Biefstuk met roquefortsaus – Maak een goede biefstuk compleet met een romige roquefortsaus. Blauwe kaas en biefstuk, dat is een perfecte combinatie van smaken.
Biefstuk is luxe en hopelijk heb je dat besef altijd als je een biefstukje koopt. Je kunt voor de laagste prijs gaan of je kunt voor kwaliteit kiezen. Een combinatie van die twee bestaat eigenlijk niet. Als je dan biefstuk eet, eet dan een goede biefstuk en behandel dat mooie stukje rundvlees met heel veel liefde. Maak eens een biefstuk met roquefortsaus, dan komt dat echt goed. Daar ga je ’s avonds even echt voor zitten.
Laat zien wat je hebt gebruikt
Als je een roquefortsaus bij de biefstuk maakt, is het leuk om te laten zien dat je ook echt roquefort hebt gebruikt. Je maakt eerst een witte basissaus met melk. Hieraan voeg je ongeveer 2/3 van je kaas aan toe en laat dit in de saus smelten.
Door niet alle kaas ineens toe te voegen krijg je een romige saus met stukjes heerlijke, krachtige kaas. Later verdeel je de rest van de kaas over de saus. Goed voor de smaak, maar ook zeker voor het uiterlijk. Het oog wil tenslotte ook wat.
Wat eet je bij een biefstuk met roquefortsaus?
Een biefstukje is natuurlijk geen hoofdgerecht. Daar hoort meer bij. Toch is biefstuk met roquefortsaus al een belangrijk deel van je maaltijd. Je kunt dit vleesgerecht met van alles serveren, maar vaak is eenvoud de kracht. Als je die biefstuk en de saus met liefde maakt, wil je dat natuurlijk ook doen met de bijgerechten. Denk aan echte Vlaamse frieten, bijvoorbeeld, met huisgemaakte mayonaise en een verse salade. Ovenaardappelen met gerookte paprika kun je trouwens ook heel goed serveren bij de biefstuk met roquefortsaus. Met een eenvoudige, maar superlekkere bindsla met tomatensalsa is het feest compleet.
Biefstuk, een heerlijk mals stukje rundvlees
Goede biefstuk kopen, die lekker bakken en serveren met een saus. Feest! Alles over de verschillende soorten biefstuk, inclusief recepten.
Roquefort; Wereldberoemde Franse kaas
Roquefort de blauwaderkaas met behoorlijk wat pit gemaakt volgens eeuwenoude traditie. Een kanjer voor op je kaasplank en in de keuken.
Biefstuk met roquefortsaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 biefstukken
- 2 x 25 gram boter
- 1 eetlepel olie
- 25 gram bloem
- 250 ml melk
- zout
- peper
- 50 ml slagroom
- 150 gram Roquefort
Bereidingswijze van dit recept
Biefstuk met roquefortsaus maak je zo:
Haal de biefstuk uit de koelkast en leg ze op een schone snijplank om even op temperatuur te komen.
Smelt in een steelpannetje de boter voor de saus en roer de bloem er doorheen. Roer net zo lang tot de bloem gaar is, dit zie je doordat er een laagje op de bodem van je pan komt. Voeg het vocht er nu in 3 gedeeltes aan toe. Roer steeds totdat de saus weer egaal is voordat je de volgende portie melk toevoegt. Voeg ⅔ van de kaas aan de saus toe en roer dit er krachtig doorheen.
Verhit in een koekenpan 25 gram boter en voeg er een eetlepel olie aan toe. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak beide kanten een minuut en draai het vuur dan lager en laat de biefstuk nog een minuut of drie op laag vuur garen voor een medium biefstuk. Leg de biefstukken op een bord en laat ze even rusten.
Kook de saus nog even goed door en breng de roquefortsaus op smaak met royaal peper en een klein beetje zout.
Leg de biefstukken op de borden en schep een beetje roquefortsaus half over het vlees en verkruimel er wat stukjes kaas overheen.
Serveer Vlaamse frieten en een verse salade bij de biefstuk met roquefortsaus.
Tafel lekker !!