Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Beierse schnitzel een schnitzel met iets extra’s

Een kruidige schnitzel met ananas, ham en kaas

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
Beierse schnitzel

Beierse schnitzel met ananas, ham en kaas – Een varkensschnitzel met een kruidig korstje met daarop ananas en ham met gesmolten kaas.

Kende jij de Beierse schnitzel al?

Schnitzels kunnen van varkensvlees, kalfsvlees of kipfilet gemaakt worden. Maar wist je dat het laagje paneermeel bijna net zo belangrijk is als het soort vlees dat gebruikt wordt voor een schnitzel? De gewone standaardvariant wordt meestal gemaakt van paneermeel waar niet echt iets van smaak aan toegevoegd is. Soms alleen een beetje zout en peper.

De alom bekende Hongaarse schnitzel (vroeger bekend als de zigeunerschnitzel) zit propvol smaak door het gebruik van onder andere paprika, knoflook en kruiden. Dat geeft het vlees zoveel smaak dat er verder niet veel meer gekruid hoeft te worden.

De Beierse schnitzel heeft zijn eigen specifieke kruiden waaronder paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en marjolein, maar is minder uitgesproken van smaak dan de Hongaarse schnitzel. In dit recept is de marjolein vervangen door oregano omdat marjolein in de meeste keukenkastjes niet voorkomt.

De Beierse schnitzel is een schnitzel met een extra topping

Schnitzels worden meestal geserveerd met een schijfje citroen om ze net een beetje meer smaak te geven. Er wordt vaak een saus of ander bijgerecht geserveerd bij een schnitzel. Dit kan een zigeunersaus, pepersaus of champignonsaus zijn. Ook gebakken ui en/of champignons zijn erg populair bij een schnitzel.

De Beierse schnitzel wordt meestal geserveerd met ananas, gekookte ham en een laag gesmolten kaas. Die schnitzel heet in Beieren de Beierse schnitzel, in Nederland zou je er door het gebruik van ananas, ham en kaas de naam Hawaï aanplakken, want zo weet iedereen wat er bedoeld wordt.

Schnitzels bakken of toch frituren?

Als je een echte schnitzel wilt eten, moet je niet op de calorieën letten. De platgeslagen en gepaneerde lap vlees dient gefrituurd of in ruim boter met olie gebakken te worden. De ruime hoeveelheid vetstof is nodig om de paneerlaag mooi egaal bruin en krokant te krijgen. Als je bak- of frituurvet goed heet is en je niet te veel tegelijk bakt, valt het vette van een schnitzel best mee. Als de temperatuur te laag is of als er teveel vlees tegelijk wordt gebakken is het een ander verhaal. Dan wordt de korst echt niet krokant en behoorlijk vet.

Schnitzels zelf paneren

Schnitzels

Heerlijke recepten voor schnitzels. Inclusief tips voor paneren.

Beierse schnitzel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 varkensschnitzels
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • 200 gram paneermeel
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper
  • 4 schijven verse ananas
  • 4 plakjes gekookte ham
  • 4 plakken jonge kaas
  • olie om in te frituren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een Beierse schnitzel:

Bedek de schnitzels met huishoudfolie en sla ze dan plat met een vleeshamer of pan.

Bestrooi het vlees met zout en peper en zet opzij.

Zet 3 borden klaar. Een met bloem, een met losgeklopt ei en 2 eetlepels water en een met paneermeel. Meng de paprikapoeder, oregano, knoflook en uipoeder samen met een beetje zout en peper door het paneermeel.

Haal de schnitzels een voor een door de bloem, het ei en dan door het paneermeel. Herhaal als je alle schnitzels hebt gepaneerd, eventueel de stappen van het ei en paneermeel.

Verwarm een oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de ananas, ham en de kaas klaar.

Verhit de frituur of een grote koekenpan met ruim olie tot 180 graden. Bak hierin de schnitzels een voor een in een paar minuten goudbruin en krokant.

Leg de schnitzels op de bakplaat met bakpapier als je ze gebakken hebt. Beleg iedere schnitzel met een plak ananas, een plak ham en daarop de kaas. Zet dit in de oven zodat de kaas smelt en de schnitzel lekker worm wordt.

Serveer de Beierse schnitzels met aardappelsalade, of een andere aardappelvariant en gekookte groente of een frisse salade.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin2TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!