• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

Bij een lekkere biefstuk hoort een echte champignonsaus

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
1
Biefstuk met champignonroomsaus

Biefstuk met champignonroomsaus – Een van de populairste sauzen voor biefstuk of varkenshaas is een champignonroomsaus. Die maak je niet uit een pakje maar helemaal zelf. Want in een champignonroomsaus hoort verse room en verse champignons. Moeilijk te maken is het recept voor biefstuk met champignonroomsaus niet, eerder makkelijk, maar wel heel erg lekker.

Echte champignonroomsaus maken

Biefstuk met champignonroomsaus uit een pakje is lekker makkelijk. Maar als er een saus is die je echt zelf moet maken dan is het wel de champignonroomsaus. Want ben je ooit lekkere champignons tegengekomen in een saus gemaakt met een zakje? Misschien wel als je ze er zelf aan toevoegt, maar dan kun je met hetzelfde werk ook de hele saus makkelijk zelf maken. In zelfgemaakte champignonroomsaus zitten echte champignons en ook nog eens veel minder zout. Wel zo lekker bij de biefstuk. Die champignons gaar je even kort in een bouillon die je weer gebruikt voor de saus. Zo gaat niets van de smaak verloren. Inspiratie nodig? Lees het recept voor biefstuk met champignonroomsaus.

Het recept voor een perfecte biefstuk met champignonroomsaus

Als je het recept voor biefstuk met champignonroomsaus gaat maken is het belangrijk dat dat heerlijke stukje rundvlees eerst een tijdje op temperatuur kan komen. Doordat het vlees dan niet meer zo koud is, kun je hem mooier bruin bakken en schrikt het vlees ook niet van die temperatuurshock. Dit kan er zelfs bij de beste biefstuk ervoor zorgen dat het vlees makkelijk taai wordt.

Als je biefstuk gaat bakken zorg er dan voor dat de pan echt goed heet is. Gebruik boter en olie zodat de boter niet verbrand. Wees ook niet bang om te weinig boter te gebruiken, je hoeft de boter niet bij de biefstuk met champignonroomsaus op te eten. Die boter is erg lekker als basis voor een jus, voor bij de eventuele gekookte aardappelen die je bij het vleesgerecht kan serveren.

Dit is de reden dat een biefstuk in een restaurant vaak zo lekker is

Oké, het begint natuurlijk bij een goede biefstuk en de manier van bakken, maar dat is niet alleen de reden. Het zal je verbazen, in een restaurant moet de bediening de borden naar de tafel brengen. Dit heeft tijd nodig en die tijd maakt het grote verschil. Het vlees heeft namelijk tijd nodig om de sappen te verdelen. Snijd je de biefstuk direct aan, zoals thuis vaak gebeurt, dan lopen al die heerlijke sappen makkelijk uit het vlees. Dat is iets wat je niet wil, want je wil tenslotte een lekker sappige en malse biefstuk met champignonroomsaus toch? Dus, tijd is het geheim en niet een bijzonder recept.

Biefstuk

Biefstuk, een heerlijk mals stukje rundvlees

Goede biefstuk kopen, die lekker bakken en serveren met een saus. Feest! Alles over de verschillende soorten biefstuk, inclusief recepten.

Biefstuk champignonroomsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 biefstukken
  • 2 x 25 gram boter
  • 1 eetlepel olie
  • 25 gram bloem
  • 1 ui
  • 200 ml bouillon
  • 200 gram champignons
  • 2 takjes peterselie
  • zout en peper
  • 50 - 100 ml slagroom

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een heerlijke biefstuk met champignonroomsaus:

Haal de biefstuk uit de koelkast en leg die op een schone snijplank om even op temperatuur te komen.

Verwarm de bouillon en snijd de champignons in schijfjes. Kook de schijfjes champignons in ongeveer 5 minuten in de bouillon tot ze beetgaar zijn. Haal ze uit het vocht en zet apart.

Snijd de ui heel fijn. Verwarm de boter en laat de ui hierin zacht smoren. Laat het niet bruin worden.

Doe de bloem erbij en roer goed door tot de bloem gaar is.

Voeg de bouillon in etappes toe en roer steeds goed door. Laat de saus even doorkoken.

Breng de basissaus op smaak met zout en peper naar smaak.

Voeg de champignons en de room toe, roer even door elkaar en zet opzij.

Verhit 25 gram boter in een koekenpan en voeg er een eetlepel olie aan toe.

Bestrooi de biefstuk met zout en peper.

Bak beide kanten 1 minuut op hoog vuur en draai het vuur dan lager. Laat de biefstuk nog een minuut of 3 op laag vuur garen voor een medium biefstuk.

Leg de biefstukken op een bord en laat ze even rusten. 

Snijd de peterselie en voeg ook die toe aan de saus. Warm alles goed door.

Leg de biefstuk op een bord en schep er een lepel saus bij. 

Serveer de biefstuk met champignonroomsaus direct. 

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin6VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Pikante drumsticks van de barbecue
Vleesgerechten

Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade

Oosterse kippendijen van de barbecue
Vleesgerechten

Oosterse kippendijen van de barbecue

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!