Biefstuk met gebakken champignons en ui – Dit recept is het voorbeeld dat lekker koken echt niet veel tijd kost en dat het ook niet moeilijk is. In nog geen half uur heb je een heerlijke gebakken biefstuk met vers gebakken champignons en uien op tafel staan.
Een echt lekkere biefstuk
Als je een lekkere maaltijd met vlees op tafel wil zetten, dan is biefstuk een perfecte keuze. Koop hiervoor een biefstuk van goede kwaliteit. Vooral bij biefstuk is dit van groot belang. Heb je een mindere kwaliteit, dan heb je al gauw kans op een taai stukjes vlees. De manier van biefstuk klaarmaken heeft ook veel invloed op het eindresultaat.
Rundvlees houdt niet van grote temperatuurverschillen
Als je de biefstuk met gebakken champignons en uien gaat bakken, haal dan het rundvlees al minimaal een kwartier eerder uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Daarna hoef je het vlees maar kort te bakken en even te laten rusten voor het lekkerste resultaat. Hoe lang je de biefstuk bakt is per biefstuk verschillend en heel persoonlijk. Het ligt er aan hoe dik de biefstuk gesneden is en hoe gaar je hem het liefste eet. Gemiddeld genomen kun je voor een vrij rode biefstuk 2-3 minuten per kant aanhouden, een medium biefstuk heeft ongeveer 3-4 minuten per kant nodig en een well-done 5-6 minuten.
Biefstuk met gebakken champignons en ui
Gebakken champignons zijn erg lekker bij een biefstuk. Door ze samen met ontbijtspek en uien in een beetje roomboter te bakken krijgen ze een heerlijke volle smaak. De gebakken champignons en ui bak je in een aparte pan, zodat de champignons goed droog kunnen bakken, ze laten nogal eens vocht los tijdens het garen. Zou je dit in de pan bij de biefstuk bakken dan heb je kans dat je de biefstuk gaat stoven in plaats van bakken.
Benut alle smaken van de biefstuk met gebakken champignons en ui
De champignons en uien maak je in een aparte koekenpan klaar, maar als de biefstukken rusten heb je een pan met heerlijke aanbaksels van het vlees. Door de gebakken champignons in de aanbaksels nog even te verwarmen, vlak voor het serveren haal je al die lekkere smaken uit de pan en serveer je de lekkerste biefstuk met gebakken champignons en ui ooit. Enthousiast geworden? Kijk bij onze andere vleesrecepten voor nog meer heerlijke ideeën.
Uien; veelzijdig en onmisbaar
Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.
Biefstuk, een heerlijk mals stukje rundvlees
Goede biefstuk kopen, die lekker bakken en serveren met een saus. Feest! Alles over de verschillende soorten biefstuk, inclusief recepten.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Biefstuk met gebakken champignons en ui
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 biefstukken
- 25 gram olie
- 2 x 25 gram boter
- 250 gram champignons
- 2 uien
- 50 gram ontbijtspek
- zout en peper
- takje verse tijm (optioneel)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je biefstuk met gebakken champignons en ui:
Haal de biefstukken uit de koelkast en laat ze even op temperatuur komen.
Snijd de ui in halve ringen en de champignons naar wens in kwarten of plakjes.
Snijd het spek in kleine stukjes.
Verwarm 25 gram boter en bak hierin het spek.
Voeg er de champignons aan toe en laat bakken tot ze bijna droog zijn.
Voeg er de ui aan toe en bak alles samen gaar.
Voeg er nu de tijm aan toe en breng alles op smaak met zout en peper.
Breng het vlees op smaak met zout en peper.
Verhit 25 gram boter in een andere koekenpan en voeg er een eetlepel olie aan toe. Verwarm tot de boter heet is, maar nog niet echt verkleurd. Bak de biefstuk, naar wens, ongeveer 3 minuten per kant. Draai hem niet te vaak, maar houd hem wel in beweging. Prik niet in het vlees, want dan gaan de kostbare sappen verloren.
Haal de biefstukken uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat ze zo een paar minuten rusten.
In de tijd dat de biefstuk rust, verwarm je de gebakken champignons en ui in de pan waarin je de biefstuk hebt gebakken.
Haal de biefstukken uit de folie en leg ze op een bord, schep er een royale lepel van de gebakken champignons en ui erbij en serveer dit met een lekkere salade en brood.
Tafel lekker !!