Wrap met gebakken zalm – Een heerlijke oosterse maaltijd met lekker veel groente, op smaak gebracht met teriyaki saus. De wrap wordt gemaakt met verse, gebakken zalm in plaats van gerookte zalm.
Wrap met verse, gebakken zalm
Een wrap met zalm is erg populair. Meestal wordt die dan gemaakt met gerookte zalm. Maar maak ook eens een wrap met gebakken zalm en breng die eens anders op smaak dan standaard. Door de vis kort te bakken blijft hij heerlijk zacht en is daarmee ideaal om te verwerken in een wrap. Die wrap kun je vervolgens inzetten als lunchgerecht, maar serveer hem op een makkelijke dag ook gerust als makkelijk visgerecht, al dan niet aangevuld met een salade.
Een gezonde oosterse wrap met zalm
Behalve zalm gebruik je natuurlijk ook lekker veel groente zoals kool, prei, wortel en champignons en die rol je dan in een volkoren wrap. Door volkoren wraps te gebruiken vult de wrap beter en krijg je extra vezels binnen. Dit alles breng je op smaak door er een zelfgemaakte teriyaki saus over te verdelen en te bestrooien met sesamzaadjes, bosui en broccoli of taugé. Door volkoren wraps, veel groente en verse zalm te gebruiken maak je van een wrap met gebakken zalm een gezonde maaltijd.
Tip: de geraspte stronk van broccoli is ideaal als vervanger van taugé
Geraspte broccolisteel als vervanger van taugé
Taugé hoort bij de oosterse keuken, maar de groente verkleurt vrij snel. Als je dat in huis haalt moet je het snel verwerken, anders is het niet echt smakelijk meer. En er zijn ook mensen die geen taugé mogen eten. Broccoli is een prima vervanger in de wrap met gebakken zalm. De steel of stronk van de broccoli is een ondergewaardeerd stuk van de broccoli. Door die stronk te schillen en te raspen krijg je heerlijke knapperige reepjes die erg lekker zijn in een salade, maar ook zoals hier in een wrap.
Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee
De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.
Wrap met gebakken zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram verse zalm
- 100 gram wortel
- 1 prei
- 100 gram spitskool
- 150 gram kastanjechampignons
- de steel van een stronk broccoli
- 2 lente-uitjes
- een bosje koriander
- 8 eetlepels teriyaki saus
- 1 eetlepel sesam
- 4 grote volkoren wraps
- zonnebloemolie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je wraps met gebakken zalm op oosterse wijze:
Snijd de zalm in plakken van ongeveer 1,5 cm dikte.
Snijd de wortel in dunne plakjes, de prei in ringetjes en de kool in repen en was ze.
Snijd de champignons in plakjes, maar houdt die apart.
De lente-ui mag in ringetjes en de broccolisteel mag geschild en geraspt worden.
Rooster de sesam kort in een droge pan zodat die meer smaak afgeeft. Haal het uit de pan.
Verwarm een beetje olie en bak hierin de zalm kort, tot die net gaar is. Liever iets te kort dan iets te lang, zalm kun je ook rauw eten, dat is geen probleem en zelfs erg lekker.
Haal de zalm uit de pan en wok hierin de wortel, prei en kool tot ze beetgaar zijn. Voeg de champignons toe en bak die even kort mee.
Warm ondertussen in een andere droge pan één voor één de tortilla’s en leg ze op een bord dat je afdekt met een ander bord er op de kop overheen. Zo blijven de tortilla’s warm en zacht.
Leg de tortilla’s op 4 borden en verdeel daarop de groenten en de stukjes zalm. Verdeel over iedere tortilla 2 eetlepels teriyaki saus en bestrooi royaal met broccoli, sesam en lente-ui en rol ze op.
Serveer de wrap met gebakken zalm lauwwarm of leg ze in een ovenschaal en warm ze nog 5-10 minuten op in een oven van 180 graden.
Tafel lekker !!