• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

0
Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ – Als je van barbecueën houdt, ken je ongetwijfeld de spareribs. Wat in Nederland algemeen onder spareribs wordt verstaan, zijn de ribben van het varken. Maar wist je dat er ook runderspareribs verkocht worden? En dat je dat heerlijke rundvlees op de barbecue kunt leggen? Nee? Ga dan snel op zoek naar de beef back ribs, want ze zijn verschrikkelijk lekker. Het garen kost wel even wat tijd.  Maar hé, op een zwoele zomeravond met een glas wijn of een biertje in de hand is dat toch helemaal niet erg!

Runderspareribs

De Engelse naam zegt het al, beef back ribs, ribben gesneden uit de rug van het rund. Ze zijn een beetje groter dan de bekende varkensspareribs. Je kunt ze op verschillende manieren maken. Beef back ribs van de BBQ zijn erg lekker, maar heb je geen barbecue, of wil je ze liever in de oven maken? Geen probleem, ook dat gaat prima! Omdat het vlees langzaam wordt gegaard, en op een lagere temperatuur, heb je straks vlees dat zo van het bot valt. Uiteraard staat en valt het eindresultaat met de kwaliteit vlees die je koopt. In de supermarkt zul je waarschijnlijk geen beef back ribs vinden. Dus ga op zoek naar een goede slager. Hij of zij kan je meer vertellen over de herkomst van het vlees en je ook tips geven over hoe je het moet bereiden.

Soms is simpel het allerlekkerst!

Onderstaand een recept voor een basic bereiding van beef back ribs. Dat betekent zonder marinade, alleen op smaak gebracht met wat zout en peper. Dat klinkt misschien wat simpel, maar als je rundvlees van echt goede kwaliteit gebruikt, dan heb je voor heerlijke beef back ribs van de BBQ eigenlijk niet meer nodig.

Als je rundvlees van echt goede kwaliteit gebruikt, dan heb je voor heerlijke beef back ribs van de BBQ eigenlijk niet meer nodig.

Beef back ribs roosteren
Beef back rib geroosterd
Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Beef back ribs van de BBQ

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 beef back ribs van ongeveer 800 gram per stuk, op kamertemperatuur
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Verder nodig: barbecue met een deksel, aluminiumfolie, kernthermometer.

Zo maak je beef back ribs van de BBQ:

Verhit de BBQ tot ongeveer 150 graden.

Rooster de beef back ribs rondom bruin. Let er op dat ze niet verbranden.  Haal ze van de BBQ. Bestrooi de ribs met peper en zout.

Verpak de runderspareribs vervolgens in aluminiumfolie en leg ze terug op het rooster. Doe het deksel van de BBQ dicht en zorg dat de temperatuur in de BBQ tussen de 120 en 140 graden blijft. Keer de pakketjes af en toe om.

Aan het einde van de bereidingstijd is de kerntemperatuur ongeveer 90 graden. Haal de beef back ribs van de BBQ en verwijder het aluminiumfolie. Snijd de runderspareribs in porties en serveer met een lekkere BBQ saus en een aardappelsalade of stokbrood.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.