Beef back ribs van de BBQ – Als je van barbecueën houdt, ken je ongetwijfeld de spareribs. Wat in Nederland algemeen onder spareribs wordt verstaan, zijn de ribben van het varken. Maar wist je dat er ook runderspareribs verkocht worden? En dat je dat heerlijke rundvlees op de barbecue kunt leggen? Nee? Ga dan snel op zoek naar de beef back ribs, want ze zijn verschrikkelijk lekker. Het garen kost wel even wat tijd. Maar hé, op een zwoele zomeravond met een glas wijn of een biertje in de hand is dat toch helemaal niet erg!
Runderspareribs
De Engelse naam zegt het al, beef back ribs, ribben gesneden uit de rug van het rund. Ze zijn een beetje groter dan de bekende varkensspareribs. Je kunt ze op verschillende manieren maken. Beef back ribs van de BBQ zijn erg lekker, maar heb je geen barbecue, of wil je ze liever in de oven maken? Geen probleem, ook dat gaat prima! Omdat het vlees langzaam wordt gegaard, en op een lagere temperatuur, heb je straks vlees dat zo van het bot valt. Uiteraard staat en valt het eindresultaat met de kwaliteit vlees die je koopt. In de supermarkt zul je waarschijnlijk geen beef back ribs vinden. Dus ga op zoek naar een goede slager. Hij of zij kan je meer vertellen over de herkomst van het vlees en je ook tips geven over hoe je het moet bereiden.
Soms is simpel het allerlekkerst!
Onderstaand een recept voor een basic bereiding van beef back ribs. Dat betekent zonder marinade, alleen op smaak gebracht met wat zout en peper. Dat klinkt misschien wat simpel, maar als je rundvlees van echt goede kwaliteit gebruikt, dan heb je voor heerlijke beef back ribs van de BBQ eigenlijk niet meer nodig.
Als je rundvlees van echt goede kwaliteit gebruikt, dan heb je voor heerlijke beef back ribs van de BBQ eigenlijk niet meer nodig.
Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten
Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Beef back ribs van de BBQ
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 beef back ribs van ongeveer 800 gram per stuk, op kamertemperatuur
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Verder nodig: barbecue met een deksel, aluminiumfolie, kernthermometer.
Zo maak je beef back ribs van de BBQ:
Verhit de BBQ tot ongeveer 150 graden.
Rooster de beef back ribs rondom bruin. Let er op dat ze niet verbranden. Haal ze van de BBQ. Bestrooi de ribs met peper en zout.
Verpak de runderspareribs vervolgens in aluminiumfolie en leg ze terug op het rooster. Doe het deksel van de BBQ dicht en zorg dat de temperatuur in de BBQ tussen de 120 en 140 graden blijft. Keer de pakketjes af en toe om.
Aan het einde van de bereidingstijd is de kerntemperatuur ongeveer 90 graden. Haal de beef back ribs van de BBQ en verwijder het aluminiumfolie. Snijd de runderspareribs in porties en serveer met een lekkere BBQ saus en een aardappelsalade of stokbrood.
Tafel lekker !!