Gebakken zeebaars op Italiaanse wijze
- 2 stuks verse zeebaars
- verse Italiaanse kruiden: salie, rozemarijn en oregano
- vers gemalen vier seizoenen peper
- vers gemalen zeezout
- bloem
- roomboter
- olijfolie
Vraag je visboer om de zeebaars van binnen schoon te maken. Spoel de zeebaars goed schoon en dep droog met keukenpapier.
Maak met een scherp mes over de hele vis inkepingen aan beide kanten. Maal flink zout en peper over de vis en wrijf het goed in de inkepingen. Strooi wat bloem op je handen en smeer de vis daar lichtjes mee in. Doe de Italiaanse kruiden in de buikholte van de zeebaars. Neem een goede anti-aanbakpan of een vispan en smelt er wat roomboter in. Voeg de olijfolie toe. Leg de zeebaars er in en bak ze ongeveer 10 minuten aan elke kant op middelmatig vuur tot ze mooi bruin en gaar zijn. Laat de vis even uitlekken op keukenpapier en serveer op een mooie schaal. Zo eenvoudig en écht heerlijk dit recept!
Tip: Serveer er mijn gegrilde kerstomaatjes en broccoli uit de oven bij!
Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten
Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.
Hoeveel gram moet de zeebaars zijn namelijk. Als ik zeebaars koop bij de visboer dan weegt dezeebaars bijna 2 kilo ( schoon vinnen ) en zo n zeebaars van 2 kilo is niet binnen 10 minuten gaar. Maar verder is het een goed degelijk lekker recept
Dat maakt in dit geval eigenlijk niet uit Wiebren… bij een grote zeebaars zal alleen de grilltijd wat langer zijn. Bij een kerntemperatuur van rond de 60 graden is de vis gaar.