• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Biefstuk van de grill; met een fantastische marinade

Inclusief het recept voor een heerlijke barbecue kruidenmix

1
biefstuk van de grill

Dit recept voor biefstuk van de grill wil je niet missen bij een gezellige barbecue of een lekker etentje thuis. Met dit recept maak je biefstuk van de grill die heerlijk mals en vol van smaak is. Je maakt een simpele maar smaakvolle marinade met olie, azijn en een zelf samengestelde bbq-kruidenmix. Zo geef je jouw vlees net dat beetje extra, zonder dat het zijn pure smaak verliest. Vraag je slager gerust om de biefstuk even door een vermalser te halen, zodat de marinade er goed in kan trekken en je straks een boterzachte biefstuk op tafel zet.

Een goede biefstuk van de grill heeft niet veel nodig. Laat het vlees rustig op temperatuur komen voordat je het grilt en zorg dat de grill echt goed heet is. Zo krijg je een mooie korst en blijft de binnenkant sappig. Met een paar takjes verse tijm en grof zeezout maak je het helemaal af. Dit recept voor biefstuk van de grill is ideaal als je net wat meer wilt dan een standaard hamburger op de barbecue. Serveer er wat aardappeltjes of een frisse salade bij en je maakt er voor iedereen een feestje van. Zo eenvoudig kan lekker eten zijn.

BBQ- kruidenmix

Maak met dit makkelijke recept zelf eenvoudig een kruidenmix voor de barbecue. Je hebt deze mix nodig bij het recept voor biefstuk van de grill. Maar je kunt gerust een beetje meer maken, want bij de volgende barbecue gebruik je het gewoon weer.

  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl rozemarijn
  • 3 tl oregano
  • 1 tl nootmuskaat
  • 6 tl grove zwarte peper
  • 2 tl chilivlokken
  • 3 tl gedroogde uien stukjes
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Meng alles door elkaar en bewaar in een afgesloten potje.

Biefstuk van de grill

Porties:4 personen
Voorbereiding:10 minuten
Bereiding:10 minuten
Wachttijd:180 minuten
Totale tijd:200 minuten

Ingrediënten:

  • 4 biefstukken van +/- 150 gram
  • 6 eetlepels olie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels bbq-kruidenmix
  • zout naar smaak
  • takjes tijm

Zo maak je biefstuk van de grill:

Meng voor de marinade de specerijen met de olie en azijn. Bestrijk hiermee de biefstukken en zet dit afgedekt minimaal 3 uur koel weg om de smaken in te laten trekken.

Haal de biefstukken een half uur voor bereiding uit de koelkast om op temperatuur te komen. Verhit de grill tot zeer heet. Gril de biefstuk 3 tot 4 minuten aan beide kanten. Leg ze op een plank en laat ze 5 minuten rusten. Verdeel de biefstuk van de grill over 4 borden en bestrooi deze met verse tijm en grof zeezout.

Tafel lekker !!

Niveau

Makkelijk

Kooktechniek

GrillenBarbecue

Kooktijd

Langer dan 60 minuten

Verse ingrediënten

Biefstuk

Biefstuk van de grill is een klassieker die je met een paar eenvoudige stappen zelf op tafel zet. Het geheim zit in de marinade, die niet is bedoeld om minder goed vlees te verhullen, maar juist om de pure smaak van een goed stuk rundvlees te versterken. Verse ingrediënten maken echt het verschil. Gebruik verse tijm, goede olie en zorg dat je bbq-kruidenmix niet uit een zakje komt, maar gewoon uit jouw eigen keukenkastje. Zo weet je precies wat erin zit en geef je jouw biefstuk van de grill die extra kick.

Je kunt voor deze biefstuk van de grill prima een stuk vlees van de slager nemen. Vraag meteen of de slager het vlees wil vermalsen. Zo trek je de marinade beter in het vlees en maak je het nog malser. De witte wijnazijn zorgt dat de eiwitten in het vlees een beetje afbreken, waardoor je straks een botermals stukje biefstuk op je bord hebt. De grill doet de rest. Laat die echt goed heet worden voordat je het vlees erop legt. Dat maakt jouw biefstuk van de grill nog sappiger.

Met verse kruiden

Gebruik altijd verse kruiden bij biefstuk van de grill. Een paar takjes tijm of rozemarijn geven het vlees extra geur en smaak. Strooi wat grof zeezout vlak voor het serveren over de biefstuk en je hebt een eenvoudige maar heerlijke finishing touch. Een goede biefstuk heeft niet veel poespas nodig. Dat is het mooie van biefstuk van de grill: je laat het vlees spreken. Met een zelfgemaakte bbq-kruidenmix kun je blijven variëren. Voeg eens wat gerookt paprikapoeder toe voor een subtiele rooksmaak.

Serveer jouw biefstuk van de grill met wat gegrilde groenten of een simpele salade. Zo blijft het gerecht licht en fris. Aardappeltjes uit de oven of patat maken het helemaal af. Wil je de biefstuk later nog eens opwarmen? Dat kan, maar doe dat langzaam in een oven van ongeveer 100 graden. Zo droogt het vlees niet uit en blijft jouw biefstuk van de grill lekker sappig.

Genieten van biefstuk van de grill in de tuin

Voor veel mensen hoort biefstuk van de grill echt bij zomeravonden buiten. Toch kun je het ook binnen maken als je een grillpan hebt. Zet de ramen open, grill de biefstuk kort en laat hem daarna even rusten. Zo komt het vlees op smaak en kun je genieten van een malse biefstuk van de grill in je eigen keuken. Gebruik je een barbecue? Let dan op de temperatuur. Een te koude barbecue laat het vlees stoven in plaats van grillen. Een goed heet rooster is essentieel voor een mooie korst en een sappige binnenkant.

Kies je voor biefstuk van de grill, dan kies je voor vers, simpel en smaakvol. Dat maakt dit gerecht zo geliefd. Of je nu een dure of een goedkopere biefstuk gebruikt, de marinade doet zijn werk. Een mooie tip is om wat extra marinade te maken en die de volgende keer weer te gebruiken. Bewaar de kruidenmix in een afgesloten potje en je bent altijd voorbereid op een spontane barbecue.

De oorsprong van biefstuk van de grill zit in het ambacht van de slager en het eenvoudige idee dat een goed stuk vlees niet veel nodig heeft. Met aandacht, een goede grill en een beetje tijd zet je een gerecht op tafel waar iedereen blij van wordt. Zo simpel kan het zijn.

Biefstuk van de grill

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 biefstukken van +/- 150 gram
  • 6 eetlepels olie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels bbq-kruidenmix
  • zout naar smaak
  • takjes tijm

Bereidingswijze van dit recept

Meng voor de marinade de specerijen met de olie en azijn. Bestrijk hiermee de biefstukken en zet dit afgedekt minimaal 3 uur koel weg om de smaken in te laten trekken.

Haal de biefstukken een half uur voor bereiding uit de koelkast om op temperatuur te komen. Verhit de grill tot zeer heet. Gril de biefstuk 3 tot 4 minuten aan beide kanten. Leg ze op een plank en laat ze 5 minuten rusten. Verdeel de biefstuk van de grill over 4 borden en bestrooi deze met verse tijm en grof zeezout.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Biefstuk met zelfgemaakte pepersaus

    Thuisrestaurant: biefstuk met zelfgemaakte pepersaus

  • spies van biefstuk

    Spies van biefstuk

  • Pittige biefstukpuntjes uit de wok

    Pittige biefstukpuntjes uit de wok met perzik en sperziebonen

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.