Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Bavette uit de pan; met knoflookboter

Bavette hoeft niet altijd op de barbecue

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
bavette knoflookboter

Bavette uit de pan – Liefhebbers van echt smaakvol vlees zullen zeker genieten van de in de pan gebakken bavette, met een zalige saus van knoflookboter. Vind je het klaarmaken van een groot stuk vlees eng? Dat is met dit recept zeker niet nodig. Groot vlees zal niet zo snel mislukken, en als je het recept volgt kan er weinig misgaan. Ook jij kunt indruk op je gasten maken met een groot stuk vlees.

Bavette uit de pan, een goed alternatief voor biefstuk

Je kent bavette vooral van de barbecue, maar bavette, ook wel vanglap genoemd, wordt ook vaak gebruikt in gehakt of als stoofvlees omdat hij een lange, grove, draad heeft. Als je dit vlees marineert en in dunne plakjes op de draad snijdt, heb je een geweldig smaakvol stukje rundvlees wat, als het goed is klaargemaakt, niet onder doet voor een biefstuk. Dus ga eens voor een bavette uit de pan. Daar ga je geen spijt van krijgen.

Maak een vrij dun stuk vlees dikker door het dubbel te vouwen voor het bakken voor een rosé binnenkant

Dikke stukken voor rood vlees

Bavette is een lange vrij dikke lap rundvlees en dus niet zoals, bijvoorbeeld een rosbief mooi rond. Wil je de bavette toch medium of rood gebakken hebben, vouw het vlees dan dubbel en bind het eventueel met slagerstouw bij elkaar zodat je een dikker stuk vlees hebt. Op die manier kun je het even fel aanbakken in de pan voor een mooie bruine korst, zonder dat het te gaar wordt. Daarna haal je de bavette uit de pan en laat je het, zoals alle vleesgerechten die je kort bakt, rusten, zodat de sappen tijdens het snijden niet allemaal uit het vlees lopen. In de tijd dat het vlees rust maak je de saus. Voor het snijden haal je het vlees even door de warme saus, zodat die het hele stuk vlees bedekt, wat het extra lekker maakt. De rest van de saus serveer je er apart bij.

bavette met knoflookboter
Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

Bavette uit de pan

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 740 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • bavette van 600-800 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel + 1 glas witte wijn
  • zout en peper
  • 4 tenen knoflook
  • 4 eetlepels boter
  • 3 takjes platte peterselie, grof gehakt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bavette uit de pan:

Dep de bavette droog.

Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel witte wijn en 1 uitgeperst teentje knoflook en besmeer hiermee het hele stuk vlees. Bestrooi het vlees lichtjes met zwarte peper uit de molen.

Vouw of rol het vlees op en doe het in een ziplock zakje waar je zo veel mogelijk lucht uitlaat. Leg minimaal een nacht in de koelkast om te marineren.

Snijd de knoflook met een mes in kleine stukjes.

Dep het vlees droog en bestrooi met zout en eventueel nog iets peper. Vouw het vlees dubbel of rol het op. Bind het eventueel samen met 3 stukken slagerstouw.

Verwarm een pan met dikke bodem en laat hierin 2 eetlepels boter smelten.

Bak het vlees kort aan op een hoog vuur tot het mooi bruin van kleur is. Bak ongeveer 3 tot 4 minuten aan beide zijden. Zet het vuur laag en leg de bavette op een bord en dek het af met aluminiumfolie.

Smelt de resterende boter in de pan en bak de knoflook zachtjes aan. Blus dit af met een glas witte wijn en laat dit 3 tot 5 minuten zachtjes koken. Roer de aanbaksels goed los, want die geven veel smaak. Voeg er als laatste de gehakte peterselie aan toe.

Leg nu de bavette weer in de pan, wentel het vlees kort door de hete saus, zodat het hele stuk vlees een dun laagje saus heeft.

Leg de bavette uit de pan op een snijplank en snij er met een heel scherp mes mooie dunne plakken van. Serveer er de resterende saus er apart bij.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Rundvlees - Bavette
DeelPin8TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Reacties 3

  1. Lies says:
    2 jaar geleden

    Hier staat geen recept bij?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Excuses Lies, inmiddels staat die er wel 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!