Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Blauwe kaasburger

Een kaasburger met een pittig tintje

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Blauwe kaasburger

Blauwe kaasburger – Een burger op zijn tijd is natuurlijk erg lekker. Een burger met kaas helemaal, en voor de echte kaasliefhebber, en dan speciaal de blauwe kaasliefhebber, krijg je het recept voor een burger waar je je vingers bij aflikt. Een burger van rundvlees, op een knapperig broodje, met een flinke plak blauwe kaas, lekkerder wordt het niet! De blauwe kaasburger wordt zeker een van je favoriete vleesgerechten!

Kies een blauwe kaas die jij lekker vindt

In theorie kun je voor een blauwe kaasburger elke kaas kiezen die jij lekker vindt. Houd je van mild? Denk dan eens aan een Castello Blue, of een Nederlandse Blauw Klaver. Liever wat pittiger? Ga dan voor een Gorgonzola of een Roquefort. Houd je van echt pittig? Kies dan een Spaanse kaas als een Cabrales of een Valdeon. Kortom, je kunt het zo pittig of mild maken als je wilt.

De burger maak je natuurlijk ook zelf

De burger maak je natuurlijk ook zelf. Een zelfgemaakte burger is veel lekkerder dan een kant-en-klaar gekochte, en je kunt hem altijd aanpassen aan jouw smaak. Voor de blauwe kaasburger is rundergehakt gebruikt. Dat betekent dat het géén hamburger is, maar een beefburger. In een hamburger zit meestal een deel rundvlees en een deel varkensvlees. Kies niet voor het allermagerste rundergehakt dat je kunt vinden. Een beetje vet geeft echt meer smaak aan de blauwe kaasburger, en maakt de kans dat de burger te droog wordt een stuk kleiner. Dus gewoon lekker zelf maken!

Een paar handige tips bij het maken van een blauwe kaasburger

Als je de burgers voor het maken van de blauwe kaasburger voor het bakken een uurtje laat opstijven in de koelkast, bakken ze makkelijker en vallen ze minder snel uit elkaar.

Burgers vormen kun je natuurlijk met de hand doen. Er bestaat ook een handig hulpmiddeltje voor het vormen van burgers, en dat is de burgerpers. Je koopt een burgerpers al voor een paar euro, en die kleine investering is het zeker waard. Alle burgers worden even groot en als je het gehaktmengsel afweegt ook even zwaar. En dat betekent dat ze bij het bakken of grillen allemaal tegelijk gaar zijn. Wel zo fijn. Je koopt een burgerpers bij een huishoudspeciaalzaak.

kaas

Kaas

Kaasrecepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!

Blauwe kaasburger

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo rundergehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 kleine ui, zeer fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt of geperst
  • 1 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels Worcestershiresauce
  • 20 gram paneermeel
  • 2 eieren
  • mayonaise
  • 1 krop sla naar keuze
  • 1 grote tomaat, in plakken
  • 1 rode ui, in flinterdunne ringen
  • 12 plakken blauwe kaas
  • 6 knapperige broodjes
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een blauwe kaasburger:

Meng in een grote kom het gehakt, het zout, de peper, de tijm, de komijnpoeder, het gerookt paprikapoeder, de ui, de knoflook, de Worcestershiresauce, het paneermeel en de eieren. Meng alles goed door elkaar. Vorm burgers van ongeveer 150 gram per stuk van het gehaktmengsel.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de burgers gaar en bruin. Gebruik eventueel naar keuze een grillpan.

Zo bouw je de blauwe kaasburger op:

Snijd de broodjes door, besmeer de onderste helft met mayonaise. Leg op elk broodje wat sla en een plak tomaat. Hierop leg je een burger. Vervolgens leg je op elke burger 2 plakken blauwe kaas. Daar bovenop wat uienringen. Leg de bovenste helft van het broodje er op en steek door elk broodje een satéprikker.

Serveer de blauwe kaasburgers direct.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!