Zalmspiesjes voor de barbecue – Spiesjes van vis op een barbecue is altijd een goed idee. Vrijwel iedereen houdt van zalm en omdat het kleine stukjes vis zijn is het ook nog heel snel klaar. Een ideaal gerechtje dus om een barbecue mee te starten. Het is altijd fijn als de eerste honger of misschien beter gezegd trek, snel gestild kan worden. Met zalmspiesjes met citroen begin je een barbecue goed.
Wees ook met barbecueën creatief
Als de barbecue weer aan gaat, kun je natuurlijk kant-en-klaar gemarineerd vlees, vis en spiesjes kopen, maar zelf maken is echt veel lekkerder. Wees creatief en marineer vlees, vis en groenten zelf. Met de zalmspiesjes voor de barbecue laat je zien dat het helemaal niet moeilijk is om eens iets anders op de barbecue te leggen dan de eeuwige worstjes en speklappen. De marinade maak je met een paar simpele ingrediënten, de meeste daarvan heb je waarschijnlijk al in huis. Laat de vis een half uurtje marineren, zodat alle smaken goed in de vis kunnen trekken.
Leg eens vaker vis op de barbecue
Vis grillen op de barbecue heeft meerdere voordelen. De vis blijft lekker mals en sappig en is ook nog eens snel klaar. Zalmspiesjes kunnen het beste op een lage temperatuur gegrild worden. Ideaal dus om een barbecue op te starten. Voor de zalmspiesjes kies je het liefst de buitenste plekjes op de barbecue, want die zijn namelijk minder heet. Als je barbecuet op gas of de barbecue al warm is, leg dan een stuk folie onder de vis. Een aluminium bakje kan hiervoor ook goed werken.
Zalmspiesjes op de barbecue
Als je zalmspiesjes, of welke andere spiesjes dan ook, maakt voor op de barbecue, gebruik je meestal de houten prikkers. Hout kan verbranden en die prikkers kunnen dus vlam vatten of op zijn minst donker verkleuren. Zet daarom de houten spiesjes minimaal een uurtje in een groot glas gevuld met water waardoor ze zich vol kunnen zuigen met water.
Valt het weer tegen of heb je geen barbecue? De zalmspiesjes kun je ook prima in een grillpan of zelfs in een gewone koekenpan bakken. Zo kun je het hele jaar door genieten van heerlijke zalmspiesjes.
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee
De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.
Zalmspiesjes voor de barbecue
Print receptIngrediënten voor dit recept
- +/- 300 gram zalm zonder vel
- 2 citroenen
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel mosterd
- Chilivlokken
- een klein handje verse platte peterselie
- ½ theelepel korianderpoeder
- zout
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je zalmspiesjes voor de barbecue:
Laat de satéprikkers weken in water.
Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 2,5 bij 2,5 cm.
Maak de marinade in een diepe kom. Doe er een eetlepel olijfolie in en voeg het sap van een halve citroen toe. Pers de knoflook uit, doe de mosterd, chilivlokken naar smaak, een snuf zout en het korianderpoeder erbij. Hak de peterselie fijn en voeg het toe, meng alle ingrediënten door elkaar. Leg de zalmblokjes in de kom en schep voorzichtig door, zodat alle zalm bedekt is met de marinade. Laat een half uurtje marineren.
Was en boen de citroen schoon. Snijd hem in hele dunne plakjes.
Neem een satéprikker en rijg hier een blokje zalm aan, vervolgens een gevouwen plakje citroen, weer een blokje zalm, plakje citroen en eindig met zalm. Herhaal dit voor de overige zalmspiesjes.
Grill de zalmspiesjes op de barbecue of in de grillpan in een paar minuutjes gaar, de binnenkant mag nog wat rauw zijn.
Tafel lekker !!