Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Blonde d’Aquitaine biefstuk van de grill met gegrilde Kromme Rijn asperges

Eenvoudige, pure smaken uit Werkhoven

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Biefstuk van de grill met gegrilde asperges

Biefstuk van de grill met gegrilde asperges – De eenvoudigste gerechten zijn vaak het lekkerst. Neem nu een biefstuk van de grill met gegrilde asperges. Dat is een voorbeeld van eenvoud en van pure smaken. Veel mensen eten asperges en biefstuk graag met een sausje, daarom maak je er een mosterdroomsaus bij. Die combineert met zowel de biefstuk als de asperges. Geef er wat gekookte, verse krieltjes bij, en je serveert een fantastische maaltijd.

Biefstuk van de boerderij

Als je een dergelijk eenvoudige vleesgerecht maakt, waarbij de smaak van de hoofdingrediënten de boventoon voert, is het natuurlijk wel van belang om goede ingrediënten te gebruiken. Het resultaat van een biefstuk van de grill met gegrilde asperges valt of staat met de kwaliteit van het vlees en de groente. Sla de supermarkt eens over en ga naar een goede slager. Of beter nog, bezoek eens een boerderijwinkel waar het vlees verkocht wordt van runderen die ter plaatse zijn gefokt. En waar de runderen nog worden verzorgd met oog voor het dierenwelzijn. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Boerderij Hoogenraad in Werkhoven, in de provincie Utrecht. Dat is een familiebedrijf waar men duurzaam en vernieuwend bezig is, en begaan is met dier, mens en milieu.

Asperges die uit de klei worden gestoken

Asperges worden over het algemeen geteeld op zandgrond. Dat gebeurde dan vaak in Limburg. Tegenwoordig worden er ook in andere streken in Nederland asperges geteeld. Wim Oskam is zo’n teeltbedrijf. De naam ‘Kromme Rijn’ zegt het al: de asperges worden geteeld aan de Kromme Rijn. De Kromme Rijn is een riviertje dat loopt tussen Utrecht en Wijk bij Duurstede, in de provincie Utrecht. En langs een rivier vind je over het algemeen geen zandgrond. Door het slib uit de Kromme Rijn kunnen hier asperges geteeld worden. Op kleigrond dus. De Kromme Rijn asperges worden vervolgens met de hand gestoken. Best een bijzonder verhaal dus. Die bijzondere asperges zijn gebruikt voor het recept van biefstuk van de grill met gegrilde asperges.

Woon je in de buurt van Utrecht, kom je wel eens in de buurt of ga je toch al biefstukken kopen bij Boerderij Hoogenraad? Neem dan eens een kilootje Kromme Rijn asperges mee van Wim Oskam in Werkhoven (jawel, dit zijn de buren van Boerderij Hoogenraad). Op vrijdag en zaterdag vind je een kraam aan de weg waar ze verkocht worden, de rest van de week kun je ze uit de naastgelegen automaat kopen. Dit alles uiteraard alleen tijdens het aspergeseizoen.

Biefstuk van de grill met gegrilde asperges, van de BBQ of uit de grillpan

Je kunt de biefstuk van de grill met gegrilde asperges op verschillende manieren klaarmaken. Het is erg lekker om dit op een (houtskool)barbecue te doen. Dat geeft een heerlijk, rokerige smaak aan de biefstuk en aan de asperges. Nu heeft niet iedereen de mogelijkheid tot barbecueën. Dat wil niet zeggen dat je dit gerecht niet kunt maken, want ook in een grillpan kun je prima een biefstuk en wat asperges grillen. Eventueel kun je een contactgrill gebruiken als je die hebt.

Asperge recepten

Aspergerecepten voor elk moment – van klassiek tot verrassend

Van klassiekers tot ovengerechten: een verzameling aspergerecepten met witte én groene asperges + tips over koken, bewaren en schillen.

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Biefstuk van de grill met gegrilde asperges

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 biefstukken
  • 3 à 4 niet te dunne asperges per persoon
  • 30 gram bloem
  • 30 gram boter
  • 300 ml melk
  • 6 theelepels milde, grove mosterd
  • 5 eetlepels kookroom
  • 1/2 theelepel Worcestershire sauce
  • zout en peper
  • olijfolie
  • Optioneel: wat gehakte, verse tuinkruiden

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je biefstuk van de grill met gegrilde asperges:

Haal de biefstukken een half uur voor je ze gaat grillen uit de koelkast.

Schil de asperges zorgvuldig, en verwijder 2 cm van de uiteinden.

Breng een pan water met wat zout aan de kook en kook de asperges 4 minuten. Zet dan het vuur uit. Laat de asperges nog een minuut of 10 in het water staan en haal ze er dan uit. Laat ze goed uitlekken.

Maak de mosterdroomsaus:

Smelt de boter in een sauspan. Hij hoeft niet te kleuren. Voeg de bloem toe en bak die al roerend 3 minuten. Dat gaat het makkelijkst met een rubber spatel. Voeg vervolgens, in scheutjes en al roerend, de melk toe. Roer het geheel tot een gladde saus en laat nog even doorkoken.

Voeg de kookroom, de mosterd en de Worcesterhire sauce aan de saus toe en roer ze er goed doorheen. Proef de saus, en voeg naar smaak, zout en peper toe. Voeg eventueel wat extra mosterd toe, mocht je dat nodig vinden.

Dep de asperges met wat keukenpapier een beetje droog. Smeer ze met een kwastje in met wat olijfolie.

Dep de biefstukken droog en bestrooi ze met wat zout.

Zorg dat de barbecue op temperatuur is of verhit de grillpan.

Gril de biefstukken ongeveer 3 minuten aan beide kanten (korter of langer, afhankelijk van de dikte van het vlees) en de asperges tot ze mooie grillstrepen hebben. Maal wat peper over de biefstukken.

Warm de saus nog even op.

Serveer de biefstuk van de grill met gegrilde asperges met de mosterdroomsaus direct. Bestrooi eventueel met wat gehakte tuinkruiden om te garneren.

Tafel lekker !!

Tags: UtrechtVlees
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief