• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Amerikaans broodje warm vlees: Philly steak sandwich

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
9
Philly steak sandwich

Amerikaans broodje warm vlees: Philly steak sandwich – Bij een Amerikaans broodje warm vlees, denk je misschien meteen aan een hamburger. Maar de Philly steak sandwich is totaal iets anders. Philly – de liefkozende afkorting van de stad Philadelphia – staat in de VS gelijk aan kaas. Net zoals we het predikaat “Goudse” in Nederland daarmee associëren. En nee, het wordt ook geen cheeseburger! Je maakt het broodje met entrecôte, kaas en groente en het is werkelijk waar verrukkelijk. Binnen een kwartier staat het op tafel en daarmee is het zowel een feestelijke lunch als een vullende aanvulling voor bij een kom soep als avondmaal. Ik vond het recept in een Amerikaans kookboek en vind het altijd weer een groot plezier om te eten.

Amerikaans broodje warm vlees:

Philly steak sandwich

Snel vleesgerecht voor 4 personen:

  • 200 à 300 gram entrecôte, rib eye, of biefstuk
  • 4 lekkere langwerpige broodjes
  • 2 groene paprika’s
  • 1 flinke ui of 2 kleintjes
  • 1 bakje smeerkaas (150 à 200 ml)
  • 1 el. olie
  • 1 klontje boter
  • peper en zout
  • Zoete chilisaus naar smaak

Snijd de ui in dunne ringen en bak ze een beetje knapperig in wat boter en olijfolie in een koekenpan. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en voeg ze toe aan de uienringen. Roerbak ze nog ongeveer 3 minuten door op een redelijk hoog vuur.

Snijd het vlees in dunne reepjes en bak ze nog een minuutje mee. Als je koekenpan te vol dreigt te worden, kun je beter eerst de paprika en ui eruit vissen en in dezelfde pan vervolgens het vlees bakken.

Smelt de smeerkaas in een steelpannetje op het vuur, totdat de kaas een saus is geworden, of warm het bakje met kaas op in de magnetron.

Snijd de broodjes door, beleg met met het vlees/paprika/ui prutje, bestrooi met peper en zout naar smaak en schenk er wat smeerkaas en chilisaus over. Om je vingers bij af te likken!

Vinden jullie de Philly steak sandwich ook zo lekker? Laat het ons weten en laat een bericht achter!

 

Tags: sandwich
DeelPin9VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gegrilde entrecote
Vleesgerechten

Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan

Fricandeau met rozemarijn
Vleesgerechten

Fricandeau met rozemarijn en een zalige jus

Kruidig gemarineerd lamshaasje
Vleesgerechten

Kruidig gemarineerd lamshaasje; makkelijk, snel & lekker lamsvlees

Kalfskotelet bakken
Vleesgerechten

Kalfskotelet bakken op het vuur of in de pan

Gemarineerde schouderkarbonade van de barbecue
Vleesgerechten

Makkelijk recept: gemarineerde schouderkarbonade van de barbecue

Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi
Vleesgerechten

Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Reacties 9

  1. Vanessa van Koppen says:
    8 jaar geleden

    Leuk om zo’n positieve reactie te horen. Originele toevoeging Ook, die Boursin! Zo zie je hoe leuk het is om creatief in de keuken te zijn!

    Beantwoorden
  2. The Flame says:
    8 jaar geleden

    Echt heel lekker. Ik heb het met Boursin gemaakt. En ook echt om je vingers bij af te likken!

    Beantwoorden
  3. Frana Berghout says:
    8 jaar geleden

    We gaan er mee aan de slag.

    Beantwoorden
  4. Vanessa says:
    8 jaar geleden

    Nou, Keukenprinses, dat lijkt me een hele leuke manier om je biefstuk op te maken. Geniet ervan!

    Beantwoorden
  5. Keuken prinses says:
    8 jaar geleden

    Last ik nou net biefstuk in de vriezer hebben liggen. Ik ga dit zeker maken. Ben reuze benieuwd

    Beantwoorden
  6. lijnchen says:
    10 jaar geleden

    Ik heb de broodjes nog niet gemaakt, maar ik ben al een tijd op zoek naar lekkere broodjes, het is niet gemakkelijk voor mij want ik ben helemaal geen keukenprinses en maak me heel erg druk als ik eters krijg. Met dit recept heb ik alvast een lekker lunchgerecht. Alvast bedankt ik ga het snel maken. Groetjes van lijnie

    Beantwoorden
  7. dennis says:
    10 jaar geleden

    was zeker lekker

    Beantwoorden
  8. Shar says:
    10 jaar geleden

    yum…dat klinkt errug lekker. Ga ik maken van nog wat plakjes rollade, lijkt mij ook heerlijk. Op het idee van de smeerkaas was ik nooit gekomen, ik was weer met Cheddar in de weer gegaan, maar dit klinkt heerlijk! Bedankt!

    Beantwoorden
    • Vanessa van Koppen says:
      10 jaar geleden

      Graag gedaan Shar, plakjes overgebleven rollade klinken ook heel goed. Zo zie je maar, dat creatief met kliekjes tot hele lekkere nieuwe dingen kunnen leiden!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!