• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Wrap met gebakken zalm op oosterse wijze

Een volkoren wrap met verse zalm, verse groenten en een heerlijke zelfgemaakte teriyaki saus

Connie Derks door Connie Derks
in Visgerechten
0
wrap met gebakken zalm op oosterse wijze-

Wrap met gebakken zalm – Een heerlijke oosterse maaltijd met lekker veel groente, op smaak gebracht met teriyaki saus. De wrap wordt gemaakt met verse, gebakken zalm in plaats van gerookte zalm.

Wrap met verse, gebakken zalm

Een wrap met zalm is erg populair. Meestal wordt die dan gemaakt met gerookte zalm. Maar maak ook eens een wrap met gebakken zalm en breng die eens anders op smaak dan standaard. Door de vis kort te bakken blijft hij heerlijk zacht en is daarmee ideaal om te verwerken in een wrap. Die wrap kun je vervolgens inzetten als lunchgerecht, maar serveer hem op een makkelijke dag ook gerust als makkelijk visgerecht, al dan niet aangevuld met een salade.

Een gezonde oosterse wrap met zalm

Behalve zalm gebruik je natuurlijk ook lekker veel groente zoals kool, prei, wortel en champignons en die rol je dan in een volkoren wrap. Door volkoren wraps te gebruiken vult de wrap beter en krijg je extra vezels binnen. Dit alles breng je op smaak door er een zelfgemaakte teriyaki saus over te verdelen en te bestrooien met sesamzaadjes, bosui en broccoli of taugé. Door volkoren wraps, veel groente en verse zalm te gebruiken maak je van een wrap met gebakken zalm een gezonde maaltijd.

Tip: de  geraspte stronk van broccoli is ideaal als vervanger van taugé

Geraspte broccolisteel als vervanger van taugé

Taugé hoort bij de oosterse keuken, maar de groente verkleurt vrij snel. Als je dat in huis haalt moet je het snel verwerken, anders is het niet echt smakelijk meer. En er zijn ook mensen die geen taugé mogen eten. Broccoli is een prima vervanger in de wrap met gebakken zalm. De steel of stronk van de broccoli is een ondergewaardeerd stuk van de broccoli. Door die stronk te schillen en te raspen krijg je heerlijke knapperige reepjes die erg lekker zijn in een salade, maar ook zoals hier in een wrap.

Verse zalm of zalmfilet

Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee

De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.

Wrap met gebakken zalm

Porties: 4 wraps
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram verse zalm
  • 100 gram wortel
  • 1 prei
  • 100 gram spitskool
  • 150 gram kastanjechampignons
  • de steel van een stronk broccoli
  • 2 lente-uitjes
  • een bosje koriander
  • 8 eetlepels teriyaki saus
  • 1 eetlepel sesam
  • 4 grote volkoren wraps
  • zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je wraps met gebakken zalm op oosterse wijze:

Snijd de zalm in plakken van ongeveer 1,5 cm dikte.

Snijd de wortel in dunne plakjes, de prei in ringetjes en de kool in repen en was ze.

Snijd de champignons in plakjes, maar houdt die apart.

De lente-ui mag in ringetjes en de broccolisteel mag geschild en geraspt worden.

Rooster de sesam kort in een droge pan zodat die meer smaak afgeeft. Haal het uit de pan.

Verwarm een beetje olie en bak hierin de zalm kort, tot die net gaar is. Liever iets te kort dan iets te lang, zalm kun je ook rauw eten, dat is geen probleem en zelfs erg lekker.

Haal de zalm uit de pan en wok hierin de wortel, prei en kool tot ze beetgaar zijn. Voeg de champignons toe en bak die even kort mee.

Warm ondertussen in een andere droge pan één voor één de tortilla’s en leg ze op een bord dat je afdekt met een ander bord er op de kop overheen. Zo blijven de tortilla’s warm en zacht.

Leg de tortilla’s op 4 borden en verdeel daarop de groenten en de stukjes zalm. Verdeel over iedere tortilla 2 eetlepels teriyaki saus en bestrooi royaal met broccoli, sesam en lente-ui en rol ze op.

Serveer de wrap met gebakken zalm lauwwarm of leg ze in een ovenschaal en warm ze nog 5-10 minuten op in een oven van 180 graden.

Tafel lekker !!

DeelPin9VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Op de huid gebakken dorade
Visgerechten

Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

Tongrolletjes in kruidige kokossaus
Visgerechten

Tongrolletjes in kruidige kokossaus uit de oven

Zalm pocheren in court bouillon
Visgerechten

Zalm pocheren in court bouillon; vers en makkelijk

Schelvis met kappertjes en olijven
Visgerechten

Schelvis met kappertjes en olijven; eenvoudig genieten met verse vis

Gebakken rog met zeekraal
Visgerechten

Zee op je bord met gebakken rog met zeekraal

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!