Zeewolf met pittige tomatensaus – Een baarsachtige vis, die zich qua smaak en textuur onderscheidt, dat is zeewolf. De vis heeft een stevig, bijna vleesachtig visvlees. Het is dus een prachtige en veelzijdige vis om te stomen, te bakken, te pocheren en te grillen.
Alle pluspunten van zeewolf met pittige tomatensaus op een rijtje
Je avontuur met zeewolf start hier, met dit recept van zeewolf met pittige tomatensaus. Hier vind je alvast enkele grote pluspunten om zeewolf zo klaar te maken.
- Het kost je niet veel tijd. De zeewolf met pittige tomatensaus staat in ongeveer twintig minuten op tafel. Lekker snel dus.
- Dit hoofdgerecht met zeewolf is net zo geschikt voor een doordeweeks vismenu als voor een dinertje met gasten. Wedden dat je tafelgenoten verrast zullen zijn?
- Eet je standaard graag kabeljauw? Dan móét je die echt eens vervangen door zeewolf. Zeewolf heeft namelijk ook de milde en zoete smaak die je bij kabeljauw terugvindt, alleen zeewolf is net iets delicater, waardoor je zeewolf ook heel eenvoudig kan klaarmaken met een breed scala aan kruiden en verfijnde sausen. Dat bewijst dit recept.
- Zeewolf met pittige tomatensaus combineert erg lekker met pasta, aardappelpuree, rijst of frietjes. Dus, als je nog twijfelt over je te serveren bijgerecht, geen probleem, zolang je maar voor dit visgerecht kiest.
Twijfel je nog? Zeewolf is doorgaans goed verkrijgbaar bij de visboer, mogelijk ook bij de betere supermarkt. Dat omdat zeewolf voornamelijk gevangen wordt in de noordelijke Atlantische Oceaan en zelfs in de Noordzee.
Zeewolf is een gezonde keuze en bovendien een duurzame keuze, mits gevangen volgens een verantwoord visserijbeleid. Je kunt de vis ook vrij lang bewaren in de koelkast of vriezer, wat je weer voordeel oplevert bij het plannen van je maaltijden.
Probeer het maar eens, wie weet wordt zeewolf met pittige tomatensaus je favoriete visrecept.
Vis & Schaal- en schelpdieren
Vis mag vaker op de Nederlandse menukaart staan. Kies bij voorkeur voor vis uit de eigen Noordzee. Dat is duurzaam, gezond en lekker!
Zeewolf met pittige tomatensaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 zeewolffilets
- 140 gram tomatenpuree
- 250 ml verse room
- 1 chilipeper
- 12 troskerstomaten
- 1,5 theelepel currypoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- een paar takjes bieslook
- 50 gram geklaarde boter of ghee
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- fleur de sel
- peper uit de molen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je zeewolf met pittige tomatensaus:
Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een steelpan.
Pers de knoflook. Bak de geperste knoflook even aan in de hete olie. Voeg 140 gram tomatenpuree toe en laat die even aanstoven. Voeg het currypoeder en de cayennepeper toe en bak even mee aan. Voeg een eetlepel wittewijnazijn toe. Roer de room eronder en verminder de temperatuur van het vuur. De saus moet warm blijven, maar niet langer koken. Breng op smaak met een snufje fleur de sel en peper uit de molen.
Snijd de kerstomaten in vieren. Snijd de chilipeper in plakjes. Hak de bieslook fijn.
Verhit een eetlepel zonnebloemolie samen met de geklaarde boter of ghee in een koekenpan. Als de boter bruist bak je de vis. Bak de vis in een 2 à 3 minuten aan elke kant goudbruin.
Verdeel de pittige tomatensaus in het midden van de borden. Leg hier bovenop de gebakken zeewolf. Besprenkel met de gesneden tomaatjes, chilipeper en bieslook. Breng het geheel op smaak met fleur de sel en peper uit de molen.
Serveer de zeewolf met pittige tomatensaus direct.
Tafel lekker !!