Zalm op een bedje van ratatouille en pasta – Dit bord straalt versheid uit. Een lekkere plaat gevuld met verse zalm, ratatouille en pasta. Klaar om van een zomerse combinatie te genieten?
Zalm bakken op het vel
Je kunt allerlei kanten uit met zalm. Zalm kun je maken op de barbecue, in de koekenpan, in een stoofpot, sous-vide garen, stomen en nog veel meer…
Je kunt ervoor kiezen om zalm uit de diepvries te kopen, maar niets is zo smakelijk als een heerlijk stukje verse zalm op vel. Eventjes aanbakken in de pan en je krijgt een lekker krokant korstje onder de zalm. Het is zeker aan te raden om eerst te beginnen met de zalm te bakken op de velkant naar beneden. Zo kan de zalm binnenin mooi mals en gelijkmatig gaar worden. Pas daarna draai je de zalm om en bak je de bovenkant kort. De zalm is natuurlijk het lekkerste als die nog een beetje mals is vanbinnen. Heb je de zalm toch liever iets minder rauw? Dan kun je er voor kiezen om de zalm wat langer te bakken.
Ratatouille; een heerlijke groenten basis
Wat als je dit heerlijk stukje zalm nu eens combineert met een echte Franse klassieker? Je zou er misschien niet meteen aan denken maar ratatouille past verrassend goed bij zalm. In dit stoofpotje zitten verschillende knapperige groenten en in combinatie met het sappige en malse van de zalm, gaat dit perfect samen. Test dit visrecept eens uit!
Zalm op een bedje van ratatouille en pasta; lekker en gezond!
Zalm zit boordevol vitaminen en gezonden vetten. Maak de zalm eens compleet met een bedje van heerlijke ratatouille en pasta. Voor dit recept werd er gekozen voor parelcouscous, die mooie ronde parels ogen namelijk goed op dit bordje en het is nog eens heerlijk ook. Maar je kunt ook heel goed een andere pasta gebruiken voor dit recept.
Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee
De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.
Zalm op een bedje van ratatouille en pasta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 stuks zalm op vel
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 2 tomaten
- 1 aubergine
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 kippenbouillonblokje
- 350 gram parelcouscous (of een andere pasta)
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je zalm op een bedje van ratatouille en pasta:
Ontdoe de paprika en de courgette van de zaadlijsten. Snijd alle groenten vervolgens in ongeveer dezelfde grootte.
Verhit boter en olijfolie (de combinatie van die twee zorgt voor meer hitte in de pan). Stoof alle groenten hierin gaar en geef smaak mee door het bouillonblokje met wat zout en peper toe te voegen. Als het nodig is, voeg je wat extra water toe.
De zalm kruiden met zout en peper en rijkelijk overgieten met olijfolie. De zalm in hete boter en olie bakken op de velkant. Zodra het vel loslaat van de pan draai je de zalm voorzichtig om en laat je hem nog even bakken. De zalm moet van binnen nog wat glazig zijn als hij gaar is.
Zet ondertussen een pan met een ruime hoeveelheid water op. Voeg de pasta toe en kook de pasta volgens de aanwijzing van de verpakking. Giet de pasta vervolgens af en roer er een beetje olijfolie door.
Verdeel de pasta en de ratatouille over de borden en leg de zalm er voorzichtig bovenop.
Tafel lekker !!