! ( Van kabeljauw )

De vissticks met het allerlekkerste korstje

Connie Derks door Connie Derks
in Visgerechten
0
vissticks

Vissticks – Maar dan echt lekker! Wie is er niet groot mee geworden. Vissticks kent iedereen wel, en dan vaak van die perfect rechte stickjes vis met een krokant korstje, uit zo’n pak uit de diepvries. Even in de pan bakken en klaar. Maar het kan ook anders.

Weet jij wat je eet als je ze kant-en-klaar koopt?

Best lekker en zeker makkelijk om de kinderen vis te leren eten, die kant-en-klare vissticks, maar welke vis eet je dan? Hoeveel E-nummers en zout zijn er aan toegevoegd. Maak je vissticks dus gewoon zelf van een lekker stukje verse vis van de visboer en het recept dat je hieronder vindt. Dat is zo veel lekkerder en je weet dan ook wat je eet. Neem voor zelf gemaakte vissticks het liefst kabeljauw of zoals in dit recept skrei. Snel naar de visboer dus, dan eet jij vanavond zelf gemaakte vissticks. En reken maar dat je daar mee gaat scoren.

Vissticks zijn gewoon gepaneerde reepjes vis

Wat zijn vissticks nu precies? Het zijn eigenlijk niets anders dan gepaneerde reepjes vis. Bij paneren kruid je eerst je vlees of vis. Daarna haal je het door de bloem, dan door een los geklopt eitje met wat zout en eventueel kruiden en dan door het kruim. Zo krijg je het beste korstje dat blijft zitten tijdens het bakken. Paneren kan in verschillende soorten kruim gedaan worden. Meestal neemt men hiervoor paneermeel, maar je kunt er ook panko of verkruimelde cornflakes voor gebruiken. Panko werkt heel goed om vissticks te paneren. Panko is een grover soort paneermeel, dat veel gebruikt wordt in de oosterse keuken. De beter gesorteerde supermarkt zal het wel verkopen en bij de toko hebben ze het zeker. Heb je geen panko? Neem dan gerust gewoon paneermeel voor dit visgerecht.

Panko maakt de visstick net een beetje luxer, dat heeft ie wel verdient toch?

Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei kopen dus! en aan de slag.

Kabeljauw

Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Vissticks

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kabeljauw of skrei
  • 2 losgeklopte eieren
  • een schaaltje met bloem
  • een schaaltje met panko
  • zout en peper of viskruiden

Bereidingswijze van dit recept

Vissticks zelf maken doe je zo:

Zet 3 schaaltjes klaar. 1 voor de bloem, 1 voor de panko en een met de eieren, die je los geklopt hebt met wat zout en eventueel wat viskruiden.

Ontdoe de filets van vel en graten. Snijd de filets in reepjes van ongeveer 3 cm breed. Snijd, als de filet erg groot is, de reepjes een maal in de lengte door.

Kruid de vis naar smaak en haal ze door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Zorg dat de vis goed bedekt is.

Verhit een koekenpan met een laagje zonnebloemolie en bak hierin de vissticks. Als het korstje mooi verkleurd is, is de visstick klaar. Vis hoeft niet lang te bakken, het ligt een beetje aan de dikte van de filets, maar 5-6 minuten is voldoende.

Serveer de vissticks met een frisse saus, zelfgemaakte friet of ovenfriet en een salade.

Fris sausje voor bij de vis

  • 100 gram yoghurt
  • 100 gram mayonaise
  • 1 sjalotje
  • 2 augurken in stukje
  • 6 zilveruitjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • citroensap
  • verse peterselie

Snij het sjalotje, de augurk, de zilveruitjes en de peterselie heel fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar. Maak op smaak af met citroensap, zout en peper en serveer bij de vissticks.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

wrap met gebakken zalm op oosterse wijze-
Visgerechten

Wrap met gebakken zalm op oosterse wijze

Skrei met spinaziesaus
Visgerechten

Skrei met spinaziesaus

Reacties 2

  1. Floor says:
    6 maanden geleden

    We hebben heerlijk gegeten vanavond. De vissticks en de vissaus zijn een blijvertje.
    Ik wil nu sowieso geen vissaus meer van de visboer. Deze is echt veel lekkerder en meer bite.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      6 maanden geleden

      Wat leuk om te horen Floor. Ziet er ook heerlijk uit.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief