• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Zeewolf met pittige tomatensaus: snel en smaakvol uit eigen keuken

Snel klaar, groots genieten: deze zeewolf met pittige tomatensaus maakt van elk etentje een klein feestmoment

Frederike door Frederike
in Visgerechten
0
1
Zeewolf met pittige tomatensaus

Zeewolf met pittige tomatensaus is een heerlijk visgerecht dat je zonder gedoe zelf thuis maakt. De zeewolf is een stevige vis met een milde, bijna zoete smaak die prachtig combineert met een kruidige tomatensaus vol verse ingrediënten. Zo’n recept laat zien dat je ook met weinig kookervaring een bijzonder visgerecht op tafel zet. Verse room, tomatenpuree, knoflook en een vleugje chili geven deze saus een fijne pittigheid die mooi in balans blijft. Zo breng je smaak én een klein avontuur op je bord, zonder dat het veel tijd kost.

De kracht van zeewolf met pittige tomatensaus zit in de eenvoud. Alles draait om goede, verse producten en een korte bereidingstijd. In minder dan een half uur staat dit gerecht dampend op tafel. Perfect voor een doordeweekse avond, maar ook verrassend genoeg als je gasten over de vloer hebt. Met een paar simpele stappen kun je de saus al vooraf maken, zodat je op het moment zelf alleen de vis nog hoeft te bakken. Zo blijft het ontspannen koken en genieten.

Zeewolf met pittige tomatensaus

Porties:4 personen
Voorbereiding:5 minuten
Bereiding:20 minuten
Wachttijd:0 minuten
Totale tijd:25 minuten

Ingrediënten:

  • 4 zeewolffilets
  • 140 gram tomatenpuree
  • 250 ml verse room
  • 1 chilipeper
  • 12 troskerstomaten
  • 1,5 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Een paar takjes bieslook
  • 50 gram geklaarde boter of ghee
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Fleur de sel
  • Peper uit de molen

Zo maak je zeewolf met pittige tomatensaus:

Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een steelpan. Pers de knoflook. Bak de geperste knoflook even aan in de hete olie. Voeg 140 gram tomatenpuree toe en laat die even aanstoven. Voeg het currypoeder en de cayennepeper toe en bak even mee aan. Voeg een eetlepel wittewijnazijn toe. Roer de room eronder en verminder de temperatuur van het vuur. De saus moet warm blijven, maar niet langer koken. Breng op smaak met een snufje fleur de sel en peper uit de molen.

Snijd de kerstomaten in vieren. Snijd de chilipeper in plakjes. Hak de bieslook fijn.

Verhit een eetlepel zonnebloemolie samen met de geklaarde boter of ghee in een koekenpan. Als de boter bruist bak je de vis. Bak de vis in een 2 à 3 minuten aan elke kant goudbruin.

Verdeel de pittige tomatensaus in het midden van de borden. Leg hier bovenop de gebakken zeewolf. Besprenkel met de gesneden tomaatjes, chilipeper en bieslook. Breng het geheel op smaak met fleur de sel en peper uit de molen.

Serveer de zeewolf met pittige tomatensaus direct.

Tafel lekker !!

Niveau: Makkelijk
Dieet: -
Kooktechniek: Bakken
Kooktijd: 15-30 minuten
Verse ingrediënten: Tomaten, Zeewolf

Zeewolf met pittige tomatensaus als eenvoudig visgerecht

Zeewolf met pittige tomatensaus is een prachtig voorbeeld van hoe je met eenvoudige ingrediënten iets bijzonders maakt. De stevige structuur van de zeewolf houdt de vis mooi heel tijdens het bakken en geeft een bijna vleesachtige beet. Met een saus van tomatenpuree, verse room en een snufje chili til je de smaak op zonder dat het zwaar wordt. Zo haal je het beste uit de vis én kun je eindeloos variëren. Probeer eens een scheutje witte wijn door de saus, of vervang de bieslook door peterselie als je dat in huis hebt.

Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak

Bij zeewolf met pittige tomatensaus merk je meteen wat verse ingrediënten doen. De tomatenpuree is geconcentreerd, maar de toevoeging van verse kerstomaten maakt het fris en levendig. Knoflook en chili geven een subtiele pit die niet overheerst. Koop je vis het liefst bij een betrouwbare visboer, zodat je zeker weet dat hij dagvers is. Room en ghee kun je gemakkelijk vervangen door respectievelijk plantaardige room of roomboter, maar de smaak van echte room geeft wel de mooiste binding en romigheid aan de saus.

Praktische serveertips en bewaren

Deze zeewolf met pittige tomatensaus is veelzijdig: serveer hem met een romige aardappelpuree, wat gestoomde rijst of zelfs met knapperige frietjes voor een wat stoerder bord. Een frisse salade erbij maakt het gerecht compleet. Over? Restjes kun je afgedekt tot een dag in de koelkast bewaren. Warm de saus langzaam op met een scheutje extra room, zodat hij niet schift. Vries je liever in? Dat kan ook: gebruik dan een luchtdicht bakje en laat de vis rustig ontdooien in de koelkast voordat je hem opnieuw opwarmt. Zo blijft de structuur van de vis mooi intact.

Met dit recept voor zeewolf met pittige tomatensaus haal je een smakelijk en toegankelijk visgerecht in huis dat je keer op keer op tafel kunt zetten. Eet smakelijk!

Zeewolf met pittige tomatensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 zeewolffilets
  • 140 gram tomatenpuree
  • 250 ml verse room
  • 1 chilipeper
  • 12 troskerstomaten
  • 1,5 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • een paar takjes bieslook
  • 50 gram geklaarde boter of ghee
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • fleur de sel
  • peper uit de molen

Bereidingswijze van dit recept

Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een steelpan.

Pers de knoflook. Bak de geperste knoflook even aan in de hete olie. Voeg 140 gram tomatenpuree toe en laat die even aanstoven. Voeg het currypoeder en de cayennepeper toe en bak even mee aan. Voeg een eetlepel wittewijnazijn toe. Roer de room eronder en verminder de temperatuur van het vuur. De saus moet warm blijven, maar niet langer koken. Breng op smaak met een snufje fleur de sel en peper uit de molen.

Snijd de kerstomaten in vieren. Snijd de chilipeper in plakjes. Hak de bieslook fijn.

Verhit een eetlepel zonnebloemolie samen met de geklaarde boter of ghee in een koekenpan. Als de boter bruist bak je de vis. Bak de vis in een 2 à 3 minuten aan elke kant goudbruin.

Verdeel de pittige tomatensaus in het midden van de borden. Leg hier bovenop de gebakken zeewolf. Besprenkel met de gesneden tomaatjes, chilipeper en bieslook. Breng het geheel op smaak met fleur de sel en peper uit de molen.

Serveer de zeewolf met pittige tomatensaus direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin6VerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten
Visgerechten

Makkelijke ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten

moules marinières
Visgerechten

Moules marinières; mosselen maken zoals op vakantie in Frankrijk

Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus
Visgerechten

Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus – snel én verfijnd

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!